Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

Πάτρα: «Διαβάζοντας στη Χάννα» την Δευτέρα του… Θωμά, στο Vino Vina

Πάτρα:  «Διαβάζοντας στη Χάννα» την Δευτ...

Λέσχη Ανάγνωσης Πάτρας "Ανθεία"

Η Λέσχη Ανάγνωσης Πάτρας "Ανθεία" συνεχίζει μετά τις διακοπές του Πάσχα και η επόμενη ανάγνωση των μελών της (αλλά και των φίλων που επιθυμούν να συμμετάσχουν), είναι την προσεχή Δευτέρα, την Δευτέρα του… Θωμά, 20 Απριλίου 2015, όπου θα μιλήσουν για το βιβλίο «Διαβάζοντας στη Χάννα» του Bernhard Schlink (εκδ. Κριτική) και αναλύουν η Βικτωρία Αγγελοπούλου και ο Παναγιώτης Παπαθεοδωρόπουλος.

Υπάρχει η σκέψη, να προβληθούν και μερικά αποσπάσματα από την ταινία μετά την ανάγνωση και τη συζήτηση, καθώς το βιβλίο έχει μεταφερθεί στη μεγάλη οθόνη με επιτυχία!

Ο χώρος στον οποίο διοργανώνεται και αυτή η συνάντηση είναι -όπως έχει… καθιερωθεί πλέον- το καφέ-wine bar Vino Vina, επί της Τριών Ναυάρχων, μια ιστορική πλατεία, που την Άνοιξη είναι μαγική με τις μυρωδιές της.

Και για να μας… ανοίξει η όρεξη για το επόμενο βραδινό, η συνάντηση του Μαΐου θα γίνει στις 11 του μήνα και θα είναι αφιερωμένη στην Ακακία Κορδόση, τη Μεσολογγίτισσα πολυβραβευμένη συγγραφέα που έφυγε από τη ζωή στις 26 Μαρτίου, αλλά και ιδρύτρια της «Λέσχης Ανάγνωσης Μεσολογγίου». Αυτή τη φορά δεν θα αναλυθεί ένα συγκεκριμένο βιβλίο, αλλά θα παρουσιαστεί η συγγραφέας και το έργο της. Η πεζογράφος, δοκιμιογράφος και μεταφράστρια Ακακία Κορδόση απεβίωσε το απόγευμα της Πέμπτης 26 Μαρτίου στο σπίτι της στο Μεσολόγγι από παθολογικά αίτια. Ήταν 75 ετών.

Γέννημα θρέμμα Μεσολογγίτισσα, έκανε τις εγκύκλιες σπουδές της στην Παλαμαϊκή Σχολή και συνέχισε με σπουδές γαλλικής φιλολογίας στην Ελλάδα και στην Ντιζόν στη Γαλλία. Εργάστηκε αρχικά στην υπηρεσία Τύπου της Γαλλικής Πρεσβείας και στη συνέχεια υπηρέτησε για πολλά χρόνια στη δημόσια εκπαίδευση ως καθηγήτρια γαλλικής γλώσσας

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture