Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

Ο Κιάνου Ριβς με το φιλμ "John Wick" στην Πάτρα

Ο Κιάνου Ριβς με το φιλμ "John Wick...

Η νέα του περιπέτεια που σημείωσε εμπορική επιτυχία στις ΗΠΑ, προβάλλεται στις Ελληνικές αίθουσες

Μας μοιάζει απίστευτο ότι ο Αμερικανοκαναδός και με ρίζες από τον Λίβανο, σταρ Κιάνου Ριβς έχει πιά πατήσει τα 50 του χρόνια (είναι γεννημένος τον Σεπτέμβριο του 1964).

Ο γοητευτικός ηθοποιός του «Δικού μου Αιντάχο», του «Point Break» και κυρίως της επιτυχημένης τριλογίας επιστημονικής φαντασίας «Matrix» που τον έκανε έναν από τους πλέον περιζήτητους ηθοποιούς στο Χόλυγουντ, είναι αλήθεια ότι έχει καιρό να κάνει μία μεγάλη επιτυχία στο σινεμά. Από την Πέμπτη 26/2/2015 κυκλοφόρησε στην Ελλάδα σε διανομή από την Seven Films η τελευταία του ταινία που είναι ένα περιπετειώδες θρίλερ Αμερικανικής παραγωγής που επίσης ξεκίνησε να προβάλλεται και στην Πάτρα, στα Ster Cinemas, στη Βέσο Μάρε.

Πρόκειται για το «John Wick» σε σκηνοθεσία των Τσαντ Σταέλσκι και Ντέιβιντ Λιτς, δυο έμπειρων στάντμεν –stuntmen που κάθισαν για πρώτη φορά στη σκηνοθετική καρέκλα.

Σύμφωνα με το στόρι, ένας πρώην εκτελεστής αναγκάζεται να επανέλθει στη δράση από τη Ρωσική μαφία και θα είναι αδίστακτος όπως στο παρελθόν, όταν δημιουργούσε το μύθο του John Wick. Πρόκειται για μία ενδιαφέρουσα και στυλιζαρισμένη ιστορία εκδίκησης κι εξιλέωσης, σε μία ιδιοφυώς κατασκευασμένη, φανταστική εκδοχή της Νέας Υόρκης.

Να σημειωθεί πως η περιπέτεια «John Wick» έδωσε την ευκαιρία στον Κιάνου Ριβς να επιστρέψει στις κινηματογραφικές εμπορικές επιτυχίες καθώς το φιλμ ξεπέρασε τα 43 εκατομμύρια δολάρια εισπράξεις στην Βόρειο Αμερική όπου έκανε πρεμιέρα τον περασμένο Οκτώβριο ενώ και στον υπόλοιπο κόσμο οι μέχρι τώρα εισπράξεις έχουν φτάσει τα 35 εκατομμύρια δολάρια.

Ο ήρωας του Τζον Γουίκ ένας πρώην εκτελεστής της μαφίας που έχει αποσυρθεί από το επάγγελμα, είναι βαθιά απογοητευμένος από τον πρόσφατο θάνατο της γυναίκας του και ζει πλέον παροπλισμένος και συνταξιοδοτημένος μια ήσυχη, μοναχική ζωή. Αποσυρμένος εδώ και πέντε χρόνια από την ενεργό δράση, θα πέσει ένα βράδυ θύμα ληστείας από μια ομάδα κακοποιών που δεν γνωρίζουν την αληθινή του ταυτότητα. Το μοιραίο λάθος τους, όμως, δεν είναι ότι θα τον τραυματίσουν και θα κλέψουν το σπορ αυτοκίνητό του, αλλά ότι θα σκοτώσουν το μικρό σκυλάκι-δώρο της αγαπημένης του. Αποφασισμένος να εκδικηθεί πάση θυσία, ο Τζον δεν θα κάνει πίσω ούτε όταν μάθει πως αρχηγός των ληστών είναι ο γιος του πρώην αφεντικού του, ενός πανίσχυρου Ρώσου αρχιμαφιόζου.

Αξίζει να προσθέσουμε πως ο τελειομανής Κιάνου Ριβς για τις ανάγκες του «John Wick» και τις απαιτητικές σκηνές δράσης έκανε ειδική προπόνηση και μαθήματα ζίου ζίτσου και τζούντο.

Ο Κιάνου Ριβς έχει ασχοληθεί και με την μουσική και δη την εναλλακτική ροκ μέσα από την μπάντα του.

Στην ταινία παίζουν ακόμα οι Γουίλεμ Νταφόε, Ίαν Μακ Σέιν, Τζον Λεγκουζιάμο, Michael Nyqvist, Alfie Allen, Adrianne Palicki, Bridget Moynahan, κ.α.

Μεταξύ των παραγωγών είναι και η ηθοποιός Εύα Λονγκόρια.

Eπιμέλεια - Τ. ΜΑΡΤΑΤΟΣ

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture