Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

SPORTS

/

Πράγα 2015: Τσάτουμας για...τελικό!

Πράγα 2015: Τσάτουμας για...τελικό!

Στην πρώτη μέρα του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος

Την αδρεναλίνη των φίλων του στίβου στα ύψη, κατάφερε να κρατήσει ο Λούης Τσάτουμας που…μετά το μέτριο για τα δεδομένα του 7,62 μ., στο πρώτο του άλμα, βρήκε τον εαυτό  του και είδε τον πίνακα να γράφει 7,90 μ., επίδοση που του έδωσε την τέταρτη θέση στον προκριματικό του μήκους, στην πρώτη μέρα του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος στην Πράγα και φυσικά μια θέση στον τελικό.

Ο Ελληνας πρωταθλητής όπως και στο σύνολο τους οι 24 αθλητές ταλαιπωρήθηκαν εξαιτίας της απόφασης των Τσέχων διοργανωτών να κάνουν ένα μόνο γκρουπ, με συνέπεια να υπάρχει μεγάλη αναμονή ανάμεσα στις προσπάθειες.

Ο Τσάτουμας στο πρώτο του άλμα πάτησε 27 εκατοστά πίσω από την πλαστελίνη και αυτό είχε ως συνέπεια το άλμα του να μετρηθεί στα 7,62 μέτρα. Ο αθλητής του Δημήτρη Βασιλικού στο δεύτερο άλμα του, διόρθωσε τις όποιες παραφωνίες και «προσγειώθηκε» στα 7,90 μ., επίδοση που ήταν αρκετή για να τον στείλει στον αυριανό τελικό.

Ο "ασημένιος" το καλοκαίρι στη Ζυρίχη, που θα συμμετάσχει για τέταρτη φορά σε τελικό Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος, δεν πραγματοποίησε το τρίτο του άλμα.

Την κορυφαία επίδοση του προκριματικού σημείωσε ο Μισέλ Τορνέους με 7,97 μ., ενώ ο συμπατριώτης του Αντρέας Σότερλινγκ στο τρίτο και τελευταίο άλμα του πέτυχε 7,96 μ. βελτίωσε το ατομικό του ρεκόρ και πήρε δικαιωματικά μια θέση στον τελικό. Την τρίτη επίδοση του προκριματικού πέτυχε ο Παβέλ Σαλίν με 7,94 μέτρα.

Η μεγάλη έκπληξη του προκριματικού ήταν ο αποκλεισμός του Καφετιέ Γκομίζ, που αν και ταξίδεψε στην Τσεχία με την κορυφαία επίδοση στην Ευρώπη (8,18 μ.), έμεινε μόλις στα 7,65 μ. στο τρίτο άλμα – είχαν προηγηθεί δύο άκυρα- και αποκλείστηκε. Εκτός τελικού έμειναν και οι Γερμανοί Χες και Χάουβαρντ με 7,71 μ. και 7,65 μ. αντίστοιχα.

Ο τελικός του μήκους θα γίνει αύριο στις 18.55. Ο Τσάτουμας με 8,05 μ. φετινό ρεκόρ έχει την δεύτερη επίδοση του τελικού, πίσω από το 8,07 μ. του Τορνέους. Ο Τσάτουμας είναι ο αθλητής που έχει κατακτήσει το τελευταίο μετάλλιο σε Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα κλειστού, το 2007 στην Μαδρίτη, όπου ήταν δεύτερος.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Sports