Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

"Take me to Church", το κομμάτι έκπληξη που χορεύτηκε στον τελικό του Dancing 5 και είναι υποψήφιο για Γκράμμυ

"Take me to Church", το κομμάτ...

Το έγραψε και το ερμηνεύει ο 24χρονος ταλαντούχος Ιρλανδός καλλιτέχνης Hozier

Mία ευχάριστη έκπληξη περίμενε τους τηλεθεατές του χθεσινού τελικού του σώου Dancing with the Stars 5 στον ΑΝΤ1 καθώς το μουσικό κομμάτι το οποίο χόρεψαν και διαγωνίστηκαν στην τελευταία δοκιμασία οι δύο φιναλίστ Μορφούλα Ντώνα, η οποία ήταν και η νικήτρια και Ειρήνη Παπαδοπούλου, ήταν η όμορφη, ιδιαίτερη μπαλάντα ενός νέου μόλις 24 χρονών Ιρλανδού καλλιτέχνη, του Hozier, με τίτλο «Take me to Church».

Ο Hozier με το κομμάτι αυτό, από τα ωραιότερα του 2014 και από τα πιο δημοφιλή στο youtube, είναι μάλιστα και υποψήφιος στα βραβεία Γκράμμυ της Αμερικανικής Μουσικής Ακαδημίας και θεωρείται μεγάλο φαβορί στην κατηγορία του καλύτερου τραγουδιού της χρονιάς. Η απονομή των βραβείων θα λάβει χώρα αυτήν την Κυριακή 8 Φεβρουαρίου 2015 και θα μεταδοθεί ζωντανά από το  Staples Center του Los Angeles στην πολιτεία της California από το δίκτυο CBS.

Ο Ιρλανδός τραγουδιστής και τραγουδοποιός Hozier, όπως είχε γράψει η εφημερίδα Καθημερινή, ήταν ανάμεσα στους καλλιτέχνες που ξεχώρισε από νωρίς στο Spotify Viral Chart, πριν ακόμα μάλιστα ανακαλυφθεί από τους ραδιοφωνικούς σταθμούς. Καταλαμβάνοντας μια θέση στο Spotify Viral Chart για 47 εβδομάδες και κατέχοντας τον τίτλο του πιο «viral» κομματιού με το «Take Me To Church», ο Hozier έχει αναδειχθεί σε έναν από τους πλέον ανερχόμενους καλλιτέχνες της περασμένης χρονιάς, σκαρφαλώνοντας στην κορυφή.

Το πλήρες όνομά του είναι Andrew Hozier Byrne, είναι 24 ετών και κατάγεται από το Γουίκλοου της Ιρλανδίας.

Μεγάλωσε ακούγοντας πολλή μουσική και έχοντας ως είδωλά του τις μεγάλες γυναικείες φωνές όπως εκείνη της Nina Simone, της Ella Fitzgerald αλλά και της Billie Holiday.

Είναι αυτοδίδακτος στην κιθάρα και το πιάνο, ωστόσο στη συνέχεια έκανε μουσικές σπουδές στο Trinity College.

Όπως σχολιάζεται στον Αμερικάνικο Τύπο, το κομμάτι του και η καθηλωτική, ευαίσθητη ερμηνεία του σε συνδυασμό με το κοινωνικών μηνυμάτων βίντεο κλιπ του τραγουδιού του, έχουν φέρει τον Hozier στην πρώτη γραμμή σχεδόν από το πουθενά.

Άρθρο για την μεγάλη επιτυχία του Hozier δημοσιεύει αυτήν την εβδομάδα το Αμερικάνικο περιοδικό Entertainment Weekly σε συνδυασμό με προβλέψεις από ειδικούς για τους πιθανούς νικητές των φετινών Γκράμμυ. Ο Ιρλανδός καλλιτέχνης ήδη πραγματοποίησε μία live εμφάνιση στο τελευταίο Victoria's Secret Fashion Show όπου συναντήθηκε με καλλιτέχνες όπως η Τέιλορ Σουίφτ και ο Εντ Σίραν, επίσης συνυποψήφιοι του στα Γκράμμυ.

Το βίντεο κλιπ του "Take Me To Church" (από το ομώνυμο ντεμπούτο άλμπουμ του) σχολιάζει με τον δικό του τρόπο  τις διαδηλώσεις που πραγματοποιήθηκαν στη Ρωσία υπέρ των δικαιωμάτων της gay κοινότητας, μετά το ψήφισμα του νομοσχεδίου "κατά της ομοφυλοφιλικής προπαγάνδας". Είναι αξιοσημείωτο ότι έχει ξεπεράσει τα 50 εκατομμύρια views στο youtube. Το τραγούδι σύμφωνα με τον ίδιο τον Hozier είναι μια ωδή στην αγάπη ανεξαρτήτως σεξουαλικής προτίμησης, και στη "διεκδίκηση του ανθρωπισμού μέσα από τον έρωτα".

Ο ίδιος δηλώνει πάντως straight και με πίστη στο Θεό (προέρχεται από την Καθολική στο θρήσκευμα Ιρλανδία).

To "Τake me to Church" ήδη έχει φτάσει στο νούμερο 2 των singles στο chart της Βορείου Αμερικής.

Eπιμέλεια - Τ. ΜΑΡΤΑΤΟΣ

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture