Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

Καλά σχετικά τα πήγε "Η Τριλογία της Απόκλισης: Ανταρσία", πιο μέτρια το ελληνικό "Amore Mio"

Καλά σχετικά τα πήγε "Η Τριλογία τη...

Oι ταινίες αυτές όπως και η "Σταχτοπούτα" της Ντίσνει τράβηξαν το ενδιαφέρον του κοινού και στην Πάτρα

Η «Σταχτοπούτα» της Ντίσνει με την Λίλι Τζέιμς και την Κέιτ Μπλάνσετ ήρθε 1η στα εισιτήρια του τετραημέρου 19 έως 22 Μαρτίου 2015 στο ελληνικό κινηματογραφικό box office φτάνοντας συνολικά έως τώρα σε περίπου 2 εβδομάδες προβολής, τα 88.000 εισιτήρια.

Η φαντασμαγορική ταινία που έχει σκίσει εμπορικά στις ΗΠΑ (έχει ήδη κάνει εισπράξεις 123 εκατομμυρίων δολαρίων) αρέσει και στους Πατρινούς και πολλοί γονείς με τα παιδιά τους που δεν έχουν προλάβει ως τώρα να δουν το φιλμ που έχει σκηνοθετήσει ο Κένεθ Μπράνα σχεδιάζουν να πάνε να το δουν την Τετάρτη που θα είναι η αργία της 25ης Μαρτίου ή το ερχόμενο σαββατοκύριακο.

Η μόνη διαφορά είναι πως πλέον η ταινία "Cinderella" παίζεται στα Ster Cinemas στη Βέσο Μάρε μόνο μεταγλωττισμένη στα ελληνικά.

«Η Τριλογία της Απόκλισης: Ανταρσία –The Divergent Series, Insurgent», σε σκηνοθεσία του Ρόμπερτ Σβέντκε με τον γοητευτικό Τέο Τζέιμς, την αρκετά καλή και ολοένα ανερχόμενη Σειλίν Γούντλει και την Κέιτ Γουίνσλετ υποδειγματική κακιά ως η ηγέτιδα Τζανίν του συστήματος των φατριών σε έναν μελλοντικά κατεστραμμένο κόσμο, τα πήγε ικανοποιητικά όχι όμως εντυπωσιακά κόβοντας σε 60 αίθουσες πανελλαδικά, περίπου 20.500 εισιτήρια το πρώτο τετραήμερο προβολής της (19/3-22/3).

Στις ΗΠΑ η καλογυρισμένη ταινία, συνέχεια της περσινής «Απόκλισης» ήρθε 1η στο box office με σχεδόν 55 εκατομμύρια δολάρια (περίπου τόσα είχε κάνει και η 1η ταινία πέρυσι) και πήρε και καλές κριτικές. Να σημειώσουμε πως στην ταινία «Ανταρσία» που θα έχει και συνέχεια που μάλλον θα δούμε του χρόνου (το φινάλε είναι γεγονός ότι εξάπτει την περιέργεια) παίζουν και η Ναόμι Γουάτς αλλά και η Οκτάβια Σπένσερ.

Το ελληνικό «Amore Mio» του Χρίστου Δήμα με το all star cast, που είναι αλήθεια πως δεν πολυβοηθήθηκε από τις κριτικές τα πήγε απλώς συμπαθητικά αποδεικνύοντας το μικρό ενδιαφέρον των θεατών φέτος για τις ελληνικές ταινίες και δη τις λεγόμενες εμπορικές. Σε 68 αίθουσες πανελλαδικά, σύμφωνα με στοιχεία από το flix.gr, το «Amore Mio» με τους Φάνη Μουρατίδη, Ιωάννα Τριανταφυλλίδου, Λεωνίδα Καλφαγιάννη, κ.α. έκοψε περίπου 17.000 εισιτήρια το πρώτο τετραήμερο προβολής του. Το φιλμ παίζεται και στην Πάτρα.

Όσο για την περιπέτεια «The November Man» του Ρότζερ Ντόναλντσον με τον γοητευτικό Πιρς Μπρόσναν και την Όλγα Κουριλένκο (διανομή Tanweer) σε 30 αίθουσες πανελλαδικά (παίζεται και στην Πάτρα) προσέλκυσε το ενδιαφέρον 6.500 θεατών.

*H ταινία "Still Alice - Κάθε Στιγμή Μετράει" για την οποία η Τζουλιάν Μουρ κέρδισε φέτος το Όσκαρ α' γυναικείου ρόλου, έχει ήδη φτάσει τα 22.000 εισιτήρια. Δυστυχώς το συγκεκριμένο φιλμ δεν έχει προγραμματιστεί μέχρι στιγμής να έρθει στην Πάτρα. Παίχθηκε ωστόσο στον "Απόλλωνα" του γειτονικού Αιγίου.

Επιμέλεια - Τ. ΜΑΡΤΑΤΟΣ

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture