Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

WELL BEING

/

Ήταν ιερόδουλη η Αφροδίτη της Μήλου;

Ήταν ιερόδουλη η Αφροδίτη της Μήλου;

Τί υποστηρίζει ειδική στην αρχαιολογία των υφασμάτων

Ήταν ιερόδουλη η Αφροδίτη της Μήλου; Σύμφωνα με την αρχαιολόγο Ελίζαμπεθ Γουέιλαντ Μπάρμπερ, καθηγήτρια  στο Occidental College και ειδική στην αρχαιολογία των υφασμάτων, αυτό θα μπορούσε να είναι ένα ενδεχόμενο.

Ο λόγος; Το πιθανότερο είναι πως η Αφροδίτη της Μήλου κρατούσε μια ρόκα ύφανσης, που στην αρχαία Ελλάδα, όπως αναφέρει στο βιβλίο της «Women’s Work: The First 20,000 Years», συνδεόταν με τη γονιμότητα και τον έρωτα. Οι γυναίκες, όπως αναφέρει το Smithsonianmag, που κρατούσαν αντίστοιχο εργαλείο και απεικονίζονται συχνά σε αγγεία στην ίδια στάση, δεν ήταν παρά ιερόδουλες.

Με βάση αυτή την εκτίμηση ο 3D designer, Κόσμο Βέμαν ανέλαβε να αναπαραστήσει την Αφροδίτη της Μήλου. Έτσι δημιούργησε μια τρισδιάστατη αναπαράσταση για το πως θα μπορούσε να ήταν το άγαλμα στην αρχική του μορφή. Ο Κόσμο Βέμαν, όπως ανέφερε, συνδύασε πολλές εικόνες που εμφανίζονται στα αγγεία παρατηρώντας τα στο British Museum και στη συνέχεια δημιούργησε ένα τρισδιάστατο αντίγραφο.

Ο δημιουργός σημειώνει πως η ρόκα ύφανσης δεν θα μπορούσε να είναι από μάρμαρο καθώς θα ήταν αρκετά βαριά για να μπορέσει να στηριχτεί στα χέρια του αγάλματος. Έτσι κατάληξε στο συμπέρασμα πως η ρόκα ύφανσης θα μπορούσε να ήταν από ξύλο.

 

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ

 

ΠΗΓΗ: tvxs.gr

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Well Being