Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

Πάτρα: Κυκλοφορεί σε λίγες μέρες το βιβλίο του Ζώη Μαρίνου "Επάγγελμα Δημοσιογράφος"

Πάτρα: Κυκλοφορεί σε λίγες μέρες το βιβλ...

ΔΕΙΤΕ το εξώφυλλο

«Επάγγελμα δημοσιογράφος. Τα media στην εποχή του Ιντερνέτ και η δημοσιογραφία των δυο δωματίων». Αυτός είναι ο τίτλος του βιβλίου του δημοσιογράφου Ζώη Μαρίνου που θα κυκλοφορήσει μέσα στις επόμενες μέρες και θα παρουσιαστεί σύντομα. Μια προσπάθεια ανίχνευσης ενός δύσκολου τοπίου καθώς η «επέλαση» του Διαδικτύου και ο διαδραστικός χαρακτήρας του μεταλλάσσουν ραγδαία βασικές έννοιες που έως τώρα ξέραμε για την δημοσιογραφία και τον λειτουργικό της ρόλο.

Το βιβλίο μιλά για τα δυο «δωμάτια» της ειδησεογραφίας. Το ένα είναι η αμεσότητα, η παροχή πληροφοριών σε «ζωντανό» χρόνο, που εξ αντικειμένου προσφέρει το Διαδίκτυο και το άλλο η σε βάθος ανάλυση και ψύχραιμη αποτίμηση των γεγονότων που συνοδεύει την έντυπη δημοσιογραφία.

Στο εγχειρίδιο του ο Ζώης Μαρίνος εξηγεί γιατί το «τέλος των εφημερίδων», ειδικά των περιφερειακών θα αργήσει πολύ να έρθει – αν έρθει ποτέ…- και περιγράφει με ευκρίνεια το δύσβατο τοπίο μέσα στο οποίο λειτουργεί σήμερα ο επαγγελματίας δημοσιογράφος. Μεγάλο μέρος του βιβλίου αναφέρεται σε αθέατες πλευρές της άσκησης του δημοσιογραφικού επαγγέλματος, πλευρές που η κοινή γνώμη είτε δεν γνωρίζει, είτε δεν κατανοεί. Επίσης, στα οκτώ κεφάλαια του βιβλίου, φιλοξενούνται άγνωστες, ανέκδοτες ιστορίες της τοπικής δημοσιογραφικής ιστορίας από το 1970 έως σήμερα.

Το βιβλίο είναι μια απόπειρα ο αναγνώστης, ο χρήστης των media, σε οποιαδήποτε μορφή τους, να πλησιάσει το περιβάλλον μέσα στο οποίο λειτουργεί ο επαγγελματίας δημοσιογράφος.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture