Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΑΓΟΡΑ

/

Κέρδη άνω του 4% στο Χρηματιστήριο Αθηνών

Κέρδη άνω του 4% στο Χρηματιστήριο Αθηνών

Ικανοποίηση στους επενδυτές

Κέρδη άνω του 4% καταγράφει την Παρασκευή το Χρηματιστήριο Αθηνών με τους επενδυτές να εμφανίζονται ικανοποιημένοι από τις ανακοινώσεις του επικεφαλής της ΕΚΤ Μάριο Ντράγκι για το πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης. Πολύ αυξημένος είναι ο τζίρος των συναλλαγών, ενώ η προσοχή επικεντρώνεται στις τραπεζικές μετοχές.

Η αναφορά του Ντράγκι ότι η ΕΚΤ θα εκτείνει την ποσοτική χαλάρωση μέχρι να επιτευχθεί ο στόχος για πληθωρισμό 2%, αλλά και η ειδική αναφορά ότι η Ελλάδα θα μετέχει στο QE υπό την προϋπόθεση ολοκλήρωσης της αξιολόγησης της τρόικας, έχουν αντισταθμίσει την αβεβαιότητα που προκαλούσε στους επενδυτές το ενδεχόμενο μιας κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ.

Πάντως, χρηματιστηριακοί αναλυτές συνιστούν προσοχή, υπογραμμίζοντας πως οι σημερινές κινήσεις γίνονται από βραχυπρόθεσμους παίκτες.

O Γενικός Δείκτης Τιμών έχει διασπάσει ανοδικά τα επίπεδα των 800 μονάδων με μοχλό την άνοδο των τραπεζικών μετοχών και στις 11:00 διαμορφώνεται στις 820,03 μονάδες σημειώνοντας άνοδο 3,57%.

Η αξία των συναλλαγών ανέρχεται στα 21,72 εκατ. ευρώ.

Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημειώνει άνοδο σε ποσοστό 3,75%, ενώ ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης ενισχύεται σε ποσοστό 3,45%.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Αγορά