Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

Ο γνώστης του Πατρινού καρναβαλιού Άγγελος Πολυδωρόπουλος στο "τιμόνι" του επετειακού Κρυμμένου Θησαυρού

Ο γνώστης του Πατρινού καρναβαλιού Άγγελ...

Μισό αιώνα ζωής συμπληρώνει φέτος το αγαπημένο παιχνίδι που ανανέωσε τον θεσμό του Πατρινού καρναβαλιού

Πενήντα χρόνια συμπληρώνονται φέτος από τότε που ξεκίνησε το παιχνίδι του Κρυμμένου Θησαυρού, το οποίο και ανανέωσε σε πολύ μεγάλο βαθμό τον θεσμό του Πατρινού Καρναβαλιού.

Μισός αιώνας ζωής κύλησε αφότου ο Νίκος Μαστοράκης, πρωτοδιοργάνωσε στις 12 Φεβρουαρίου 1966, στην Πάτρα το λεγόμενο "1ο Αποκριάτικο Κυνήγι Θησαυρού". Τότε το παιχνίδι είχε διαρκέσει 3 ώρες ενώ πλέον στις μέρες μας διαρκεί αρκετές εβδομάδες.

Επετειακό λοιπόν θα είναι το φετινό παιχνίδι του Κρυμμένου θησαυρού που δημιούργησε «σχολή» και το μιμήθηκαν και σε άλλα καρναβάλια όπως του Ρεθύμνου.

Όπως διαβάσαμε στο σάιτ pressmedoll.gr της Άντυς Μπακοπούλου, σε άρθρο της συναδέλφου Ελεάνας Μαγδαληνού, η ευθύνη διοργάνωσης του φετινού επετειακού παιχνιδιού του Κρυμμένου Θησαυρού θα ανατεθεί σε έναν γνώριμο καρναβαλιστή και καλό γνώστη του θεσμού, τον Άγγελο Πολυδωρόπουλο, μετά την άρνηση του περυσινού νικητή – πληρώματος του Πατρινού καρναβαλιού να αναλάβει  τη φετινή διοργάνωση.

Το πρώτο ραντεβού των καρναβαλικών γκρουπ  με τον Κρυμμένο Θησαυρό μάλιστα θα είναι σε δέκα ημέρες, το επόμενο Σάββατο 31 Ιανουαρίου 2015 με την 1η Νυχτερινή Πλοήγηση και τις οδηγίες που θα δοθούν από την ΕΡΑ Πάτρας (η ΕΡΑ Πάτρας στο Δασύλλιο μετά το περσινό «διάλειμμα» αναλαμβάνει ξανά την μετάδοση των ραδιοφωνικών κουίζ και θεμάτων του παιχνιδιού).

Ωστόσο λόγω του επετειακού φετινού χαρακτήρα του παιχνιδιού που θα έχει ως γενικό τίτλο, «50 χρόνια πριν… 50 χρόνια μετά», στις σκέψεις της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου Πατρέων – Πατρινό Καρναβάλι είναι και η πραγματοποίηση μίας έκθεσης αφιερωμένης στην ιστορική διαδρομή του Κρυμμένου θησαυρού, χωρίς ακόμα όμως να είναι οριστικό κάτι τέτοιο.

*Αναφορικά με τον χώρο όπου θα φιλοξενηθεί η έκθεση των στολών των καρναβαλικών γκρουπ φέτος, αναμένεται να ανακοινωθεί από τον νέο πρόεδρο της Κοινωφελούς Επιχείρησης Νίκο Χρυσοβιτσάνο. Το πιο πιθανό είναι η έκθεση να γίνει στην Βέσο Μάρε, στην αίθουσα Αίγλη, στην Ακτή Δυμαίων χωρίς επίσης αυτό να είναι βέβαιο. Πρόπερσι όπως θυμόμαστε, η έκθεση είχε λάβει χώρα στην Αγορά Αργύρη, στο τμήμα που πλέον όμως έχει γίνει και λειτουργεί ως καφέ μπαρ – ρέστωραντ.

Αναμένεται ακόμα ανακοίνωση για τα φετινά Μπουρμπούλια (πόσα θα είναι και που θα γίνουν) αλλά και για την λειτουργία ή όχι του Καρναβαλικού κέντρου που είθισται κάθε χρόνο να στήνεται στην Αγορά Αργύρη, Αγίου Ανδρέου και Ζαίμη.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture