Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

Πάτρα: Η Πολυφωνική "γέμισε" με μελωδίες τον κήπο του Σκαγιοπούλειου

Πάτρα: Η Πολυφωνική "γέμισε" μ...

Δείτε ΦΩΤΟ

Μεγάλη επιτυχία σημείωσε η συναυλία, που πραγματοποίησε η ΠΟΛΥΦΩΝΙΚΗ, στον αύλειο χώρο του Σκαγιοπουλείου Ιδρύματος, την παρελθούσα Κυριακή, στο πλαίσιο του εορτασμού της Παγκόσμιας [Ευρωπαϊκής] Ημέρας Μουσικής.

Στον υπέροχο κήπο του Ιδρύματος και μπροστά από το νεοκλασικό κτήριο που δεσπόζει της περιοχής, πέραν των 800 ατόμων απήλαυσαν ένα χορωδιακό πρόγραμμα, που για 1 και μισή ώρα ξετυλίχθηκε με απόλυτη ακρίβεια και τη γνωστή ποιότητα των εκδηλώσεων του Οργανισμού, δημιουργώντας τις καλύτερες των εντυπώσεων για τον εορτασμό της ημέρας.

Το πρόγραμμα άνοιξε με εισαγωγή- αναφορά στην Παγκόσμια Ημέρα της Μουσικής, από την Γραμματέα της ΠΟΛΥΦΩΝΙΚΗΣ, Αθανασία Παπασταύρου, η οποία παρουσίασε και το πρόγραμμα της συναυλίας.

Ακολούθως η ΠΡΟΠΑΙΔΙΚΗ ΧΟΡΩΔΙΑ της ΠΟΛΥΦΩΝΙΚΗΣ με τη διεύθυνση της Δήμητρα Πίτσου- Διαμαντοπούλου [Βοηθός Διεύθυνσης: Ελένη Μουζάκη], παρουσίασε ένα σύνολο 6 τραγουδιών, που καταχειροκροτήθηκαν από το ακροατήριο, για την απλότητα και το χαρακτηριστικό τρόπο που τα παιδιά τραγούδησαν. Πιάνο έπαιξε, η Αρετούσα Νικολοπούλου και κρουστά, ο Γιώργος Λαμπράκος.

Στη συνέχεια η ΠΑΙΔΙΚΗ από κοινού με τη ΝΕΑΝΙΚΗ ΧΟΡΩΔΙΑ της ΠΟΛΥΦΩΝΙΚΗΣ [100 χορωδοί], ερμήνευσαν υποδειγματικά 9 έργα από το διεθνές ρεπερτόριο και απέσπασαν εγκωμιαστικά σχόλια για την εξαιρετική παρουσία τους. Τις χορωδίες διηύθυνε, η Ελένη Παπαδοπούλου- Αραβαντινού, η οποία αναφέρθηκε ιδιαιτέρως, στην πρώτη Μαέστρο της ΠΑΙΔΙΚΗΣ ΧΟΡΩΔΙΑΣ, καθηγήτρια μουσικής, Γιώτα Αντωνίου- Κωσταγιαννακοπούλου. Πιάνο έπαιξε, η Μαρίνα Μυλωνά και κρουστά, ο Γιώργος Λαμπράκος.

Στο τελευταίο μέρος της συναυλίας, η προσκεκλημένη ΝΕΑΝΙΚΗ ΧΟΡΩΔΙΑ ‘’LA VITA’’ της ΧΟΡΩΔΙΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ, με τις νέες στολές της και με τη διεύθυνση της Ελένης Αλεξοπούλου, παρουσίασε ένα πρόγραμμα από 5 έργα Μιούζικαλ, που δημιούργησαν αίσθηση για την ποικιλομορφία και την ευρηματικότητα τους. Πιάνο έπαιξε ο Βασίλης Γεωργακόπουλος και κρουστά ο Παναγιώτης Τραχανάς [κίνηση: Δέσποινα Μπάμπα].

Χαιρετισμό απηύθυνε στο κοινό, ο ιδρυτής της Χορωδίας Τρίπολης, Νίκος Γαργαλιώνης, που αναφέρθηκε ιδιαιτέρως στο διαχρονικό έργο της ΠΟΛΥΦΩΝΙΚΗΣ, ενώ η συναυλία έκλεισε με σύντομη τοποθέτηση του Καλλιτεχνικού Διευθυντού του Οργανισμού, Μο Σταύρου Σολωμού, ο οποίος αναφέρθηκε με έμφαση στο χώρο του Σκαγιοπουλείου και την αναγκαιότητα περαιτέρω αξιοποίησης του, σε όφελος της πόλης, αλλά και του ίδιου του Ιδρύματος.

Η συναυλία πραγματοποιήθηκε με την υποστήριξη του Πολιτιστικού Οργανισμού του Δήμου Πατρέων, ενώ χορηγοί ήσαν, η βιομηχανία αναψυκτικών ΛΟΥΞ και η αρτοποιία ΜΑΚΡΗ.

Παρέστη ως εκπρόσωπος του Σεβ. Μητροπολίτου Πατρών, ο Αρχιμ. π.Προκόπιος Κόρδας, ο Αρχιμ. π. Αμβρόσιος Γκουρβέλος, ο Αντιπεριφερειάρχης Δυτ. Ελλάδος, Γιώργος Αγγελόπουλος, οι τ. Αντιδήμαρχοι, Αλέξης Σκαρμέας και Χαράλαμπος Στανίτσας, ο Διευθυντής της Χορωδίας της Εθν. Λυρικής Σκηνής, Αγαθάγγελος Γεωργακάτος, ο καθ. Παν/μίου, Σήφης Μπουζάκης, τα διοικητικά  Συμβούλια και τα καλλιτεχνικά στελέχη των δύο χορωδιακών φορέων και πλήθος κόσμου, που συνέβαλε στην επιτυχία της συναυλίας.

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture