Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

Χτυποκάρδια στα σοκάκια χθες βράδυ για τον Κρυμμένο Θησαυρό που γιόρτασε μαζί με τους ερωτευμένους- ΦΩΤΟ

Χτυποκάρδια στα σοκάκια χθες βράδυ για τ...

Το τρίτο και τελευταίο νυχτερινό παιχνίδι πλοήγησης

Σε μια ξεχωριστή καρναβαλική νύχτα εξελίχτηκε αυτή του Σαββάτου 14ης Φεβρουαρίου  με το 50ο Παιχνίδι του Κρυμμένου Θησαυρού να έχει την τιμητική του και να γιορτάζει με τους ερωτευμένους.

Το τρίτο και τελευταίο νυχτερινό παιχνίδι πλοήγησης «Χτυποκάρδια στα σοκάκια», που πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία, αναστάτωσε ολόκληρη την πόλη από τις 7.30μμ έως τις 11.30μμ και έδωσε καρναβαλικό χρώμα αφού με αφετηρία την πλατεία Γεωργίου εκτυλίχτηκε αρχικά με τους κυνηγούς πεζούς και αργότερα με τα αυτοκίνητα των πληρωμάτων σε διάφορες περιοχές.

Η Γραμματεία του 50ου Κρυμμένου Θησαυρού, εφοδιασμένη με τα απαραίτητο laptop,  βρισκόταν στην πλατεία Γεωργίου, όπου οι κυνηγοί προσκόμιζαν τους καρπούς της αναζήτησής τους και φωτογραφίες  και όπου γινόταν το τσεκάρισμα και δινόταν η βαθμολογία.

Το κάλεσμα δόθηκε από την Οργανωτική Ομάδα του Κρυμμένου Θησαυρού στις 16.00 από την ΕΡΑ Πάτρας:

«Ελάτε στις 7.30 μμ εκεί που χτυπά η καρδιά της πόλης με αμφίεση:  «Ερωτευμένοι  με τον 50ο Κρυμμένο Θησαυρό».  Όλα τα πληρώματα θα φωτογραφηθούν για αναμνηστικές φωτογραφίες για το 50ο Παιχνίδι του Κρυμμένου Θησαυρού.

Φτιάξτε μια μικροκατασκευή χειρός για να εκφράσετε τον «έρωτά» σας για τον 50ο Κρυμμένο Θησαυρό με εμφανή τον αριθμό 50 και τον αριθμό του πληρώματός σας. Η μικροκατασκευή αυτή, θα σας χρειαστεί σε κάποιο από τα κοντρόλ.

Θα χρειαστεί να έχετε μαζί σας μια φωτογραφική μηχανή με κενή μνήμη ή ένα κινητό τηλέφωνο  που να μπορεί να τραβήξει φωτογραφίες. Θα πρέπει να μπορούν να συνδεθούν με laptop.  Γι αυτό έχετε μαζί σας και τα αντίστοιχα καλώδια. (Θα χρησιμοποιηθεί το ένα από τα δυο)».

Πιστοί οι κυνηγοί στο ραντεβού τους βρέθηκαν στην πλατεία Γεωργίου μπροστά από το Δημοτικό Θέατρο «Απόλλων» όπου τα μέλη κάθε πληρώματος έβγαζαν αναμνηστική φωτογραφία. Στις 8 τους δόθηκε η πρώτη δοκιμασία για το 1ο κοντρόλ: «Ένα ερωτευμένο ζευγαράκι κάνοντας τη βόλτα του, ήπιε έναν καφέ σε κάποιο από τα καφέ της πόλης μας. Φέρετε 2 αποδείξεις από δυο διαφορετικά καφέ της πόλης με ημερομηνία έκδοσης 14-2-2015 και ώρα 19.30». Οι κυνηγοί αναστάτωσαν τα καφέ μαζεύοντας αποδείξεις από τα κεντρικά καφέ, αφού έπρεπε να βρουν αποδείξεις που είχαν ήδη εκδοθεί πριν την έναρξη του κοντρόλ. Αν έβρισκαν με ώρα έκδοσης 7.30μμ έπαιρναν 50 βαθμούς, με ώρα 7.29μμ ή 7.31μμ 20 βαθμούς, με ώρα 7.28μμ ή 7.32μμ 15 βαθμούς, με ώρα 7.27μμ ή 7.33μμ 10 βαθμούς, με ώρα 7.26μμ ή 7.34μμ 5 βαθμούς και με ώρα 7.25μμ ή 7.35μμ 0 βαθμούς.Διάρκεια κοντρόλ: 1 ώρα.

Το 2ο κοντρόλ που τους δόθηκε από την πλατεία Γεωργίου Α΄ήταν: «Αγαπάμε όλο τον κόσμο και το δείχνουμε…Βρείτε 50 διαφορετικούς περαστικούς και βγάλτε μια φωτογραφία με τον καθένα από αυτούς. Ο περαστικός που θα φωτογραφίσετε πρέπει να κρατά την μικροκατασκευή χειρός με εμφανή τον αριθμό 50 και τον αριθμό του πληρώματός σας, που έχετε φτιάξει». Η αναζήτηση ακαριαία ενέπλεξε και τους ανυποψίαστους περαστικούς δίνοντας μια χαρούμενη νότα στην πόλη. Διάρκεια κοντρόλ: 45 λεπτά.

Το 3ο κοντρόλ ζέστανε ακόμα περισσότερο το παιχνίδι: «Κάποιος έκλεψε απόψε την καρδιά σας…και κάνει βόλτα…Ρωτώντας και ξαναρωτώντας ψάξτε την και βρείτε την». Εθελοντές και μέλη του Καρναβαλικού Γραφείου καρφίτσωσαν 250 καρδιές στα πέτα περαστικών. Υπήρχαν όμως και 5 άτομα στα οποία υπήρχε καρδιά στο πέτο αλλά επίσης είχαν δοθεί και είχαν στην τσέπη τους μια καρδιά με νούμερα. Και οι πέντε στις τσέπες τους είχαν αθροιστικά τα νούμερα των πληρωμάτων που συμμετείχαν άρα είχαν μοιραστεί τα νούμερα των πληρωμάτων και καθένας από τους 5 είχε κάποια από αυτά τα νούμερα. Τα πληρώματα στην αναζήτησή τους έπρεπε να εντοπίζουν τους περαστικούς με τις καρδιές στο πέτο, να τους ρωτούν αν έχουν τη δική τους καρδιά, δηλαδή του πληρώματος τους κι αν έπεφταν σε έναν από τους 5 περαστικούς  που είχε στην τσέπη του νούμερα, έψαχναν να βρουν αν είχε το  νούμερο του δικού τους πληρώματος. Αν όχι,συνέχιζαν το ψάξιμο για άλλον περαστικό με νούμερα στην τσέπη μέχρι να εντοπίσουν το νούμερο του δικού τους πληρώματος. Ο κόσμος ανταποκρίθηκε και έπαιξε και …γέμισε ο τόπος καρδιές και νούμερα. Το κοντρόλ αυτό εξελίχτηκε στο κέντρο από Κολοκοτρώνη μέχρι Γούναρη και από Μαιζώνος μέχρι Αγίου Ανδρέου.Διάρκεια κοντρόλ: 30 λεπτά. Βαθμοί: 50.

Τη σκυτάλη πήρε ο γρίφος για  το 4ο κοντρόλ: «Ένα ζευγάρι ζωηρό και φωτεινό…»ξεμάκρυνε» από τα υπόλοιπα της παρέας και συνεχίζει το χορό του σε μια γωνιά της πόλης ψάχνοντας να βρει το σύμβολο του έρωτά του, που κρύβεται πιο μακριά. α)Ψάξτε και βρείτε το ζευγάρι που χορεύει. β)Ψάξτε και βρείτε το σύμβολό του»

Η σωστή απάντηση του πρώτου ερωτήματος που έπρεπε να δώσουν  οι κυνηγοί, ήταν στην οδό Κολοκοτρώνη,  όπου σε συνεργασία με την υπηρεσία Ηλεκτροφωτισμού της πόλης, είχαν γίνει αλλαγές σε ένα ζευγάρι του φωτεινού διάκοσμου της πόλης και αυτό το στοιχείο έπρεπε να εντοπιστεί. Για το δεύτερο ερώτημα, αυτό του συμβόλου, έπρεπε να βρουν μια φωτεινή καρδιά που ο Ηλεκτροφωτισμός είχε τοποθετήσει πάνω σε μια κολώνα στην οδό Τέλλου Άγρα στην Αγυιά, εκεί όπου δεν υπήρχε άλλος καρναβαλικός φωτισμός. Καθένα από τα 2 ερωτήματα του 4ου κοντρόλ έπαιρνε 25 βαθμούς (ολόκληρο το 4ο κοντρόλ: 50 βαθμοί). Διάρκεια κοντρόλ: 1 ώρα.

Το 3ο νυχτερινό παιχνίδι πλοήγησης ολοκληρώθηκε στις 11.30 το βράδυ  και χάρισε στους κυνηγούς δυνατές συγκινήσεις, περιπέτεια, κεφάτες περιπλανήσεις και πολλά χιουμοριστικά απρόοπτα επιφυλάσσοντας ταυτόχρονα μια δυνατή καρναβαλική εμπειρία και στους Πατρινούς που αντιλαμβάνονταν το ψάξιμο των πληρωμάτων και ειδικά σε 2 κοντρόλ συμμετείχαν ενεργά.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture