Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

Ο Σύλλογος Εικαστικών "Κωστής Παλαμάς" θα τιμήσει την Παγκόσμια Ημέρα Ποίησης

Ο Σύλλογος Εικαστικών "Κωστής Παλαμ...

Με λογοτεχνική εκδήλωση και έκθεση στα Παλαιά Δημοτικά Λουτρά της Πάτρας

Στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας Ποίησης που είναι αυτό το Σάββατο 21 Μαρτίου, ο Σύλλογος Εικαστικών "Κωστής Παλαμάς" και υπό την αιγίδα του Πολιτιστικού Οργανισμού του Δήμα Πατρέων, θα τιμήσει προσωπικότητες της Πάτρας των οποίων το πολιτιστικό και καλλιτεχνικό έργο τιμά την Αχαική πρωτεύουσα και κατ’ επέκταση τη χώρα.

Τα επίσημα τιμώμενα πρόσωπα είναι ο επίλεκτος, γνωστός μας ζωγράφος Χείρας Δημήτρης, ο συν-ιδρυτής του Πατρινού Καρναβαλιού Πάτρας, πολυτάλαντος καλλιτέχνης Βούρτσης Δημήτρης, ο εξαίρετος καλλιτέχνης ζωγραφικής και γλυπτικής, Θεανίδης Βασίλης και ο διεθνώς γνωστός μουσικοσυνθέτης Χάχαλης Αλέξανδρος, επίτιμο μέλος του Συλλόγου Εικαστικών «Κωστής Παλαμάς» της Πάτρας.

Η μεγάλη αγάπη του συμπολίτη συνθέτη Αλέξανδρου Χάχαλη (ο οποίος είναι αδελφός του Γιώργου Χάχαλη της γνωστής Πατρινής ποτοποιίας) για τον Εθνικό μας ποιητή τον ενέπνευσε και συνέθεσε το Ορατόριο «Κωστής Παλαμάς» και το παρουσίασε στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, στο Ραδιομέγαρο της ΕΡΤ, στον Κήπο των Ηρώων του Μεσολογγίου καθώς και στην Πάτρα στο πλαίσιο ανάδειξης της οικίας Παλαμά σε Μουσείο Πολιτισμού.

Πρόσφατη διεθνής αναγνώριση ήταν η συμμετοχή του στο Παγκόσμιο Φεστιβάλ της Επιστήμης και της μουσικής (STARMUS) με την παρουσία της ελίτ της επιστήμης, της αστρονομίας και της μουσικής το οποίο έγινε προς τιμή του πρόσφατα εκλιπόντος θρυλικού,  αστροναύτη Νήλ Αρμστρονγκ.

Εξάλλου στο άμεσο μέλλον προγραμματίζεται μεγάλη τελετή για την ανάληψη της Ολυμπιακής φλόγας, ένεκα των Ολυμπιακών αγώνων, όπου Δήμος και πολιτιστικοί φορείς της Πόλης, μπροστά στο σπίτι του Παλαμά  και μέσα από αυτό, θα αναβιώσουν σε μια ιστορική τελετή, με την παρουσία πρωθιέρειας  και την ανάκρουση του Ολυμπιακού Ύμνου, τα Ολυμπιακά ιδεώδη για ειρήνη, ισότητα, συναδέλφωση και το εύ αγωνίζεσθαι.

Το γεγονός αυτό θα βιντεοσκοπηθεί για να παιχθεί στους Ολυμπιακούς αγώνες που θα γίνουν στην Βραζιλία το 2016. Έτσι το έργο του Κωστή Παλαμά θα συνεχίζει να παίρνει  την διεθνή αναγνώριση που του οφείλουμε.

Τα εγκαίνια της εκδήλωσης θα γίνουν στις 21 Μαρτίου 2015, ημέρα Σάββατο και ώρα 20.00 το βράδυ στον εκθεσιακό χώρο των Παλαιών Δημοτικών Λουτρών στην οδό Δημητρίου Γούναρη και Νικήτα.

Το πρόγραμμα θα συμπεριλαμβάνει ομιλία με θέμα  «Πνεύμα και Τέχνη», από τον Πρόεδρο του Συλλόγου Θεόδωρο Μαλλιά, τιμητικές απονομές στους καταξιωμένους καλλιτέχνες, μουσική και απαγγελίες ποιημάτων.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture