Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

WELL BEING

/

Στοιχεία για 14 αλλεργιογόνα πρέπει να δίνουν εστιατόρια και φαγάδικα

Στοιχεία για 14 αλλεργιογόνα πρέπει να δ...

Η νέα νομοθεσία επηρεάζει πολλές επιχειρήσεις εστίασης, όπως εστιατόρια, φούρνους, φαγάδικα, καταστήματα με σάντουιτς και άλλες

Σε εφαρμογή τίθεται από αύριο Σάββατο (13 Δεκεμβρίου) η νέα νομοθεσία της Ευρωπαϊκής Ένωσης που υποχρεώνει επιχειρήσεις που πωλούν μη συσκευασμένο φαγητό να δίνουν αναλυτικά στοιχεία για 14 κατηγορίες αλλεργιογόνων τροφίμων. Η νέα νομοθεσία επηρεάζει πολλές επιχειρήσεις εστίασης, όπως εστιατόρια, φούρνους, φαγάδικα, καταστήματα με σάντουιτς και άλλες.

Κατ’ επανάληψη παραβάτες θα κινδυνεύουν με πρόστιμα.

Πωλητές που προσφέρουν τρόφιμα με τα παρακάτω συστατικά θα πρέπει πλέον να δίνουν σχετικές πληροφορίες στους καταναλωτές:

  1. Σέλινο
  2. Δημητριακά που περιέχουν γλουτένη (όπως σιτάρι και κριθάρι)
  3. Όστρακα (όπως καβούρι, αστακός)
  4. Μαλάκια
  5. Αυγά (συμπεριλαμβανομένων που είναι αλειμμένα με αυγό)
  6. Ψάρια
  7. Γάλα
  8. Μουστάρδα
  9. Ξηρούς καρπούς
  10. Φιστίκια
  11. Σουσάμι
  12. Σόγια
  13. Διοξείδιο του Θείου (που χρησιμοποιείται ως συντηρητικό σε αποξηραμένα φρούτα, ανθρακούχα ποτά, αλκοολούχα ποτά και άλλα)
  14. Κατηγορία φυτών γνωστά ως Λούπινα

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Well Being