Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

Πάτρα - Απόψε και ανήμερα της 25ης Μαρτίου 2015 η παράσταση «Παπαφλέσσας... ο μπουρλοτιέρης των ψυχών»

Πάτρα - Απόψε και ανήμερα της 25ης Μαρτί...

Στην αίθουσα της Χριστιανικής Εστίας Πατρών στην οδό Μιαούλη

Με ελεύθερη είσοδο για το κοινό θα δοθούν στην αίθουσα της Χριστιανικής Εστίας Πατρών στην οδό Μιαούλη δύο παραστάσεις του θεατρικού επετειακού περιεχομένου «Παπαφλέσσας... ο μπουρλοτιέρης των ψυχών».

Οι δύο παραστάσεις όπου παίζουν τα παιδιά της Χριστιανικής Εστίας Πατρών θα πραγματοποιηθούν σήμερα Τρίτη 24 Μαρτίου 2015 στις 19.00 το απόγευμα και την Τετάρτη 25 Μαρτίου 2015 πάλι στις 19.00.

Ο Γρηγόριος Δικαίος ή Παπαφλέσσας (το κανονικό του όνομα ήταν Γεώργιος Δημ. Δικαίος ενώ το επώνυμο "Φλέσσας" θεωρείται προσωνύμιο της οικογένειας των Δικαίων, όπως αναφέρεται στην Βικιπαίδεια) ήταν κληρικός, πολιτικός και ένας από τους πιο γνωστούς και ενδοξότερους αγωνιστές και ήρωες της Eλληνικής Επανάστασης του 1821, ο οποίος έζησε από το 1788 έως και τον Μάιο του 1825 όταν και έπεσε ηρωικά στο Μανιάκι στη μάχη με τον αναρίθμητο και σκληρό Τουρκοαιγυπτιακό στρατό του Ιμπραήμ πασά.

Στη Μάχη στο Μανιάκι στις 20 Μαΐου του 1825, ο Παπαφλέσσας βρήκε τον θάνατο προβάλλοντας ηρωική αντίσταση μαζί με τους λίγους άνδρες που του είχαν μείνει.

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture