Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

Προβολή του φιλμ «Παράδεισος στη Δύση - Eden à l’Ouest» την Παρασκευή στην Πάτρα

Προβολή του φιλμ «Παράδεισος στη Δύση - ...

Μετά τις 21.00 το βράδυ

Την κοινωνική ταινία «Παράδεισος στη Δύση - Eden à l’Ouest» Γαλλικής παραγωγής 2009 διάρκεια 111 λεπτών, μέρος της οποίας είχε γυριστεί και στην Ελλάδα, θα προβάλλει αυτή την Παρασκευή 5/6/2015 μετά τις 21.00 η ομάδα στον αυτοδιαχειριζόμενο χώρο Ανατοπία, στην Μητρ. Παρθενίου κοντά στο ναό του Αγ. Νικολάου στην Πάτρα.

Πρόκειται για μία ενδιαφέρουσα ελληνογαλική ταινία σε σκηνοθεσία του καταξιωμένου Έλληνα σκηνοθέτη Κώστας Γαβρά, που θίγει το μεταναστευτικό θέμα. Παίζουν οι Ρικάρντο Σκαμάρτσιο, Τζούλιαν Κέλερ, 'Ερικ Καραβακά, Ούλριχ Τουκούρ, Ιεροκλής Μιχαηλίδης, Άννυ Λούλου.

Το πλοίο που μεταφέρει τον Ηλία και πολλούς άλλους λαθρομετανάστες πέφτει σε μπλόκο του λιμενικού, εκείνος όμως καταφέρνει να βγει στην ακτή και καταφεύγει σ' ένα πολυτελές παραθεριστικό συγκρότημα, από το οποίο προσπαθεί να "δραπετεύσει" προς το Παρίσι.

Όπως είχε γράψει το «Αθηνόραμα», η πρώτη ελληνική ταινία του Κώστα Γαβρά (η αριστουργηματική ταινία του «Ζ» τιμήθηκε το 1969 με Όσκαρ καλύτερης ξενόγλωσσης παραγωγής) ρίχνει μια απρόσμενα κωμική και κοινωνικά διεισδυτική ματιά στη σύγχρονη ευρωπαϊκή πραγματικότητα, αποφεύγοντας όλα τα κλισέ του μετανάστη-τραγικού ήρωα. Σκηνοθετική ελαφρότητα, ονειρική ατμόσφαιρα, χιούμορ και ρεαλισμός από ένα δημιουργό (στα 77 του χρόνια σήμερα) που ζει τη δεύτερη κινηματογραφική του νιότη.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture