Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

"Ο τάφος στο λόφο Καστά της Αμφίπολης έγινε κατά παραγγελία του Μεγάλου Αλεξάνδρου" λέει η Ντόροθυ Κινγκ

"Ο τάφος στο λόφο Καστά της Αμφίπολ...

Το οποίο τελικά έγινε ο τάφος του Ηφαιστίωνα.

Ο τάφος στο λόφο Καστά της Αμφίπολης έγινε κατά παραγγελία του Μεγάλου Αλεξάνδρου επιμένει η αρχαιολόγος Ντόροθι Κινγκ, που υπόσχεται... αποκαλύψεις εντός των επόμενων ημερών!  Σύμφωνα με την γνωστή αρχαιολόγο, ο Μέγας Αλέξανδρος είχε παραγγείλει το μνημείο, το οποίο τελικά έγινε ο τάφος του Ηφαιστίωνα.

"Προς το παρόν όλα τα στοιχεία που έχουν δημοσιευθεί και σε συνδυασμό με το κολοσσιαίο μέγεθος και τον ασυνήθιστο διάκοσμο μου δείχνουν ότι η κατασκευή του τύμβου ξεκίνησε κατά παραγγελία του Αλέξανδρου και ολοκληρώθηκε από τους επιγόνους του", λέει σε συνέντευξή της στο Έθνος της Κυριακής.

Όπως λέει "το αν ο τάφος προοριζόταν για τον ίδιο τον Αλέξανδρο ή για τον Ηφαιστίωνα είναι υπό συζήτηση, όμως επειδή ξέρουμε ότι η κατασκευή του τύμβου του Ηφαιστίωνα ακυρώθηκε, είναι πιθανό να κατασκευάστηκε για τον ίδιο τον Αλέξανδρο".

Δεν πιστεύει όμως ότι ο τάφος ανήκει στον Μέγα Αλέξανδρο. Όπως τονίζει "όλες οι πηγές συμφωνούν ότι το σώμα του Αλεξάνδρου μεταφέρθηκε στην Αλεξάνδρεια, οπότε ο μόνος που μας μένει είναι ο Ηφαιστίωνας". Είναι όμως σίγουρη ότι η Κατερίνα Περιστέρη και η ομάδα της " θα συνεχίσουν να κάνουν σπουδαίες αποκαλύψεις". Και μέσω της συνέντευξής της, η Ντόροθι Κινγκ επιμένει πως οι αιτιάσεις των Σκοπιανών περί... Μακεδονίας είναι απλά γελοίες.

" Ναι, οι Μακεδόνες εισέβαλαν και κατέκτησαν τα Σκόπια, αλλά ο Αλέξανδρος κατέκτησε και το Ιράν και το Αφγανιστάν. Καμία από τις δύο αυτές χώρες δεν ισχυρίζεται ότι αυτό τους κάνει Μακεδόνες. Η Αμφίπολη είναι στη Μακεδονία, η Βεργίνα είναι στη Μακεδονία και η Μακεδονία είναι στην Ελλάδα. Το να υποστηρίζεις το αντίθετο είναι τόσο γελοίο, όσο το να υποστηρίζεις ότι ο Ιησούς πήγε στην Αμερική…".

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture