Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

Αύριο τα νεότερα για την Αμφίπολη

Αύριο τα νεότερα για την Αμφίπολη

Αναμένονται νέες ανακοινώσεις

Με μεγάλη αγωνία αναμένονται αύριο οι νέες ανακοινώσεις για την Αμφίπολη, έπειτα από την συνέντευξη του υπουργού ότι κ. Κώστα Τασούλα για τον Τύμβο Καστά.

Ολόκληρη η ομάδα της ανασκαφής στην Αμφίπολη, συμπεριλαμβανομένου του επιστημονικού και τεχνικού προσωπικού, θα παραστούν στις 11 το πρωί στο στο Αμφιθέατρο του υπουργείου Πολιτισμού και θα μιλήσουν για τις ανασκαφικές εργασίες στον μνημείο.

Ομιλητές θα είναι η κυρία Κατερίνα Περιστέρη, προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Σερρών, ο Αρχιτέκτονας κ. Λεφαντζής και ο πολιτικός Μηχανικός, Δ. Εγγλέζος, ωστόσο, δεν είναι γνωστό αν θα δοθούν στη δημοσιότητα και νέες φωτογραφίες από την ανασκαφή.

Μάλιστα, η γ.γ Πολιτισμού, Λίνα Μενδώνη, προσκάλεσε στην Αθήνα όλη την ανασκαφική ομάδα, τους εργάτες και τους συντηρητές, ώστε να παρακολουθήσουν την ενημέρωση που θα γίνει και που πρόκειται ουσιαστικά για την πρώτη ολοκληρωμένη παρουσίαση της πορείας της έρευνας, τρεις μήνες μετά την είσοδο των αρχαιολόγων στον αρχαίο τάφο.

Την εκδήλωση θα συντονίσουν ο Βασίλης Λαμπρινουδάκης, ομότιμος καθηγητής Κλασικής Αρχαιολογίας Πανεπιστημίου Αθηνών, και ο Νίκος Σταμπολίδης, αρχαιολόγος, διευθυντής Μουσείου Κυκλαδικής Τέχνης

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture