Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

WELL BEING

/

Καινοτόμος εφαρμογή στην εξωσωματική γονιμοποίηση: Φωτογραφίες των εμβρύων στα κινητά των ζευγαριών

Καινοτόμος εφαρμογή στην εξωσωματική γον...

Ελληνική επινόηση

Από το κινητό τηλέφωνο ή την ταμπλέτα μπορούν να παρακολουθούν τα ζευγάρια την πορεία της θεραπείας εξωσωματικής γονιμοποίησης στην οποία υποβάλλονται.

Πρόκειται για μια ελληνική επινόηση. Κατεβάζοντας μια ειδική εφαρμογή, έχουν πρόσβαση σε φωτογραφίες του εμβρύου σε όλες τις φάσεις της γονιμοποίησης, ενώ μπορούν να αποθηκεύουν και φωτογραφίες από τους υπερήχους που πραγματοποιούνται στα τελευταία στάδια της συγκεκριμένης διαδικασίας.

Τα παραπάνω ανακοίνωσαν χθες ο διευθυντής του κέντρου «Εμβρυογένεσις» Μηνάς Μαστρομηνάς και ο εκπρόσωπος της εταιρείας εφαρμογών κινητής τηλεφωνίας «Globo» Βασίλης Πάλλιος. Οπως εξήγησαν, η μέθοδος επινοήθηκε από επιστήμονες του κέντρου «Εμβρυογένεσις» και υλοποιήθηκε από την «Globo».

Οι ειδικοί σημείωσαν ότι μέσω της εφαρμογής «embryogenesis» το ζευγάρι θα μπορεί να βλέπει το ιστορικό εξετάσεων ή προσπαθειών εξωσωματικής του παρελθόντος, να προγραμματίζει το επόμενο ραντεβού με τον γιατρό τους ή κάποια εξέταση, ενώ θα λαμβάνουν ειδοποίηση όταν η μέρα και η ώρα του ραντεβού πλησιάζει.

Η καινοτόμα εφαρμογή είναι διαθέσιμη σε όλα τα λειτουργικά συστήματα (iOS, Android, Windows Phone). Οι χρήστες μπορούν να μηδενίσουν την ανασφάλεια και το άγχος που χαρακτηρίζει την εξωσωματική γονιμοποίηση. Για πρώτη φορά θα είναι σε θέση να παρακολουθούν όλη τη διαδικασία της εξωσωματικής γονιμοποίησης μέσα από την κινητή τους συσκευή.

Σύμφωνα με τον κ. Μαστρομηνά, με την πρωτοβουλία αυτή της νέας, πρωτοποριακής mobile εφαρμογής, οι γιατροί είναι πλέον σε θέση να μένουν διαρκώς στο πλευρό των ασθενών τους και να τους προσφέρουν με κάθε διαφάνεια όλες τις πληροφορίες της θεραπείας τους, ανακουφίζοντας έτσι τις όποιες τους ανησυχίες.

Σύμφωνα με τον κ. Πάλλιο, οι πιστοποιήσεις της σε επίπεδο ασφάλειας προσέδωσαν στην εφαρμογή τη διασφάλιση ότι τα ευαίσθητα ιατρικά δεδομένα των εγγεγραμμένων χρηστών θα είναι πάντα ασφαλή, κάτι ιδιαίτερα σημαντικό κι ευαίσθητο για τον κλάδο της Υγείας.

Πηγή: ethnos.gr

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Well Being