Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

Tην τελευταία ταινία του Γάλλου θρύλου Αλέν Ρενέ προβάλλει η Κινηματογραφική Λέσχη της Πάτρας

Tην τελευταία ταινία του Γάλλου θρύλου Α...

Ο λόγος για το "Αγαπώντας, Πίνοντας και Τραγουδώντας" που θα προβληθεί την Καθαρή Δευτέρα 23/2/2015

Ο Αλέν Ρενέ που έσβησε πέρυσι την 1η Μαρτίου σε ηλικία 92 ετών, υπήρξε ένας από τους πιο σημαντικούς Ευρωπαίους σκηνοθέτες, γνωστός κυρίως για τις ταινίες του «Χιροσίμα, αγάπη μου» και «Πέρυσι στο Μάριενμπαντ».

Την τελευταία του ταινία, που είναι μία κομεντί με τίτλο «Aimer, Boire et Chanter – Αγαπώντας, Πίνοντας και Τραγουδώντας» με πρωταγωνιστές τους Σαμπίν Αζεμά, Ιπολίτ Ζιραρντό, Σαντρίν Κιμπερλέν και Αντρέ Ντισολιέ έχει προγραμματίσει να προβάλλει η Κινηματογραφική Λέσχη της Πάτρας και η πρόεδρος της Ελένη Δάσιου, την Καθαρά Δευτέρα 23 Φεβρουαρίου 2015 στις 18.00, στις 20.15 και στις 22.30, στην αίθουσα 3 των Ster Cinemas, στη Βέσο Μάρε, στην Ακτή Δυμαίων.

Το φιλμ «Αγαπώντας, Πίνοντας και Τραγουδώντας» αποτελεί μια πολύ ιδιαίτερη ταινία. Πρόκειται για το κύκνειο άσμα του Γάλλου σκηνοθέτη Alain Resnais, βασισμένο στο θεατρικό έργο «Η ζωή του Ράιλι» του Alan Ayckbourn.

Ο Δρ. Κόλιν αναφέρει στη σύζυγό του, Κάθριν, ότι ο Τζορτζ Ράιλι έχει λίγους μήνες ζωής, αγνοώντας πως εκείνος ήταν η πρώτη της αγάπη.

Πρόκειται για μία τρυφερή κωμωδία που μάλιστα κέρδισε το βραβείο Alfred Bauer και το βραβείο της Διεθνούς Ένωσης Κινηματογραφικών κριτικών FIPRESCI στην 64η Μπερλινάλε, λίγες ημέρες μάλιστα πριν ο Ρενέ αφήσει την τελευταία του πνοή.

Όπως χαρακτηριστικά έχει γραφτεί, το πιο παράδοξο με την συγκεκριμένη ταινία είναι πως ο θεατής κατά στιγμές ξεχνά πως παρακολουθεί ένα κινηματογραφικό έργο καθώς η σκηνοθεσία και οι ερμηνείες των ηθοποιών είναι άκρως θεατρικές.

Το σενάριο είναι έξυπνο και ιδιαίτερο, με τον χαρακτήρα του Τζορτζ Ράιλι να αποτελεί τον καταλύτη στις σχέσεις των τριών ζευγαριών, χωρίς να εμφανίζεται καν μέσα στο έργο, γεγονός αρκετά ενδιαφέρον.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture