Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

Ιανός: O Θάνος Μικρούτσικος, από τα παιδικά χρόνια στην Πάτρα, μέχρι το σήμερα

Ιανός: O Θάνος Μικρούτσικος, από τα παιδ...

Συναντήσεις με Μουσικούς στο Café του ΙΑΝΟΥ

Η Τασούλα Επτακοίλη συνομιλεί με τον σπουδαίο συνθέτη Θάνο Μικρούτσικο για την τέχνη, την κοινωνία, τη ζωή, αύριο Τετάρτη 6 Μαΐου, στις 8.30 μ.μ.

Τα παιδικά του χρόνια στην Πάτρα. Το πιάνο και η παρτιτούρα του Σούμπερτ που του αποκάλυψαν τον μαγευτικό κόσμο της μουσικής. Τα μαθήματα, πρώτα με την Λίζα Σινιγάλια, καθηγήτρια πιάνου, κι έπειτα στη Φιλαρμονική Εταιρεία και στο Ελληνικό Ωδείο. Η πρώτη του παρουσία σε πολιτική συγκέντρωση: της ΕΔΑ, για τις εκλογές του 1958.

Ήταν μόλις 11 ετών. Τα αγαπημένα του νεανικά ακούσματα: τα τραγούδια του Μάνου Χατζιδάκι, τα πρώτα ροκ εν' ρολ, οι δίσκοι με τα ελαφρά τραγούδια που άκουγε ο πατέρας του από δίσκους 78 στροφών, μαζί με αρχοντορεμπέτικα και πολλές ιταλικές επιτυχίες της εποχής. Η μετακόμιση στην Αθήνα, οι σπουδές στο Μαθηματικό, το πρώτο του τραγούδι: «Μια τραγιάσκα κι ένα τσιγάρο»!

Ήταν 1965. Η γνωριμία με το Μάνο Λοΐζο, η Χούντα, η πρώτη σύλληψη.

Η Μεταπολίτευση, ο δημιουργικός οργασμός, οι δίσκοι του που έγραψαν ιστορία. Αυτά είναι μερικά μόνο από όσα θα θυμηθεί ο Θάνος Μικρούτσικος, την Τετάρτη 6 Μαΐου, στις 8.30 μ.μ. στο καφέ του Ιανού, στις Συναντήσεις με Μουσικούς, συνομιλώντας με την Τασούλα Επτακοίλη. Σε μια εφ' όλης της ύλης κουβέντα, που θα φτάσει στο σήμερα. Ο συνθέτης έχει επιλέξει και σπάνιες φωτογραφίες, από το προσωπικό του αρχείο - «σημαδούρες» στο χρόνο, για όσα θα μας αφηγηθεί...


Είσοδος ελεύθερη.
ΙΑΝOS: Σταδίου 24, Τηλ. 210 3217810, www.ianos.gr

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture