Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

Ο Αιγιώτης Βασίλης Χαραλαμπόπουλος πάλι στην Επίδαυρο το ερχόμενο καλοκαίρι με Αριστοφάνη

Ο Αιγιώτης Βασίλης Χαραλαμπόπουλος πάλι ...

Ανακοινώθηκε το φετινό επετειακό πρόγραμμα του Φεστιβάλ Αθηνών, Επιδαύρου - Ο Χαραλαμπόπουλος θα παίξει στους "Αχαρνής"

Το φετινό πρόγραμμα του Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου που γιορτάζει μάλιστα τα 60 του χρόνια ανακοινώθηκε την Τετάρτη 18/2/2015.

Όπως είδαμε στις παραστάσεις που θα παρουσιαστούν στο αρχαίο θέατρο της Επιδαύρου το ερχόμενο καλοκαίρι και που αναμένεται στη συνέχεια να ταξιδέψουν και σε άλλα μέρη της Ελλάδας όπως το Αρχαίο ρωμαικό Ωδείο της Πάτρας είναι και η Αριστοφανική κωμωδία «Αχαρνής» σε σκηνοθεσία του Γιάννη Κακλέα.

Στην παράσταση που ήδη κεντρίζει το ενδιαφέρον των θεατρόφιλων θα πρωταγωνιστήσουν ο αγαπητός Αιγιώτης ηθοποιός Βασίλης Χαραλαμπόπουλος που ξανακατεβαίνει στην Επίδαυρο και με σκηνοθέτη τον Γιάννη Κακλέα, ο Χρήστος Χατζηπαναγιώτης και ο Φάνης Μουρατίδης.

«Όταν η πολιτική διαφθορά κυριαρχεί, ο Δικαιόπολις αναλαμβάνει πρωτοβουλία για Ειρήνη, Δικαιοσύνη και Αξιοκρατία. Ο πολιτικός Αριστοφάνης έχει κέφια!», σχολιάζει ο Γιάννης Κακλέας για τους Αχαρνής, έχοντας κι ο ίδιος, καθώς φαίνεται, κέφια για ένα ακόμη αριστοφανικό εγχείρημα.

Απρόβλεπτος πάντα, συνεχίζει τη διερεύνηση της σκηνικής αριστοφανικής φόρμας, με μια πλειάδα εξαιρετικών κωμικών ηθοποιών, σε ένα έργο που υμνεί τα αγαθά της ειρηνικής συνύπαρξης, σαρκάζοντας τους πολεμοκάπηλους.

Στην ερημωμένη από τον Πελοποννησιακό πόλεμο Αθήνα, ο Δικαιόπολις στρατεύεται υπέρ της ειρήνης. Αρχίζει τις διαπραγματεύσεις με τη Σπάρτη και κατορθώνει να πείσει τους μαραθωνομάχους Αχαρνής, που αποτελούν τον μεγαλύτερο αθηναϊκό δήμο, να συναινέσουν. Η αγορά ανοίγει και η ανάγκη βγάζει στο σφυρί κάθε είδους πραμάτεια: χήνες, λαγούς, αλλά και κόρες μεταμφιεσμένες σε γουρουνάκια.

*Πέρυσι το καλοκαίρι ο Βασίλης Χαραλαμπόπουλος θριάμβευσε με τους Αριστοφανικούς "Βατράχους" του Εθνικού θεάτρου που παίχθηκαν και στην Πάτρα, στο Αρχαίο Ωδείο στο 33ο Επετειακό Φεστιβάλ - Θεσμός Αρχαίου Δράματος με τεράστια επιτυχία.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture