Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

Η πολιτιστική ατζέντα του σαββατοκύριακου 28 και 29 Μαρτίου 2015 στην Πάτρα

Η πολιτιστική ατζέντα του σαββατοκύριακο...

Ξεχωρίζουν η "Ποντικοπαγίδα" στο Πάνθεον, η "Γιαννούλα" του ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας, οι "Σκουπιδάνθρωποι" στην Αγορά και το "The Oh Fuck Moment" στο Act

Ιδιαίτερα πλούσιο είναι το «μενού» των πολιτιστικών εκδηλώσεων που έχει στη διάθεση του το Πατρινό κοινό κι αυτό το σαββατοκύριακο 28 και 29 Μαρτίου 2015.

Το thebest.gr όπως κάθε εβδομάδα, παραθέτει για σας τις σημαντικότερες από τις εκδηλώσεις και event που έχουν προγραμματιστεί να γίνουν στην Πάτρα και αξίζει να τις παρακολουθήσετε.

Ξεκινώντας με θέατρο, στο Πάνθεον της Δημητρίου Γούναρη στην μεγάλη κεντρική του αίθουσα, παίζεται το σαββατοκύριακο η παράσταση «Η Ποντικοπαγίδα» της Αγκάθα Κρίστι σε σκηνοθεσία Μανούσου Μανουσάκη, παραγωγή της Νινέττας Λεμπέση με πρωταγωνιστές τους Γιάννη Αιβάζη, Αγγελική Δαλιάνη, Όλγα Πολίτου, Κάτια Νικολαίδου, Πέτρο Ξεκούκη, κ.α. Θα δοθούν διπλές παραστάσεις στις 18.00 και στις 21.00.

Στο Πάνθεον στην δεύτερη αίθουσα την Κυριακή στις 11.30, στις 17.00 και στις 19.00 θα υπάρχει και καραγκιόζης και συγκεκριμένα η παράσταση του Θεάτρου Σκιών του Πατρινού Κώστα Μακρή, «Ο Καραγκιόζης, ο Spiderman και η Πριγκίπισσα».

Η παράσταση του ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας «Η Γιαννούλα» με την Ανδριάνα Χαλκίδη στο Δημοτικό θέατρο Απόλλων πήρε μία επιπλέον παράταση για αυτό το σαββατοκύριακο. Οι δύο τελευταίες παραστάσεις είναι για το Σάββατο 28/3 στις 21.15 και την Κυριακή 29/3 στις 20.00. Το κείμενο είναι του Κωνσταντίνου Μάγνη και η σκηνοθεσία των Παναγιώτη Φαφούτη και Μίλτου Νίκα. Παίζουν οι Ονίκ Κετσογιάν, Βασίλης Κόκκαλης, Κατερίνα Κολλυροπούλου, Κατερίνα Λειβαδά, Μίλτος Νίκας, Γιάννης Πετρούτσος, Ηρακλής Τζαβέλας και η Ανδριάνα Χαλκίδη ως Γιαννούλα.

Στο Λιθογραφείον στην Μαιζώνος 172 και Τριών Ναυάρχων συνεχίζεται έως και την Κυριακή 29/3/2015 το αριστουργηματικό έργο του Τένεσι Ουίλιαμς «Γυάλινος Κόσμος» σε σκηνοθεσία της Μαίρης Σιδηρά. Η πρώτη παράσταση δόθηκε το Σάββατο 14 Μαρτίου 2015 στις 21.30.

Παίζουν η Μαρία Καλλιαμβάκου, ο Σπύρος Κανελλάκης, η Μελίνα Κουτσοχέρα και ο Ευάγγελος Μιχάλης.

Μετά το «Αλίμονο στους Νέους», η ομάδα «Ελεύθερο θέατρο» επέλεξε να ανεβάσει τo αθάνατο, δημοφιλές και πάντα έργο των Σακελλάριου-Γιαννακόπουλου «Υπάρχει και Φιλότιμο». Οι παραστάσεις που ξεκίνησαν στις 12 Μαρτίου συνεχίζονται έως τις 5 Απριλίου 2015 στη σκηνή του «Αντίμετρου» στην οδό Φαβιέρου 5 και Αγίου Διονυσίου. Η παράσταση παίζεται Πέμπτη με Κυριακή στις 21.30. Η σκηνοθεσία είναι του Μίλτου Σπυρόπουλου και παίζουν οι Μιχάλης Σμυρλής, Κωνσταντίνος Ηλιόπουλος, Σάρρα Γαλάνη, Κωνσταντίνος Γεωργόπουλος, Σάκης Κλήρης, Έρση Χαλιανδρού, Ρένα Πάλμου, Κωνσταντίνα Καραγιάννη, Νίκος Διαμάντης, Αναστασία Μπαλάση, Μίλτος Σπυρόπουλος, Λεωνίδας Τροΐζος, Όλγα Σταυρουλοπούλου.

Στο Act στις σκάλες Γεροκωστοπούλου, το Σάββατο στις 18.00 παίζεται η παιδική παράσταση κουκλοθέατρου «Tο κορίτσι που ζήτησε μια βελόνα, μια απλή βελόνα» σε θεατρική διασκευή- σκηνοθεσία του Δημήτρη Σιούντα. Η εικαστική σύνθεση-κούκλες-φιγούρες είναι της Κωνσταντίνας Αντωνιάδου και η μουσική του Π. Σιούντα που τη ζωντανεύει μαζί με τον Θάνο Νικόπουλο.

Στο Act το κοινό αυτό το σαββατοκύριακο στις 19.30 και στις 21.30 έχει την ευκαιρία να δει και την παράσταση «The Oh Fuck Moment», μία πρωτότυπη περφόρμανς με την Γιούλα Μπούνταλη και τον Χάρη Αττώνη από την δημιουργική ομάδα του BIOS.

Στο θεατράκι Αγορά στην οδό Καραισκάκη, παίζεται η καυστική κοινωνική σάτιρα «Οι Σκουπιδάνθρωποι» από την θεατρική ομάδα «Ανατροπή» σε κείμενο και σκηνοθεσία του ηθοποιού και σκηνοθέτη Σπύρου Κουβαρδά. Στις 21.15. Παίζουν με αλφαβητική σειρά οι: Σωτήρης Βλάχος (Ελπιδοφόρος), Σπυριδούλα Θεοτοκάτου (Ελευθερία), Σπύρος Κουβαρδάς (Αριστοφάνης), Χρήστος Μπαϊρακτάρης (Υπουργός-βουλευτής), Νίκος Μπάστας (τρελός), Σοφία Παπαδοπούλου (παραγωγός-τράπεζα).

Στο Επίκεντρο+ στην Νόρμαν και Αγίου Διονυσίου το σαββατοκύριακο στις 21.15 παίζεται η παράσταση της ομάδας επίPlay με τίτλο «Οι Ακαταμάχητοι Λεβέντες – Η Τελική Αναμέτρηση, Μέρος Α’» σε σκηνοθεσία του Δημήτρη Δεγαίτη με τους Αλέξανδρο Πέρρο, Μαρίνα Κουτρούμπα και Αυγουστίνο Κούμουλο.

Η γκαλερί Cube, στην οδό Μιαούλη, φιλοξενεί την καινούρια δουλειά της εικαστικής δημιουργού Αντωνίας Γρίβα με τίτλο “ Reflet d’âme / Αντανάκλαση της ψυχής ”. Η έκθεση που ξεκίνησε στις 19 Μαρτίου θα διαρκέσει έως τις 18 Απριλίου 2015.

Στην Ποικίλη Στοά στην Ρήγα Φεραίου και Παντανάσσης, από το Σάββατο η Πατρινή δημιουργός Ελένη Νικολοπούλου – Μαρινάκη θα παρουσιάσει μία σειρά χειροποίητων εικαστικών κεραμικών κοσμημάτων σε μία έκθεση που αναμένεται να τραβήξει το ενδιαφέρον.

Στο τζαζ μπαρ Νότος την Κυριακή μετά τις 21.00 το jazz trio των Γούναρη, Ντούβα και Καστάνη θα πραγματοποιήσει μία μοναδική live μουσική εμφάνιση.

Στο νέο ιερό ναό του Αγίου Ανδρέου το Σάββατο 28/3 στις 19.00 η βυζαντινή χορωδία Θεόδωρος Φωκαεύς που γιορτάζει τα 10 της χρόνια, πραγματοποιεί μία συναυλία ενόψει της Μεγάλης Εβδομάδας και του Πάσχα με τίτλο «Ιδού ο Νυμφίος έρχεται».

Στην αίθουσα της Διακιδείου Σχολής του Λαού στην οδό Κανάρη, πίσω από το ΙΚΑ της Γούναρη, στις 19.00 το απόγευμα του Σαββάτου θα μιλήσει ο Πατρινός καθηγητής φιλόλογος και τέως λυκειάρχης Δημήτρης Παπαθανασόπουλος με θέμα «Ιωάννης Καποδίστριας, Ιωάννης Δομπόλης αοίδιμοι εθνικοί άνδρες».

Ακόμα στον απόηχο του εορτασμού  της Παγκόσμιας Ημέρας Ποίησης, ο Πολιτιστικός Οργανισμός του Δήμου Πατρέων διοργανώνει αυτό το Σάββατο 28 Μαρτίου 2015, στις 20.00 το βράδυ,  στο χώρο του Παλαιού Δημοτικού Νοσοκομείου,  στην άνω πόλη μία εκδήλωση με τίτλο «Οι Πατρινοί ποιητές κοντά μας».

Οι ποιητές Σπύρος Βρετός, Γιάννης Ζαρκάδης, Δημήτρης  Κάβουρας, Νικολέτα Κατσιδήμα- Λάγιου, Βασίλης Λαδάς, Στάθης Λειβαδάς, Τηλέμαχος Τσαρδάκας και Μαρία Τσιράκου θα κάνουν απαγγελία ποιημάτων τους ενώ θα τους συνοδεύσει μουσικά το κουαρτέτο εγχόρδων του Δημοτικού Ωδείου που αποτελείται από τους, Μαριάννα Σαφάροβα (βιολί Ι), Άλλα Σελαλμαζίδη (βιολί ΙΙ), Ρόμπερτ Σμαγκούλοβ (βιόλα), Νικολάι Κομισάροβ (βιολοντσέλο).

Επιμέλεια - Τ. ΜΑΡΤΑΤΟΣ

Δεξιά ο Μιχάλης Σμυρλής απολαυστικός στο έργο "Υπάρχει και Φιλότιμο", στο Αντίμετρο.

Δεξιά ο Μιχάλης Σμυρλής απολαυστικός στο...

Δεξιά ο Μιχάλης Σμυρλής απολαυστικός στο έργο "Υπάρχει και Φιλότιμο", στο Αντίμετρο.

Η ομάδα της παράστασης "Οι Σκουπιδάνθρωποι" στην Αγορά.

Η ομάδα της παράστασης "Οι Σκουπιδά...

Η ομάδα της παράστασης "Οι Σκουπιδάνθρωποι" στην Αγορά.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture