Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

Πανεπιστημίο Πατρών: «Τα Μουσεία φορείς ανάπτυξης της αειφόρου κοινωνίας"-Επιτυχής η εκδήλωση στο ΜΕΤ

Πανεπιστημίο Πατρών: «Τα Μουσεία φορείς ...

Το περασμένο Σάββατο

Με ιδιαίτερη επιτυχία ολοκληρώθηκε ο κύκλος εκδηλώσεων για τον Εορτασμό της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων 2015 του Μουσείου Επιστημών και Τεχνολογίας (ΜΕΤ) του Παν/μίου Πατρών, το Σάββατο 6 Ιουνίου 2015, με την κεντρική εκδήλωση «ΤΑ  ΜΟΥΣΕΙΑ  ΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ  ΠΑΤΡΩΝ: ΦΟΡΕΙΣ  ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ  ΤΗΣ  ΑΕΙΦΟΡΟΥ  ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ».

Η εκδήλωση ξεκίνησε χαρούμενα με την υπέροχη σχολική χορωδία του 10ου ΔΣ Αιγίου, του ΔΣ Τέμενης και του ΔΣ Ροδοδάφνης, υπό τη Διεύθυνση του μουσικού Παπαγγελόπουλου Άγγελου.

Στη συνέχεια ακούστηκαν ομιλίες από την Πένυ Θεολόγη-Γκούτη, Αρχιτέκτονα Μηχανικό-Εθνολόγο (DEA) Υπεύθυνη των Δράσεων του ΜΕΤ ΠΠ, «Μουσεία για μια καλύτερη κοινωνία: Η Δυναμική των Θεσμοθετημένων Μουείων του Πανεπιστημίου Πατρών», την Δρ Ανδρεάννα Κουφού, Υπεύθυνη Τμήματος Πολιτιστικών Θεμάτων Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αχαϊας «Σχολείο, Μουσείο, Κοινωνία. Εκπαιδεύοντας τον αυριανό επισκέπτη» και τον Αναπληρωτή Πρύτανη Υποδομών και Αειφορίας καθηγητή Γεώργιο Αγγελόπουλο «Μουσεία και Αειφορία».

Η κορύφωση της εκδήλωσης έγινε με τη Συναυλία «Φοιτητών που σπουδάζουν και μουσική» και ερμήνευσαν με δεξιοτεχνία και υπέροχες φωνές τραγούδια κλασικού και σύγχρονου ρεπερτορίου. Τη Συναυλία συντόνιζε η πιανίστα Μαρία Νικολοπούλου.

Μετά το πέρας της εκδήλωσης το κοινό είχε την ευκαιρία να περιηγηθεί στους χώρους του ΜΕΤ και να παρακολουθήσει τις μόνιμες και περιοδικές εκθέσεις του, ενώ στο τέλος  ακολούθησε μικρή δεξίωση.

Η εκδήλωση συνδιοργανώθηκε από το Μουσείο Ζωολογίας,το Μουσείο Βοτανικης, το Μουσείο Επιστημών και Τεχνολογίας και τη Δ/νση Α/βάθμιας Εκ/δευσης Αχαϊας Τμ. Πολιτιστικών Θεμάτων.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture