Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

Άρεσε η Ισπανική ταινία που πρόβαλλε η Κινηματογραφική Λέσχη της Πάτρας

Άρεσε η Ισπανική ταινία που πρόβαλλε η Κ...

Επρόκειτο για το φιλμ "Η ζωή είναι ωραία με τα μάτια κλειστά"

Γεμάτη ήταν η αίθουσα 3 των Ster Cinemas, στη Βέσο Μάρε και στις τρεις προβολές της Κινηματογραφικής Λέσχης Πάτρας που την Δευτέρα 24/11/2014 είχε επιλέξει να δείξει μία ταινία από την Ισπανία που αποτελεί την επίσημη πρόταση της χώρας αυτής για το ξενόγλωσσο Όσκαρ στην ερχόμενη απονομή του 2015.

Ο λόγος για την απλή, ανθρώπινη και συγκινητική στο φινάλε ταινία του Νταβίντ Τρουέμπα «Η ζωή είναι ωραία με τα μάτια κλειστά» που είχε ως φόντο την νότια Ισπανία και συγκεκριμένα την περιοχή της Αλμερίας όπου έφτανε εν έτει 1966 ένας μεσήλικας καθηγητής, λάτρης του Τζον Λένον με σκοπό να τον συναντήσει και να πάρει ένα ηχητικό ντοκουμέντο απ’ αυτόν για τους μαθητές του.

Στο δρόμο θα μαζέψει και θα πάρει μαζί του για παρέα δύο νέα παιδιά, μία κοπέλα που μάλιστα είναι έγκυος τριών μηνών και το έχει σκάσει από το οικοτροφείο όπου έμενε και έναν 16εξάχρονο πιτσιρικά που το έχει σκάσει από το σπίτι του.

Το μήνυμα της όμορφης ταινίας ήταν κυρίως στραμμένο στη νέα γενιά, τα δύο αυτά νέα παιδιά που έμοιαζαν μέσα στο δικτατορικό καθεστώς του Φράνκο, να αντιδρούν, να θέλουν να επαναστατήσουν με το δικό τους τρόπο και το σημαντικότερο να μάθουν να μην φοβούνται.

Το φιλμ εκτιμήθηκε δεόντως στην Ισπανία όπου κέρδισε 6 βραβεία Γκόγια ενώ εξαιρετικός είναι στον κεντρικό ρόλο ο Ξαβιέ Καμάρα, ένας ηθοποιός που το σινεφίλ κοινό γνώρισε μέσα από ταινίες του Πέδρο Αλμοδόβαρ όπως το «Μίλα της».

Για την προσεχή Δευτέρα 1η Δεκεμβρίου 2014, η Κινηματογραφική Λέσχη της Πάτρας και η πρόεδρος της Ελένη Δάσιου έχουν προγραμματίσει για προβολή μία φετινή ταινία από την Ιταλία, το «Ζήτω η Ελευθερία»  σκηνοθεσία Ρομπέρτο Αντό με τον Τόνι Σερβίλο της περσινής «Τέλειας Ομορφιάς» που κέρδισε και το Όσκαρ καλύτερης ξενόγλωσσης ταινίας, την Βαλέρια Μπρούνι-Τεντέσκι και τον Βαλέριο Μαστραντρέα

Ενώ η δημοτικότητα του κόμματός του κατρακυλά, ο ηγέτης της ιταλικής αξιωματικής αντιπολίτευσης εξαφανίζεται. Χωρίς να ειδοποιήσει τους στενότερούς του συνεργάτες, ο βοηθός του τον αντικαθιστά με τον δίδυμο αδερφό του, έναν φιλόσοφο που έχει βγει από το ψυχιατρείο. Η καινούργια εικόνα του αρχηγού, απρόβλεπτη και ειλικρινής, αποδεικνύεται γοητευτική και το κόμμα αρχίζει να επανακάμπτει στις δημοσκοπήσεις.

Επιμέλεια - Τ. ΜΑΡΤΑΤΟΣ

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture