Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

Με το δεξί ξεκίνησε η παράσταση του ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας "Effect, Τομογραφία του Έρωτα" στην Αθήνα

Με το δεξί ξεκίνησε η παράσταση του ΔΗΠΕ...

Η επίσημη πρεμιέρα θα πραγματοποιηθεί αυτή την Παρασκευή 20/2/2015 στις 21.30

Πολύ καλά ξεκίνησε στο Σύγχρονο Θέατρο της Αθήνας στην οδό Ευμολπιδών 45 στο Γκάζι, στην Αθήνα, η παράσταση του ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας «Effect, Τομογραφία του Έρωτα» της Lucy Prebble που έχει σκηνοθετήσει ο Κωνσταντίνος Αρβανιτάκης και στην Πάτρα, στο Δημοτικό θέατρο «Απόλλων» υπολογίζεται πως προσέλκυσε το ενδιαφέρον περισσότερων από 4.500 θεατών.

Η συγκεκριμένη παράσταση του ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας ξεκίνησε στην Αθήνα την περασμένη Παρασκευή 13 Φεβρουαρίου 2015 ενώ σύμφωνα με πληροφορίες του thebest.gr, η επίσημη πρεμιέρα έχει προγραμματιστεί να γίνει αυτή την Παρασκευή 20 Φεβρουαρίου 2015 στις 21.30. Παρόντες στην πρεμιέρα θα είναι από την Πάτρα ο καλλιτεχνικός διευθυντής του θεάτρου Θοδωρής Αμπαζής και ο πρόεδρος του Διοικητικού συμβουλίου του θεάτρου Ανδρέας Τερζής.

Η παράσταση «Effect, Τομογραφία του Έρωτα» με τα εντυπωσιακά βίντεο-σκηνικά και οπτικά – visual εφέ που έχει επιμεληθεί ο Στάθης Μήτσιος, θα συνεχιστεί στην Αθήνα έως και την Κυριακή 8 Μαρτίου 2015 ενώ μετά υπάρχει η πιθανότητα το «Effect» να μεταφερθεί και στην Θεσσαλονίκη στο θέατρο Αυλαία.

Το Σύγχρονο Θέατρο της Αθήνας έχει χωρητικότητα περίπου 200 θέσεις και ήδη όπως μάθαμε, στις πρώτες παραστάσεις του «Effect» το θέατρο ήταν γεμάτο κει το ενδιαφέρον του Αθηναικού κοινού είναι ζωηρό.

Η παράσταση με το σύγχρονο θέμα και αισθητική της, ξεχωρίζει και για τις ερμηνείες των ηθοποιών και πιο συγκεκριμένα της Άννας Μάσχα που υποδύεται την «εύθραυστη» κλινική ψυχίατρο που έχει προσληφθεί από τον επικεφαλής της πολυεθνικής φαρμακευτικής (τον ρόλο του κομψού γυναικά, μεγαλοστέλεχους ερμηνεύει ο συμπαθής Αντώνης Καρυστινός) αλλά και των νεότερων, της Καλλιόπης Παναγιωτίδου και του Μάνου Στεφανάκη, οι οποίοι ενσαρκώνουν τους δύο νέους που συναινούν να λάβουν μέρος στο πείραμα ενός νέου προχωρημένου φαρμάκου κατά της κατάθλιψης.

Ο Κωνσταντίνος Αρβανιτάκης σε συνέντευξη του στο περιοδικό Αθηνόραμα (η πρώτη παράσταση στην Αθήνα έγινε σε συνεργασία με το «Αθηνόραμα») ανέφερε πως «το έργο μιλά για δύο ζευγάρια οι ιστορίες των οποίων τέμνονται αλλά και λειτουργούν αντιστικτικά.

Οι μεν είναι ψυχίατροι, οι δε πειραματόζωα. Από τη στιγμή βέβαια που εμπλέκεται το συναίσθημα τα όρια της επαγγελματικής δεοντολογίας θολώνουν - με τα συνήθη σ’ αυτές τις περιπτώσεις καταστροφικά αποτελέσματα. Ένας άλλος διαχωρισμός είναι ότι ο έρωτας των μεν ολοκλήρωσε έναν κύκλο στο παρελθόν ενώ των δε, των νέων παιδιών «ανθίζει» στο παρόν και το μέλλον.

Τέλος να τονιστεί πως στο έργο αυτό της νέας και ταλαντούχας συγγραφέως Λούσι Πρεμπλ, η παράμετρος του χρόνου φωτίζει τις αντιστοιχίες των τεσσάρων εραστών με ιδιαίτερα πλούσιο και σύνθετο τρόπο.

Eπιμέλεια - Τ. ΜΑΡΤΑΤΟΣ

 

Ο ταλαντούχος σκηνοθέτης της παράστασης, Κωνσταντίνος Αρβανιτάκης.

Ο ταλαντούχος σκηνοθέτης της παράστασης,...

Ο ταλαντούχος σκηνοθέτης της παράστασης, Κωνσταντίνος Αρβανιτάκης.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture