Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

Κηδεύτηκε στο νεκροταφείο Ζωγράφου η θρυλική τραγουδίστρια Μάγια Μελάγια

Κηδεύτηκε στο νεκροταφείο Ζωγράφου η θρυ...

Είχε φύγει από τη ζωή σε ηλικία 86 ετών το περασμένο Σάββατο

Σε ηλικία 86 ετών έσβησε η σημαντική τραγουδίστρια Μάγια Μελάγια, που ήταν μία θρυλική ερμηνεύτρια του ελαφρολαϊκού τραγουδιού των δεκαετιών του ‘50 και του ‘60, μούσα του συνθέτη και μαέστρου Γιώργου Μουζάκη.

Εκτός από το πάλκο έκανε και επιτυχημένες εμφανίσεις στον κινηματογράφο σε φιλμ όπως «Η Φτώχεια Θέλει Καλοπέραση» του Ορέστη Λάσκου, το 1958. Το πραγματικό της όνομα ήταν Μελπομένη Τσιριγώτη και είχε γεννηθεί το 1928 στην Πλάκα, στην Αθήνα. Τα τελευταία χρόνια αντιμετώπιζε σοβαρό πρόβλημα υγείας. Η κηδεία της Μάγιας Μελάγια έγινε από το νεκροταφείο Ζωγράφου, σήμερα Τρίτη 30/12/2014, στις 2 το μεσημέρι.

Η Μάγια Μελάγια έφυγε από τη ζωή το περασμένο Σάββατο 27 Δεκεμβρίου 2014.

Η «αρχοντορεμπέτισσα» όπως την αποκαλούσαν, αντιμετώπιζε σοβαρά προβλήματα υγείας ήδη από το 2013 ενώ τα τελευταία χρόνια ήταν δύσκολα, μιας και το 2009 είχε χάσει την καλή της φίλη, την ηθοποιό Σπεράντζα Βρανά και το 2011 την μοναδική της αδελφή, Στέλλα. Μάλιστα, είχαν υπάρξει δημοσιεύματα στον Τύπο που την ήθελαν να αναγκάζεται να φιλοξενηθεί στο Σπίτι του Ηθοποιού.

Η Μάγια Μελάγια ήταν μια από τις πιο μεγάλες φωνές που αναδείχθηκαν στο ελληνικό τραγούδι ενώ στο ενεργητικό της είχε πολλές συνεργασίες και με τον Μανώλη Χιώτη. Πρωτοβγήκε στο τραγούδι μετά τη λήξη του Δεύτερου Παγκοσμίου (με το κομμάτι «Μεσ' Του Βαλς Τις Στροφές, Πώς Με Μεθάς», 1946) και μεσουράνησε στη δεκαετία του 1950 και στις αρχές της δεκαετίας του 1960, ως η βασίλισσα του αρχοντορεμπέτικου στυλ με τη χαρακτηριστική βαθιά φωνή της. Υπήρξε και μία μελαχρινή καλλονή και σύμβολο του σεξ της εποχή της. Στο σινεμά έπαιξε ακόμα στις ταινίες «3 Τρελοί Ντετέκτιβς» (1957), «Ραντεβού Με Τον Έρωτα» (1957). Η Μάγια Μελάγια έκανε και μια δεύτερη καριέρα στα μαγαζιά της ελληνικής παροικίας των Η.Π.Α. όπου μάλιστα και παντρεύτηκε. Στην Αθήνα ζούσε αθόρυβα σε ένα διαμέρισμα στην Αγίου Μελετίου, στα Πατήσια.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture