Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ από την τιμητική εκδήλωση για τον Ρόμπερτ Ρέντφορντ - Τον συνόδεψαν επί σκηνής Τζέιν Φόντα και Μπ. Στρέιζαντ

ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ από την τιμητική εκδήλωση για...

Του απομενήθηκε την Δευτέρα 27/4/2015 στη Ν. Υόρκη το σημαντικό βραβείο Chaplin

Ανέλπιστη χαρά χαρακτήρισε ο βετεράνος Αμερικανός σούπερ σταρ Ρόμπερτ Ρέντφορντ στα 78 του χρόνια σήμερα, το γεγονός ότι την Δευτέρα 27 Απριλίου 2015 στη διάρκεια της τελετής όπου του απονεμήθηκε το βραβείο Chaplin για την πολύχρονη προσφορά του στον κινηματογράφο και τις τέχνες, παρέστησαν τόσοι αγαπημένοι φίλοι και συνάδελφοι του όπως η 73χρονη Μπάρμπρα Στρέιζαντ και η 77χρονη Τζέιν Φόντα που ήταν και οι δύο απαστράπτουσες!

Μάλιστα όπως σχολίασε το σάιτ της Αγγλικής Daily Mail, ο πάντα γοητευτικός Ρόμπερτ Ρέντφορντ ήταν σαν να έκανε reunion με την Στρέιζαντ που μαζί είχαν παίξει το 1973 στα «Καλύτερα μας Χρόνια – The Way We Were» του Σίντνει Πόλακ. Η Στρέιζαντ μάλιστα ήταν αυτή που παρουσίασε στην τιμητική εκδήλωση τον Ρέντφορντ και του έδωσε το βραβείο (είχε παραλάβει και η ίδια το Chaplin Award πρόπερσι).

Από τις πιο ωραίες και συγκινητικές στιγμές της εκδήλωσης που έγινε στο Alice Tully Hall, στο Lincoln Center της Νέας Υόρκης, ήταν όταν κλήθηκε να μιλήσει ο ίδιος ο ξανθός σούπερ σταρ των δεκαετιών ’70 και ’80 Ρόμπερτ Ρέντφορντ πλαισιωμένος στη σκηνή από τις Φόντα, Στρέιζαντ, την Ελίζαμπεθ Μος η οποία παίζει με τον Ρέντφορντ στη νέα του ταινία «Truth» και τον Τζον Τορτούρο που είχε παίξει στο «Quiz Show» το 1995 σε σκηνοθεσία του Ρέντφορντ.

Ακόμα παρόντες στην τιμητική εκδήλωση – gala ήταν και ο σκηνοθέτης Τζέι Σι Τσάντορ του φιλμ «Όλα Χάθηκαν» για το οποίο ο θρύλος του Χόλυγουντ προτάθηκε για Χρυσή Σφαίρα α’ ανδρικής δραματικής ερμηνείας το 2014, ο δημοσιογράφος Καρλ Μπερνστάιν της Washinghton Post (τον Μπερνστάιν και τον Μπομπ Γούντγουορντ τους είχαν υποδυθεί ο Ντάστιν Χόφμαν και ο Ρέντφορντ το 1976 στο φιλμ "Όλοι οι Άνθρωποι του Προέδρου") και οι Εugene Hernandez, Laura Poitras, ο σχεδιαστής μόδας Zac Posen και πολλοί άλλοι.

Φυσικά δεν έλειψε σχεδόν σύσσωμη η οικογένεια του Ρόμπερτ Ρέντφορντ όπως η δεύτερη σύζυγος του, τα τρία του παιδιά και τα εγγόνια του.

Ο Ρόμπερτ Ρέντφορντ ντυμένος με μαύρο κοστούμι, λευκό πουκάμισο και πορτοκαλί γραβάτα έδειχνε κομψός και ήταν σεμνά χαμογελαστός. Στον λόγο του όπως υπογραμμίζει το πρακτορείο Reuters, αναφέρθηκε και στο δημιούργημα του στη Γιούτα, το Κινηματογραφικό Ινστιτούτο Sundance και το ομώνυμο Φεστιβάλ Ανεξάρτητου κινηματογράφου λέγοντας πως αποτελεί μία ιδιαίτερα δημιουργική ενασχόληση ανάλογη με την τέχνη, τη ζωγραφική και τη μουσική.

«Η καλλιτεχνική δημιουργία μπορεί να γίνει σε διαφορετικά πεδία και κατηγορίες. Έτσι το να επικεντρώνεσαι στον κινηματογράφο και το φιλμ είναι μία ακόμα έκφραση της τέχνης, γεγονός πολύ σπουδαίο ειδικά αν η προσπάθεια σου έχει απήχηση στον κόσμο τότε νιώθεις και τυχερός», είπε μεταξύ άλλων ο αγαπημένος σταρ που διάγει μία νέα δημιουργική περίοδο στην καριέρα του αφού μέσα στο 2015 και 2016 θα τον δούμε να πρωταγωνιστεί σε 3 νέες ταινίες.

Η τελευταία μάλιστα το «Pete’s Dragon» της Ντίσνει γυρίζεται στη Ν. Ζηλανδία απ' όπου επέστρεψε ο Ρέντφορντ στην Ν. Υόρκη για να παραστεί στην βραδιά προς τιμή του.

Η απονομή των βραβείων Charlie Chaplin θεσπίστηκε το 1972.

Ο Ρέντφορντ που στα 78 του χρόνια παραμένει ακμαίος και πάντα γοητευτικός αποθεώθηκε από το κοινό της εκδήλωσης ενώ ακόμα αυτό που τόνισε με έμφαση είναι πως όλα αυτά ατα χρόνια της καριέρας του το πιο σημαντικό ήταν το "ταξίδι" που έκανε και οι εμπειρίες που αποκόμισε.

Αναφορές στην βράβευση του με φωτογραφίες είχαν πολλά έγκυρα ξένα σάιτ, Αγγλικές εφημερίδες όπως η Daily Mail και η Daily Express αλλά και Ελληνικά Μέσα ενημέρωσης όπως ο ANT1.

*Οι φωτό είναι του Gettyimages.com και οι περισσότερες με την υπογραφή Grant Lamos IV.

Η φωτό του Ρέντφορντ με την Στρέιζαντ είναι του Kevin Mazur για το Getty Images.

Eπιμέλεια - ΤΑΚΗΣ Γ. ΜΑΡΤΑΤΟΣ

Η Τζέιν Φόντα που έχει παίξει σε 3 ταινίες με τον Ρέντφορντ παραμένει υπέροχη.

Η Τζέιν Φόντα που έχει παίξει σε 3 ταινί...

Η Τζέιν Φόντα που έχει παίξει σε 3 ταινίες με τον Ρέντφορντ παραμένει υπέροχη.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture