Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

Μεγάλο φαβορί για νίκη η Ιταλία φέτος στην Eurovision με τους Il Volo -Ακούστε το τραγούδι τους

Μεγάλο φαβορί για νίκη η Ιταλία φέτος στ...

Θα ερμηνεύσουν στην Βιέννη την δυναμική μπαλάντα "Grande Amore"

Η Ιταλία έχει κερδίσει 2 φορές τον διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision, το μακρινό 1964 με την νεότατη τότε Gigliola Cinquetti και την τρυφερή μπαλάντα "Non ho l'età" και το 1990 με τον δημοφιλή Τότο Κουτούνιο και το «Insieme 1992».

Η Ιταλία για ένα μεγάλο χρονικό διάστημα από το 1998 έως και το 2010 απείχε από την Eurovision και επέστρεψε δριμύτερη το 2011.

Φέτος η γειτονική μας χώρα (ανήκει στις λεγόμενες big 5 υπερδυνάμεις της Eurovision και δεν περνάει από την δύσκολη δοκιμασία του ημιτελικού) φιγουράρει ως ακλόνητο φαβορί και διεκδικεί με αξιώσεις το τρόπαιο του δημοφιλούς πανευρωπαικού διαγωνισμού τραγουδιού που φέτος συμπληρώνει 60 χρόνια ζωής.

Η Ιταλία εκπροσωπείται από τους νεαρούς Il Volo, ένα δυναμικό pop opera trio (Piero Barone, Ignazio Boschetto και Gianluca Ginoble) τους οποίους ανακάλυψε όπως διαβάσαμε στην σελίδα του διαγωνισμού στο διαδίκτυο, eurovision.tv, ο διάσημος μάνατζερ Michele Torpedine.

Οι Il Volo που κέρδισαν φέτος και το Φεστιβάλ του Σαν Ρέμο έχουν ήδη συνεργαστεί με την θρυλική ερμηνεύτρια Barbra Streisand. Οι Il Volo τράβηξαν αρχικά την προσοχή όταν πρωτοεμφανίστηκαν σε σώου της Rai TV αλλά ήταν χάρη στον Michele Torpedine (τον μάνατζερ πίσω από τις καριέρες των Andrea Bocelli και Zucchero) που στην κυριολεξία «απογειώθηκαν». Οι Il Volo έγιναν οι πρώτοι Ιταλοί καλλιτέχνες που δέχτηκαν πρόταση από τον Quincy Jones για να τραγουδήσουν στο We are the World for Haiti.

Με 1 εκατομμύριο album πωλήσεις με το ντεμπούτο άλμπουμ τους αλλά και 2 υποψηφιότητες στα Latin Grammys, συνεργασίες με τους Eros Ramazzotti, Placido Domingo και την Barbra Streisand, οι Il Volo έρχονται πραγματικά με μεγάλη φόρα στην φετινή Γιουροβίζιον. Βέβαια κάποιοι ήδη τους συνέκριναν και τους μπέρδεψαν με τους Il Divo από την Μ.Βρετανία που είναι λίγο παλιότεροι αλλά τραγουδούν το ίδιο στυλ όπερα – ποπ.

Eπιμέλεια - Τ. ΜΑΡΤΑΤΟΣ

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture