Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

SPORTS

/

Πρωταθλητής χειμώνα ο Ολυμπιακός

Πρωταθλητής χειμώνα ο Ολυμπιακός

Oι «ερυθρόλευκοι» πέρασαν επιβλητικά από τα Πηγάδια

Ονειρεμένη βραδιά ήταν για τον Ολυμπιακό η αποψινή, καθώς οι «ερυθρόλευκοι» πέρασαν επιβλητικά από τα Πηγάδια επικρατώντας με 3-1 της Ξάνθης στο πλαίσιο της εξ αναβολής 11ης αγωνιστικής.

Η πειραϊκή ομάδα έπαψε το εντός έδρας αήττητο των «Ακριτών» αφήνοντας πλέον τρεις τις φετινές «απόρθητες» έδρες του πρωταθλήματος, κατάκτησε τον άτυπο τίτλο του πρωταθλητή χειμώνα, αφού ύστερα από αρκετό καιρό είναι μόνος πρώτος στη βαθμολογία, χάρις στη χθεσινή νίκη του Αστέρα Τρίπολης (3-0) επί του ΠΑΟΚ.

Επίσης, είδε τον Μήτρογλου να περνά  στην πρώτη θέση των σκόρερ αλλά το κυριότερο είναι πως με την εμφάνισή της έστειλε βροντερό μήνυμα προς τους υποψήφιους μνηστήρες του τίτλου ότι το έργο τους είναι πολύ δύσκολο.

Παράλληλα, καλύτερο ντεμπούτο στον πάγκο της πειραϊκής ομάδας ούτε ο ίδιος ο Βίτορ Περέιρα δεν θα φανταζόταν. Δεν ήταν μόνο το εύρος της νίκης, ήταν η ευκολία που αυτή ήρθε σε μια έδρα όπου Παναθηναϊκός και ΠΑΟΚ δέχθηκαν από τέσσερα γκολ.

Ήταν όμως και η κλάση που ύστερα από καιρό έβγαλε στο χορτάρι η «ερυθρόλευκη» ομάδα: πίεση από ψηλά, κατοχή, άριστη κυκλοφορία και παιχνίδι με τη «μία», διαρκής κίνηση στο χώρο, καλή ανασταλτική λειτουργία και ποδοσφαιρικός ρεαλισμός χαρακτήρισαν το παιχνίδι του Ολυμπιακού στο μεγαλύτερο διάστημα της αναμέτρησης.

Οι φιλοξενούμενοι προηγήθηκαν στο 19ο λεπτό με ασύλληπτη κεφαλιά του Μήτρογλου στη δεξιά γωνία του Κυριακίδη, από «συστημένη» σέντρα του Ντομίνγκες σε εκτέλεση φάουλ και διπλασίασαν πριν από το ημίχρονο με τέρμα εξαιρετικής συλλογικής προσπάθειας, όταν ο Αφελάι πλευροκόπησε την άμυνα από αριστερά έχοντας ξεκινήσει από το κέντρο, «έκοψε» στην περιοχή και ο επερχόμενος Ντοσεβί με γλυκό «τσίμπημα» την έστειλε στα δίχτυα για το 0-2, στο 30΄.

Χαρακτηριστικό της άψογης ανασταλτικής λειτουργίας του Ολυμπιακού είναι ότι η Ξάνθη έκανε την πρώτη τελική προσπάθεια στην εστία του Ρομπέρτο μόλις στο 50΄, με τον Ισπανό τερματοφύλακα να μην απομακρύνει σωστά και τον Βασιλακάκη να σουτάρει πάνω από το δοκάρι του.

Τρία λεπτά αργότερα ο Μήτρογλου ανέβασε κι άλλο τη διαφορά με το 10ο φετινό τέρμα του, ξεπερνώντας τον Αθανασιάδη, όταν με προβολή σε εκτέλεση κόρνερ και γύρισμα του Κασάμι με κεφαλιά έγραψε το 3-0.

Μετά το 3-0 οι παίκτες του πρωταθλητή χαλάρωσαν, ο Περέιρα βρήκε την ευκαιρία να κάνει αλλαγές έχοντας δει τους παίκτες του να εφαρμόζουν τα περισσότερα από όσα τους είχε ζητήσει στις προπονήσεις που πρόλαβε να κάνει και η Ξάνθη, που παρά το 0-3 προσπαθούσε, βρήκε την ευκαιρία να μειώσει με τον Λουσέρο στο 82΄, από σέντρα του Μπέρτου.

Πηγή: naftemporiki.gr

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Sports