Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

Ο «Φιλοκτήτης» του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ.Πάτρας εντάχθηκε στις παραγωγές, του "Συστήματος Αθήνα"

Ο «Φιλοκτήτης» του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ.Πάτρας εντάχ...

Sτόχος της διοργάνωσης είναι να προτείνει επιλεγμένες παραστάσεις της περιόδου 2013 – 2014 σε εκπροσώπους θεάτρων και θεατρικών φεστιβάλ του εξωτερικού

Το Ελληνικό Κέντρο του Διεθνούς Ινστιτούτου Θεάτρου διοργανώνει για 4η φορά το «Σύστημα Αθήνα», το οποίο ξεκίνησε στις 24 Νοεμβρίου και θα διαρκέσει έως και το Σάββατο 29 Νοεμβρίου 2014.

Στόχος της διοργάνωσης είναι να προτείνει επιλεγμένες παραστάσεις των ετών 2013 – 2014 σε εκπροσώπους θεάτρων και θεατρικών φεστιβάλ του εξωτερικού.

Ως προς την επιλογή των παραστάσεων, η κριτική επιτροπή του Συστήματος Αθήνα 2014, κινήθηκε με βάση τρεις άξονες, πρώτον, τη δημιουργία μιας ενδιαφέρουσας όσο και ευρείας πλατφόρμας παραστάσεων θεάτρου και χορού, που να αντιπροσωπεύει όσο το δυνατόν περισσότερο την ποικιλομορφία και διαφορετικότητα της ελληνικής καλλιτεχνικής δημιουργίας.

Δεύτερον, την αισθητική αρτιότητα, την πρωτοτυπία της σύλληψης και τη γενικότερη καλλιτεχνική αξία της κάθε πρότασης, με έμφαση στη δουλειά των πιο νέων δημιουργών. Τρίτον, τις δυνατότητες και προοπτικές των παραστάσεων ως προς την εξαγωγιμότητά  τους, όπως αυτές αξιολογήθηκαν από την επιτροπή.

Αξίζει να σημειωθεί πως ανάμεσα στις παραστάσεις που επιλέχθηκαν για το Σύστημα Αθήνα, είναι και η θεατρική παραγωγή αρχαίου δράματος του ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας του περασμένου καλοκαιριού που παίχθηκε με επιτυχία στο Αρχαίο Ωδείο της Πάτρας, την Επίδαυρο, το Ηρώδειο και αλλού, «Φιλοκτήτης» του Σοφοκλή σε σκηνοθεσία Κώστα Φιλίππογλου με τους Κωνσταντίνο Μαρκουλάκη, Αιμίλιο Χειλάκη και Μιχαήλ Μαρμαρινό. Στην αξιόλογη παράσταση συμμετείχε και 7μελής χορός. Μεταξύ των ηθοποιών του χορού ήταν και ο Δημήτρης Κουρούμπαλης.

Το Ελληνικό Κέντρο του Διεθνούς Ινστιτούτου Θεάτρου (Ε.Κ.Δ.Ι.Θ.) διοργανώνει για 4η φορά τη δράση Σύστημα Αθήνα / Athens System. Φέτος μάλιστα γίνεται με χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ.

Το Σύστημα Αθήνα / Athens System 2014 έχει ως στόχο την προβολή της ελληνικής θεατρικής και χορευτικής παραγωγής στο εξωτερικό και την ενίσχυση της θέσης του Θεάτρου και Χορού στην Ελλάδα.

Η επιλογή των παραστάσεων πραγματοποιήθηκε από την ειδική Κριτική Επιτροπή που αποτελείτο από ανθρώπους των γραμμάτων και της τέχνης. Θα τις παρακολουθήσουν διευθυντές διεθνών φεστιβάλ και διευθυντές πολιτιστικών φορέων που έχουν τη δυνατότητα μετακλήσεων, αφού κύριος στόχος της δράσης είναι να οδηγήσει σε διεθνείς συνεργασίες και σε παρουσίαση ελληνικών παραστάσεων σε διεθνείς συναντήσεις και φεστιβάλ. Οι παραστάσεις προέρχονται από την ήδη ολοκληρωμένη θεατρική περίοδο (2013-2014) και από τις παραστάσεις της θεατρικής περιόδου 2014-2015 που παρουσιάστηκαν έως τις 31 Οκτωβρίου 2014.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΑΙ ΧΩΡΟΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΩΝ:

ΤΡΙΤΗ – 25 Νοεμβρίου 2014

12.00 Εσωτερικό, Θέατρο του Νέου Κόσμου

15.00 Φιλοκτήτης του Σοφοκλή, Art Factory

21.00 Μήδεια, Θέατρο Ακροπόλ

ΤΕΤΑΡΤΗ – 26 Νοεμβρίου 2014

11.30 Δάσος, Art Factory

12.15 Domino, Art Factory

16.00 Goλfω! director’s cut, Θέατρο Χώρος

21.00 Πλάνητες, Art Factory

ΠΕΜΠΤΗ – 27 Νοεμβρίου 2014

12.00 W – Memorabilia, Art Factory

15.00 Πόλη με ξύλινα παντζούρια, Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης

17.00 Μπετονένια Παραλία, Θέατρο Skrow

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ – 28 Νοεμβρίου 2014

15.00 Insenso, Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης

17.00 Stations, Art Factory

21.00 O Έλλην Βρυκόλαξ, Μουσείο Μπενάκη-Κεντρικό Κτίριο

ΣΑΒΒΑΤΟ – 29 Νοεμβρίου 2014

12.00–16.00 Συμπόσιο: Σύστημα Αθήνα, ελληνική πλατφόρμα παραστατικών τεχνών, Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture