Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

Πάτρα: Παραστάσεις για παιδιά και όλη την οικογένεια στο θέατρο act

Πάτρα: Παραστάσεις για παιδιά και όλη τη...

ΟΛΟ το πρόγραμμα

Η παιδική σκηνή του θεάτρου act συνεχίζει την δυναμική παρουσία της προσφέροντας χαρά, γέλιο και ψυχαγωγία στα παιδιά αλλά και ένα χρήσιμο εκπαιδευτικό εργαλείο για τους γονείς και τους δασκάλους που τα συνοδεύουν.

Μετά τις sold out παραστάσεις του έργου «Ο κύριος ΚΙΧ και το Μυστικό κουτί των Ήχων» των Λευτέρη Ελευθερίου και Άγγελου Αγγέλου που ενθουσίασαν γονείς και παιδιά στο επόμενο διάστημα στο θέατρο act παίζονται οι εξής παραστάσεις για παιδιά και όλη την οικογένεια:

Ολόγυρα Ολότελα Ολόιδιοι

των Θ. Κανδηλιώτη-Κ.Τσατσαράγκου

 

κάθε Κυριακή στις 12.00

Το θεατρικό έργο «Ολόγυρα Ολότελα Ολόιδιοι», εστιάζοντας με χιούμορ και εξυπνάδα στο θέμα του σχολικού εκφοβισμού (bullying) μιλάει για την απίστευτη ιστορία που ζει κατά τη διάρκεια των γενεθλίων του, ένας ταλαιπωρημένος από ξάδελφο και συμμαθητές παχουλός μπόμπιρας.  Κάνει μια ευχή που θα τον γλιτώσει από το ελάττωμά του και από τα πειράγματα: «Μακάρι να ήμασταν όλοι οι άνθρωποι ίδιοι!». Η ευχή, όπως συμβαίνει στα παραμύθια, πιάνει, και όλοι οι άνθρωποι γίνονται ίδιοι ως προς τα ελαττώματα, και τότε, τα ευτράπελα και τα άκρως κωμικά προβλήματα διαδέχονται το ένα το άλλο υπογραμμίζοντας τη σημασία που έχει η διαφορετικότητα, η αλληλεγγύη και ο αλληλοσεβασμός.

Η παράσταση παίζεται καθημερινά για σχολεία, είτε στο θέατρο act είτε στους χώρους παραστάσεων των σχολείων και έχει αποσπάσει τις καλύτερες κριτικές για τις ερμηνείες των ηθοποιών και τα διδακτικά της μηνύματα.

 

Γενική είσοδος 5€.

 

ΚΕΙΜΕΝΟ: Θεόδωρος Κανδηλιώτης – Κατερίνα Τσατσαράγκου ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: Θεόδωρος Κανδηλιώτης ΚΟΣΤΟΥΜΙΑ/ΣΚΗΝΙΚΑ: Ντούλη Δημητροπούλου ΜΟΥΣΙΚΗ: Γιώργος Αναστασόπουλος ΚΙΝΗΣΗ: Έφη Παναγιωτοπούλου ΦΩΤΙΣΜΟΙ: Sue Lavina ΒΟΗΘΟΣ ΣΚΗΝΟΘΕΤΗ: Όλγα Σωτηροπούλου Με τους: Τάκη Τσίτσα, Θεόδωρο Κανδηλιώτη, Δημοσθένη Χριστόπουλο, Σοφία Νικολετάκη

 

Πήτερ Μπαμ - funny magic show

 

κάθε Κυριακή στις 17:30

Μια σούπερ διασκεδαστική και εξαιρετικά πρωτότυπη παράσταση με τον μάγο – κλόουν Πήτερ Μπαμ. Μαγικά, χορός, δώρα, διαγωνισμοί, εφέ, ταχυδακτυλουργικά κόλπα και αυτοσχεδιαστικά νούμερα σε ένα διαδραστικό σόου για όλη την οικογένεια από τον πολύπειρο μετρ του είδους Τάκη Τσίτσα. Τα παιδιά γίνονται βοηθοί μάγου και συμμετέχουν στην εκτέλεση των μαγικών ενώ οι γονείς συχνά καλούνται να αποδείξουν και οι ίδιοι τις μαγικές του ικανότητες.

Γενική είσοδος: 5€

Το κορίτσι που ζήτησε μια βελόνα, μια απλή βελόνα

Κουκλοθέατρο από το Θέατρο Χωρίς Αυλαία

Στις 29 και 30 Δεκεμβρίου στις 12.00

 

Το Θέατρο Χωρίς Αυλαία παρουσιάζει το παραμύθι του Χρήστου Μπουλώτη «Το κορίτσι που ζήτησε μια βελόνα, μια απλή βελόνα». Το παραμύθι ζωντανεύει μέσα από το μαγικό κόσμο του κουκλοθεάτρου και των τρισδιάστατων σκιών και πλαισιώνεται  με ζωντανή μουσική.

Μέσα από  τους συμβολισμούς του παραμυθιού το έργο θέτει κοινωνικούς, πολιτικούς και περιβαλλοντικούς προβληματισμούς.  Απευθύνεται σε μικρούς και μεγάλους.

Η θεατρική διασκευή- σκηνοθεσία είναι του Δημήτρη Σιούντα, η εικαστική σύνθεση-κούκλες-φιγούρες είναι της  Κωνσταντίνας Αντωνιάδου και η μουσική του Περικλή Σιούντα που τη ζωντανεύει μαζί με τον Θάνο Νικολόπουλο. Παίζουν: Κωνσταντίνα Αντωνιάδου, Παναγιώτης Πλατής, Δημήτρης Σιούντας.

Διάρκεια παράστασης : 45 λεπτά

Τέλος,

Εκτός από τις παιδικές παραστάσεις, συνεχίζεται κάθε Σάββατο το Θεατρικό εργαστήρι και μουσικοκινητική αγωγή οκτάμηνης διάρκειας (Οκτώβριος- Mάϊος ) για παιδιά και εφήβους (νήπιο- λύκειο) από την ηθοποιό Ελένη Καραμούζη και την κινησιολόγο-χορεύτρια Τριάδα Παπαγεωργίου.

Στόχος των εργαστηρίων είναι η επικοινωνία των παιδιών μέσα από θεατρικές δραστηριότητες, μουσική, χορό και παιχνίδια για να γνωρίσουν με τρόπο δημιουργικό τον εαυτό τους και τον κόσμο που τα περιβάλλει.

Διδασκαλία: Τριάδα Παπαγεωργίου (μουσικοκινητική αγωγή)  Ελένη Καραμούζη (θεατρικό παιχνίδι)

Κόστος:40€ / μήνα και 60€ για δύο αδέρφια

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ: 6945799696

 

www.act-theater.gr

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture