Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

SPORTS

/

Αλαλούμ με τον όμιλο της εθνικής στο Ευρωμπάσκετ 2015

Αλαλούμ με τον όμιλο της εθνικής στο Ευρ...

Απειλούνται με αποκλεισμό οι Σερβία, ΠΓΔΜ, Κροατία και Σλοβενία

Η FIBA είχε θυμίσει στις 30/5 ότι οι ομάδες που θα επιλέξουν την ΑΒΑ Liga από το δικό της project για τους εκπροσώπους των χωρών της πρώην Γιουγκοσλαβίας, θα... καταδικάσουν τις εθνικές σε αποκλεισμό από τις διεθνείς διοργανώσεις.

Παρ' όλα αυτά, υπήρξαν 11 οργανισμοί που επέμειναν και εξήγησαν ότι δεν εγκαταλείπουν την ΑΒΑ. Ήταν οι Ολίμπια Λιουμπλιάνας, Κρκα, Ζάνταρ, Τσιμπόνα, Τσεντεβίτα, Ιγκοκέα, Μπουντούτσνοστ, Παρτίζαν, ΜΖΤ Σκοπίων, Μέγκα Λεκς και Μέταλατς. Σήμερα (8/6) η παγκόσμια ομοσπονδία ενημέρωσε πως οι συγκεκριμένες ομάδες έχουν 10 ημέρες στη διάθεση τους (έως τη σύσκεψη της Κεντρικής Επιτροπής, στις 18/6) για να αλλάξουν πρωτάθλημα.

Διαφορετικά, οι εθνικές ομάδες της Σλοβενίας, της Σερβίας και της Κροατίας απειλούνται με αποκλεισμό και από το προσεχές Eurobasket -καθώς η ΑΒΑ Liga έχει χάσει την αναγνώριση της από τη FIBA, από την πρώτη ημέρα του Μαΐου και έχει διαγραφεί από τις διοργανώσεις της.

Για την ιστορία, στο Γ' γκρουπ όπου ανήκει η Ελλάδα, είναι και οι Σλοβενία, ΠΓΔΜ και Κροατία -μαζί με την Ολλανδία και Γεωργία.

 

Πηγή: sport24.gr

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Sports