Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

Πάτρα:"Η Ελλάδα και τα Βαλκάνια,από τον 5ο αιώνα μέχρι τις μέρες μας"-Παρουσίαση του βιβλίου από τον Σύνδεσμο Γαλλόφωνων Αχαΐας

Πάτρα:"Η Ελλάδα και τα Βαλκάνια,από...

Την Παρασκευή 12 Ιουνίου 2015, ώρα 19:45 στο "Χασομέρι"

Ο Σύνδεσμος Γαλλόφωνων Αχαΐας, Association des Francophones d’Achaïe (www.afapatras.com) παρουσιάζει στα ελληνικά τη γαλλική έκδοση του τρίτομου έργου του φιλέλληνα συγγραφέα και ιστορικούOlivier DelormeLa Grèce et les BalkansDu Ve siècle à nos jours, (έκδοση Gallimard), Η Ελλάδα και τα Βαλκάνια, Από τον 5ο αιώνα μέχρι τις μέρες μας, με την παρουσία του συγγραφέα και ομιλητές τους Χρήστο Μούλια (Ιστορικό Συγγραφέα) και Βαγγέλη Πολίτη-Στεργίου, (Δρ Ανθρωπογεωγραφίας, καθ. ΤΕΙ ΔΕ). Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 12 Ιουνίου 2015 στις 19:45 μ.μ. στο ΧΑΣΟΜΕΡΙ (άνω πόλη Παπαδιαμαντοπούλου 10).Το τρίτομο έργο διατίθεται από το βιβλιοπωλείο : 38 μοίρες και 14 λεπτά ,Κολοκοτρώνη 34.

 

Πρόκειται για ένα συνθετικό έργο που παρουσιάζει την ιστορική εξέλιξη της Ελλάδας, μέσα στο γεωπολιτικό της περιβάλλον, από το Βυζάντιο μέχρι τις μέρες μας.   Ο συγγραφέας, που διατηρεί στενή σχέση με την  Ελλάδα έχοντας μάλιστα ζήσει δύο χρόνια στη Νίσυρο, παρακολουθεί συστηματικά τις τρέχουσες εξελίξεις και συχνά καλεσμένος από τα γαλλικά μέσα ενημέρωσης, ασκεί έντονη κριτική για τον τρόπο που αντιμετωπίζεται η Ελλάδα από την Ευρωπαϊκή ηγεσία και συμβάλλει, χάρις στην ιστορική του γνώση και κατανόηση του ελληνικού πολιτισμού, στην αναίρεση των στερεότυπων που αποδίδονται στους Έλληνες προκειμένου να γίνουν αποδεκτά από τη διεθνή κοινή γνώμη τα μέτρα λιτότητας που λαμβάνονται σε βάρος της χώρας. Ένα μέρος μάλιστα του τρίτου τόμου του έργου του το αφιερώνει στην περίοδο της κρίσης.

 

 

Ο Σύνδεσμος γαλλόφωνων Αχαΐας (AFA) είναι ένας μη-κερδοσκοπικός οργανισμός, που ιδρύθηκε το 2009 στην Πάτρα, Αχαΐα.Στόχοι του είναι η μετάδοση της γλώσσας και του γαλλικού πολιτισμού και η ανάπτυξη αλληλεγγύης και κοινωνικών δεσμών μεταξύ των διαφόρων γαλλόφωνων και γαλλόφιλων πληθυσμών της Πάτρας και της ευρύτερης περιοχής. Η πρόεδρος του ΔΣ είναι η γαλλίδα Geraldine Georget-Kypriano.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture