Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

Ηλεία: Ξεκινά η γιορτή της ανακύκλωσης στον Πύργο

Ηλεία: Ξεκινά η γιορτή της ανακύκλωσης στον Πύργο

Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων

Είναι πέραν πάσης  αμφιβολίας ότι η λύση  στο πρόβλημα  της ανεξέλεγκτης  διάθεσης των σκουπιδιών, περνά  από την  ανακύκλωση. Εάν  εφαρμόζονταν στην χώρα μας  η διαδικασία  της ανακύκλωσης θα ήταν μειωμένος κατά τουλάχιστον 70% ο όγκος των παραγόμενων απορριμμάτων.

Στον δήμο Πύργου, του οποίου οι κάτοικοι βασανίζονται εδώ και δύο χρόνια από την συσσώρευση σκουπιδιών στους δρόμους, πρωτοβουλίες  προς την κατεύθυνση  της εφαρμογής προγραμμάτων ανακύκλωσης πρέπει να γίνονται δεκτές  με θετικά  αισθήματα, αλλά και με διάθεση έμπρακτης στήριξης.

Ο δήμος Πύργου, η νομαρχιακή οργάνωση Ηλείας των Οικολόγων -Πράσινων και ο οικολογικός και πολιτιστικός σύλλογος «ΗΛΕΙΟΤΕΧΝΕΣ», με την χορηγία του Λιμενικού Ταμείου Κατακόλου,  θα πραγματοποιήσουν  σειρά εκδηλώσεων, αρχομένων από σήμερα, με σκοπό την ευαισθητοποίηση των πολιτών στην σημαντική υπόθεση της ανακύκλωσης.

Οι εκδηλώσεις θα είναι  οικολογικού και πολιτιστικού χαρακτήρα και θα διαρκέσουν μέχρι την ερχόμενη Κυριακή. Στο Επαρχείο που  έχει επιλεγεί ως   χώρος   των εκδηλώσεων, θα  πραγματοποιούνται από το πρωί ως το βράδυ για ολόκληρη την τρέχουσα εβδομάδα, ποικίλες  φιλοπεριβαλλοντικές  και καλλιτεχνικές παρεμβάσεις, όπως μουσικές παραστάσεις.  Για το θέμα αυτό έδωσαν χθες συνέντευξη τύπου  ο αντιδήμαρχος Πύργου Διονύσιος Μπέλτσος,  ο εκπρόσωπος του κόμματος των Οικολόγων Γιώργος Γουβιάς, ο αντιπρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου Κατακόλου Σάκης Αντωνόπουλος και ο εκπρόσωπος των «ΗΛΕΙΟΤΕΧΝΩΝ», Νικόλαος Δαφνερός.  Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων έχει ως εξής:

Δευτέρα 15 Ιουνίου
8 μ.μ. Εγκαίνια
9 μ.μ. Ομιλία-Προβολή: «Κομποστοποιήση» (Κωνσταντίνα Τσαούτου)
10 μ.μ. Dj set (Alexandros K)

Από την Τρίτη 16 Ιουνίου (11 πμ. - 1 μ.μ.) θα ξεκινήσει την λειτουργία του το Εργαστήρι κατασκευών από Ανακυκλώσιμα υλικά που θα συνεχιστεί έως και την Παρασκευή 19 Ιουνίου. Στο εργαστήρι θα μπορούν να συμμετάσχουν μικρά παιδιά και μαθητές δημοτικού. Την ηχητική κάλυψη της βραδιάς θα έχει ο dj Nas. Η 2η ημέρα της Γιορτής Ανακύκλωσης θα κλείσει με την συναυλία του σχολικού ροκ συγκροτήματος «Scandal». 

Την Τετάρτη 17 Ιουνίου (12 μ.μ.) η υπεύθυνη της Ομάδας Παραδοσιακών Σπόρων Πύργου Ηλείας Όλγα Βενιζέλου-Ρουβά θα κάνει ομιλία για τους μικρούς φίλους της ανακύκλωσης (η ίδια θα επαναλάβει την ομιλία της μπροστά σε μεγαλύτερο ηλικιακά ακροατήριο το Βράδυ της Πέμπτης). Το απόγευμα της ίδιας ημέρας (Τετάρτη) θα πραγματοποιηθεί ομιλία για την Ανακύκλωση Φαρμάκων. Η 3η ημέρα θα κλείσει με dj set από τους ιδιαίτερα αγαπητούς στην νεολαία «12 Tones». 
Η 4η ημέρα (Πέμπτη) θα κλείσει με την συναυλία της Ορχήστρας των Χάλκινων Οργάνων του Πολιτιστικού Συλλόγου Δεξαμενής και του χιπ-χοπ συγκροτήματος «Υπόγειο Άκουσμα». Την ηχητική κάλυψη της βραδιάς θα έχει ο dj K Michas. 

Το πρωινό της Παρασκευής 19 Ιουνίου μαζί με το εργαστήρι κατασκευών από Ανακυκλώσιμα υλικά θα πραγματοποιηθεί και θεατρικό παιχνίδι για τους μικρούς επισκέπτες σε συνεργασία με το «Ονειροδρόμιο» Πύργου. Το θεατρικό παιχνίδι θα επαναληφθεί και τα απογεύματα του Σαββάτου (20 Ιουνίου) και της Κυριακής (21 Ιουνίου). Νωρίς το βράδυ της ίδιας ημέρας (Παρασκευή, 8 μ.μ.) θα πραγματοποιηθούν χορευτικές επιδείξεις από τον Μουσικοχορευτικό-Λαογραφικό Όμιλο Πύργου «Μωραίτες» και στη συνέχεια προβολή-ομιλία (9 μ.μ.) από την Περιβαλλοντική Δράση Ηλείας.  Η 5η ημέρα θα κλείσει με την συναυλία των «Σπόρων» του Γιάννη Κακολύρη. Την ηχητική κάλυψη της βραδιάς θα έχει ο dj JN Planetree. 

Το βράδυ του Σαββάτου 20 Ιουνίου οι φίλοι της ροκ μουσικής θα έχουν την ευκαιρία ν` απολαύσουν το γνωστό τοπικό συγκρότημα «Ελεύθερη Πτώση». Την ηχητική κάλυψη της βραδιάς θα έχει ο dj Christos T. 

Περίπου στις 9 το βράδυ της Κυριακής θα προβληθεί ντοκιμαντέρ από την «Deep Greece» που δημιουργήθηκε ειδικά για την «Γιορτή Ανακύκλωσης». Η διοργάνωση θα κλείσει με την συναυλία του συγκροτήματος «Passepartout» τα μέλη του οποίου αναμένεται να τιμήσουν με τον δικό τους ξεχωριστό τρόπο την Γιορτή της Μουσικής που θα γιορτάζεται εκείνο το βράδυ σε όλη την Ευρώπη! Την ηχητική κάλυψη της βραδιάς θα έχει ο dj Themis Z.

Ξέχωρα από όλα τα παραπάνω που αποτελούν τον «κορμό» της εκδήλωσης, στο χώρο που θα φιλοξενηθεί η Γιορτή Ανακύκλωσης θα υπάρχουν περίπτερα φιλοπεριβαλλοντικών και όχι μόνο συλλόγων και ομάδων. Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός πως καθ` όλη την διάρκεια της γιορτής  θα λειτουργήσει Ανταλλακτικό Παζάρι.

Τα μεσημέρια (1-7 μ.μ.) όσοι επιθυμούν  θα μπορούν να συμμετέχουν στις Συζητήσεις - Στρογγυλά τραπέζια που θα λειτουργούν.

Πέρα από τους παραπάνω προαναφερθέντες, την «Γιορτή Ανακύκλωσης» στηρίζουν και οι: 
kostas
Φιλοζωικός Σύλλογος Πύργου
Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός (παράρτημα Πύργου)
ΕΠΟΠ Λεχαινών
Περιβαλλοντική & Φυσιολατρική Ομάδα Καλυβακίων ''Ιέραξ''
Επιστημονική και Ανθρωπιστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία Ελλήνων Δασκάλων - Greekteachers greekteachers.gr
Deep Greece
Φωτογραφική Ομάδα Ηλείας
12 Tones (dj`s line up)
Εθελοντική Δράση Πύργου
Οδοντιατρικός Σύλλογος Ηλείας

ilialive.gr

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture