Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

SPORTS

/

Όλοι μπορούν να τρέξουν ή να περπατήσουν στον ημιμαραθώνιο!

Όλοι μπορούν να τρέξουν ή να περπατήσουν...

Στο κέντρο της Αθήνας στις 3 Μαΐου

Ο μαραθώνιος μπορεί να φαίνεται «βουνό», ο ημιμαραθώνιος μία δύσκολη πρόκληση που απευθύνεται σε όσους είναι αποφασισμένοι να προετοιμαστούν εγκαίρως για αυτή. Κι όμως, ακόμη κι εκείνοι που θέλουν να νιώσουν δρομείς, αλλά φοβούνται να το δοκιμάσουν εξαιτίας απειρίας, μπορούν να ζήσουν αυτή τη συγκλονιστική εμπειρία στις 3 Μαΐου.

Ο 4ος Ημιμαραθώνιος Αθήνας που διεξάγεται στις 3 Μαΐου είναι η καλύτερη ευκαιρία για αυτό και κυρίως, ο αγώνας των 3 χλμ. WIND, που θα διεξαχθεί παράλληλα. Αν ακόμη και τα 5 χλμ.- απόσταση την οποία επίσης μπορούν να τρέξουν οι μετέχοντες- φαντάζουν πολλά, τα 3 χλμ. είναι μία απόσταση την οποία όλοι μπορούν να καλύψουν, ακόμη και χωρίς να έχουν στο «βιογραφικό» τους εμπειρία ως δρομείς με συμμετοχή σε αγώνες, ή να έχουν βάλει το τρέξιμο στην καθημερινότητά τους.

Την Κυριακή 3 Μαΐου, ακόμη και αυτοί που φιλοδοξούν να γίνουν δρομείς, αλλά έως τώρα το αναβάλουν, μπορούν να τρέξουν ή και να περπατήσουν στη διαδρομή των 3 χλμ. WIND και να απολαύσουν τους άδειους από αυτοκίνητα δρόμους στο κέντρο της Αθήνας και το κλίμα γιορτής που θα δημιουργήσουν σε αυτούς οι χιλιάδες που θα τρέξουν ή θα χειροκροτήσουν εκείνους που προσπαθούν.

Και μάλιστα, θα μπορούν ταυτόχρονα να τρέξουν για καλό σκοπό, αφού τα 5 ευρώ της συμμετοχής τους στον αγώνα θα διατεθεί για κοινωνικούς σκοπούς.

Μπορεί η διαδικασία των online εγγραφών να έχει λήξει πλέον, αλλά οι ενδιαφερόμενοι έχουν ακόμη τη δυνατότητα να δηλώσουν συμμετοχή σε αυτή τη μεγάλη γιορτή της Αθήνας. Η διαδικασία μπορεί να γίνει στα γραφεία ΣΕΓΑΣ (Λ. Συγγρού 137, 3ος όροφος, γραφείο Μαραθωνίου) και στη συνέχεια στο Κέντρο Εγγραφών που θα λειτουργεί στο Ζάππειο από την Πέμπτη 30 Απριλίου έως και το Σάββατο 2 Μαΐου. Σημειώνεται ότι κανένας δεν μπορεί να συμμετάσχει χωρίς να έχει εγγραφεί.

Τρέχουμε για καλό σκοπό

Πέρα από το αγωνιστικό του πρόσωπο, ο 4ος Ημιμαραθώνιος Αθήνας έχει και κοινωνική πτυχή, καθώς έχει ξεκινήσει μία συνεργασία του ΣΕΓΑΣ και της οργανωτικής επιτροπής, με μη κυβερνητικές οργανώσεις και κοινωφελή ιδρύματα, στο δρόμο που ήδη έχει χαράξει το αντίστοιχο πρόγραμμα του Μαραθωνίου Αθήνας. Ετσι, αυτές οι μη κυβερνητικές οργανώσεις έχουν την ευκαιρία να συμμετάσχουν ενεργά στις εκδηλώσεις του αγώνα και να ευαισθητοποιήσουν το ευρύτερο κοινό για το έργο τους, ενώ παράλληλα ο Ημιμαραθώνιος αποτελεί μία πλατφόρμα συγκέντρωσης χρημάτων και πόρων για την υλοποίηση των στόχων τους.

Στο Πρόγραμμα Κοινωνικής Ευθύνης του 4ου Ημιμαραθωνίου Αθήνας φέτος συμμετέχουν οι εξής μη κερδοσκοπικές οργανώσεις:

Ο σύλλογος Ελίζα, για την προστασία των δικαιωμάτων των παιδιών που έχουν υποστεί ή κινδυνεύουν να υποστούν κακοποίηση.

Η Emfasis Foundation που αντιμετωπίζει ανάγκες ευπαθών και κοινωνικά αποκλεισμένων ομάδων που έχουν ανάγκη κοινωνικής, ψυχολογικής και οικογενειακής υποστήριξης.

Ο σύλλογος Πεταλούδα, με κύριο στόχο την ενημέρωση σχετικά με τη σκελετική υγεία, τη διατροφή, την άσκηση, την ψυχολογία, την πρόληψη και την αντιμετώπιση των νόσων που σχετίζονται με αυτή.

Η Πανελλήνια Εταιρεία Πρόληψης για τον Καρκίνο «Στόχος - Πρόληψη», με σκοπό την αφύπνιση του κοινού για την πρόληψη του καρκίνου του μαστού.

Πηγή: segas.gr

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Sports