Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

"Glory", Άνταμ Λεβάιν και ο θρύλος της κάντρι Γκλεν Κάμπελ στην μάχη του Όσκαρ καλύτερου τραγουδιού

"Glory", Άνταμ Λεβάιν και ο θρ...

Ο 79χρονος Κάμπελ καθώς πάσχει από Αλτσχάιμερ, μάλλον δεν θα παραστεί στην τελετή απονομή των βραβείων στις 22/2/2015

Κάθε χρόνο από τις πιο ενδιαφέρουσες κατηγορίες των βραβείων Όσκαρ είναι αυτή του καλύτερου τραγουδιού όπου ενίοτε παρατηρούνται εκπλήξεις αλλά και «αποκλεισμοί».

Η φετινή υποψήφια 5άδα περιλαμβάνει το χορευτικό, ρυθμικό κομμάτι «Everything Is Awesome» – Σον Πάτερσον από την παραγωγή κινουμένων σχεδίων «Η Ταινία Lego» που δεν μπόρεσε να λάβει και υποψηφιότητα στην κατηγορία του καλύτερου animation, το φαβορί «Glory» - Τζον Λέτζεντ και Common από την ταινία «Selma» που κέρδισε και την Χρυσή Σφαίρα, το «Grateful» – 7η υποψηφιότητα στα Όσκαρ για την μουσική δημιουργό Ντάιαν Γουόρεν («Beyond the Lights»), κομμάτι που ερμηνεύει η γνωστή τραγουδίστρια Ρίτα Όρα, την κάντρι μπαλάντα «I’m not Gonna Miss you» – Γκλεν Κάμπελ, Τζούλιαν Ρέιμοντ («Glen Campell… I’ll Be me») του 79χρονου θρύλου της Αμερικάνικης κάντρι, φολκ μουσικής και κιθαρίστα Γκλεν Κάμπελ και το «Lost Stars» – Γκρεγκ Αλεξάντερ, Ντάνιελ Μπρισμπουά («Παρ’ το Από την Αρχή – Begin Again»).

Το «Lost Stars» ερμηνεύει ο 35χρονος Καλιφορνέζος Άνταμ Λεβάιν των Maroon5 μαζί με την Κίρα Νάιτλι και είναι πολύ πιθανό να εμφανιστούν παρέα στην απονομή των Όσκαρ για να παρουσιάσουν live το όμορφο αυτό τραγούδι.

Είναι αξιοσημείωτο πως ο Glen Campell μάλλον δεν θα καταφέρει να παραστεί στην απονομή καθώς δίνει μάχη με το Αλτσχάιμερ και ήδη η νόσος έχει προχωρήσει πολύ με αποτέλεσμα η κατάσταση της υγείας του να έχει χειροτερέψει. Σε βίντεο στο youtube υπάρχει το υποψήφιο για Όσκαρ τραγούδι του με την φωνή και φυσική παρουσία του γιου του που είναι επίσης μουσικός.

Αυτοί λοιπόν χώρεσαν στην φετινή 5άδα για το καλύτερο τραγούδι στα Όσκαρ από μία λίστα που έφτανε σχεδόν τα 80 υποψήφια κομμάτια.

Για πολλούς πάντως ειδήμονες περί μουσικής και Όσκαρ θεωρείται μεγάλη παράλειψη και αδικαιολόγητος αποκλεισμός αυτός του «Opportunity» με την Sia από το μιούζικαλ «Άννι», του «Big Eyes» της Λάνα Ντελ Ρέι από το ομώνυμο φιλμ του Τιμ Μπάρτον, του «The Last Goodbye» του Μπίλ Μπόιντ από το τελευταίο φιλμ της τριλογίας του «Hobbit», του «Miracles» των Coldplay από τον «Αλύγιστο» της Αντζελίνα Τζολί ή του κομματιού της Αυστραλής νέας σταρ της μουσικής Iggy Azalea από την ταινία «Million dollar arm».

*Να προσθέσουμε πως το κομμάτι «Everything is Awesome» το ερμηνεύουν οι Tegan Quin & Sara feat. The Lonely Island.

Eπιμέλεια - Τ. ΜΑΡΤΑΤΟΣ

Ο Γκλεν Κάμπελ.

Ο Γκλεν Κάμπελ.

Ο Γκλεν Κάμπελ.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture