Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

Πέρασαν δύο χρόνια από τότε που ο Θανάσης κουνούσε την μπαγκέτα και φώναζε ... "πάμεεεεε"- Δεν τον ξέχασε κανείς

Πέρασαν δύο χρόνια από τότε που ο Θανάση...

Βομβαρδισμός απο μηνύματα αγάπης

Δύο χρόνια χωρίς τον Θανάση Τσιπινάκη έκλεισαν προχθές και οι φίλοι του "βομβαρδίζουν" το fb με μηνύματα αγάπης καθώς ποτέ δεν τον ξέχασαν αυτόν τον καλόγνωμο και προοδευτικό μαέστρο που μας σύστησε τα νυκτά έγχορδα, μας ταξίδευσε σε έναν ωκεανό υπαινικτικών ερωτικών ήχων  και με την Ορχήστρα του έκανε γνωστή την  Πάτρα στο πεναλλήνιο. Ο Θανάσης, μανιώδης καπνιστής και μανιώδης ονειροπόλος, έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 55 χρόνων τα ξημερώματα της 25ης Νοεμβρίου του 2012.

"Σαν να μην έφυγε ποτέ" γράφει στο fb η φίλη του Τόνια Κοκοβίκα και η συνεργάτης του Στέλλα Μπαλή θυμάται: "Δυο χρονια, δυο χρονια χωρις εσενα κι ομως σαν χθες ητανε που εμπαινες μεσα στην αιθουσα φορτωμενος με τις παρτιτουρες τα τσιγαρα κι ενα κρυμμενο χαμογελο που εκρυβε μεσα ολη την αγαπη σου για μας και τη μουσικη και φωναζες παμεεε..."

"Με τον Θανο βγαλαμε μαζι μια ιστορικη φωτο,το 1986 στο 1ο διεθνες φεστιβαλ πατρας.Ημασταν με τον αγαπητο μας Μανο Χατζιδακη στο αρχαιο ρωμαικο Ωδειο Πατρων. Του την αφιερωνω εξαιρετικα...θα σε θυμομαστε παντα Θαναση.." γράφει ο φωτογράφος Χρήστος Σταματόπουλος στον τοίχο του Δημήτρη Τουλιάτου που με λίγα λόγια μας καλεί: Θυμήσου τον Θναάση".

Η αλήθεια είναι ότι κανείς δεν τον ξέχασε. Ούτε από την Ορχήστρα που έχει  το όνομά του, ούτε από τους φίλους τους, που ήμασταν πολλοί, και τον νιώθουμε ακόμη δίπλα μας, έτοιμο να ανάψει το επόμενο τσιγάρο και να μας κοιτάξει με τα γαλάζια μάτια του ανακοινώνοντας ένα ακόμη ...σχέδιο,

Ο Θανάσης Τσιπινάκης, δεν ήταν ένας τυχαίος άνθρωπος. Είχε μέσα του κρυμμένα πολλά διαμάντια που τον φώτιζαν σαν άνθρωπο και σαν φίλο. Και παράλληλα,  ήταν ένας πολύπλευρος σύγχρονος Πατρινός μουσικός και αρχιμουσικός. Σπούδασε βιολί στην τάξη του αείμνηστου Μιλτ. Παπανικολάου και αρμονία, αντίστιξη, ενοργάνωση στην τάξη του Δ. Μπαζού.

Παράλληλα, σπούδασε κιθάρα και πήρε πτυχίο από την ταξη του Ανδρέα Μπαζού, ενώ παρακολούθησε Σεμινάρια διεύθυνσης χορωδίας με τον Α. Κοντογεωργίου και διεύθυνσης ορχ. (με τον Αλ. Μυράτ). Ήταν  ιδρυτικό μέλος (1987) του "Καλλιτεχνικού Εργαστηρίου" (μουσικής κίνησης που λειτούργησε στο πλαίσιο των πολιτιστικών δραστηριοτήτων του Δήμου Πάτρας). Το 1981 ανέλαβε τη διεύθυνση του Μουσικού Ομίλου "Πατραϊκή Μαντολινατα" και "Μικτή Χορωδία" και το 1983, τη διεύθυνση της Χορωδίας [[Μυρτουντίων, Χορωδία

Το 1985 ίδρυσε την Ορχήστρα Νυκτών Εγχόρδων του Δήμου Πατρέων και το 1992, την Ορχ. Νυκτών Εγχόρδων του Δήμου Αμαλιάδας. Ως διευθυντής μουσικών Συνόλων,είχε δώσει περισσότερες από 200 συναυλίες στην Ελλάδα, την Κύπρο και το εξωτερικό (Βουλγαρία, Ισπανία,Γαλλία, Ιταλία, Γερμανία). Είχε γράψει 2 μελέτες για το μαντολίνο και τις ορχ. νυκτών εγχόρδων (τις οποίες εξέδωσε το Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Πατρέων).

Η δράση του Θανάση ιδίως στις μέρες μας, με τις υλιστικές εξάρσεις και την παράδοση στον ρου της κρίσης όλων των ειδών, αποτελεί παράδειγμα για εκκίνηση και παρακίνηση νέων ανθρώπων να κάνουν το όνειρό τους πραγματικότητα, να δημιουργήσουν για τους ίδιους και για την πόλη τους. Για να μην ξεχάσουν και να μην ξεχαστούν. Όπως ο Θανάσης.

 

Γιώτα Κοντογεωργοπούλου

 

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture