Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

Η Λυδία Κονιόρδου με τον "Βασιλιά της Ασίας" για δύο παραστάσεις στην Πάτρα

Η Λυδία Κονιόρδου με τον "Βασιλιά τ...
Μαρτάτος Tάκης

Την Δευτέρα 16 Μαρτίου 2015, στις 19.00 και στις 21.30, μετά από πρόσκληση - μετάκληση του ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας

Δύο παραστάσεις έχουν προγραμματιστεί να δοθούν την Δευτέρα 16 Μαρτίου 2015 στις 19.00 και στις 21.30 στο Δημοτικό θέατρο «Απόλλων» στην πλ. Γεωργίου μετά από πρόσκληση του ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας του ιδιαίτερου έργου "Ο Βασιλιάς της Ασίας"  σε σκηνοθεσία του Κωνσταντίνου Χατζής με την σπουδαία πρωταγωνίστρια και πρώην καλλιτεχνική διευθύντρια του ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας, Λυδία Κονιόρδου.

Η σχετική αφίσα ήδη έχει τοποθετηθεί στις προθήκες, στην είσοδο του Δημοτικού θεάτρου Απόλλων.

Πρόκειται όπως έχει γραφτεί, για ένα εξαιρετικό κείμενο που έχει δημιουργήσει ο Κωνσταντίνος Χατζής, συνθέτοντας φράσεις από το σύνολο του πεζογραφικού και μεταφραστικού έργου του αείμνηστου δημιουργού Γιώργου Χειμωνά.

Η παράσταση, αναδεικνύει την άμεση και αέναη σχέση του Δημιουργού με το Δημιούργημά του. Η Λυδία Κονιόρδου, διαλέγεται και μάχεται -άλλοτε ως λογοτεχνική ύπαρξη και άλλοτε ως υπαρκτό πρόσωπο- με τον Ποιητή, τον οποίο ερμηνεύει στην παράσταση ο Βαγγέλης Παπαδάκης.

Πρωτότυπη μουσική για την παράσταση, έχει γράψει ο συνθέτης και τραγουδοποιός Νίκος Ξυδάκης.

Η συγκεκριμένη παράσταση είναι της Ομάδας Χρώμα και μετά την επιτυχημένη πρώτη συμμετοχή και παρουσίαση της στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών, φιλοξενήθηκε στο Ίδρυμα Μιχάλης Kακογιάννης, τον περασμένο Οκτώβριο και Νοέμβριο

Στις παραστάσεις της Αθήνας, πριν την είσοδο των θεατών, προβαλλόταν σε έναν ειδικά διαμορφωμένο χώρο ένα video art (σε σκηνοθεσία της εικαστικού-γλύπτριας Κατερίνας Αθανασίου) εμπνευσμένο από το πεζογραφικό έργο του Γιώργου Χειμωνά. Στο video art ακούμε και την φωνή της Ζυράννας Ζατέλη να διαβάζει το πρώτο μέρος από τους «Χτίστες».

*Για κρατήσεις εισιτηρίων στο τηλ. του ταμείου του «Απόλλων», 2610 273613.

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture