Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

«Χαρίλαος Τρικούπης: Η ιστορία μιας Γέφυρας» - Δόθηκε διπλή παράσταση χθες στην Πάτρα λόγω της μεγάλης προσέλευσης του κοινού - ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ

«Χαρίλαος Τρικούπης: Η ιστορία μιας Γέφυ...

Την εκδήλωση μνήμης διοργάνωσε το "Πλήρωμα 94" στο πλαίσιο του εορτασμού των 10 χρόνων της Γέφυρας Ρίου - Αντιρρίου

Με δύο παραστάσεις στην Πάτρα, το βράδυ της Τετάρτης 22 Οκτωβρίου 2014 στο θέατρο «Επίκεντρο+» στην περιοχή Αγίου Διονυσίου στην Πάτρα, ολοκληρώθηκε επιτυχώς η μίνι περιοδεία της εκδήλωσης Μνήμης με τίτλο «Χαρίλαος Τρικούπης: Η ιστορία μιας Γέφυρας».

Η πρωτότυπη μουσικο-θεατρική παραγωγή για τη Γέφυρα και την ιστορία της πρωτο-παρουσιάστηκε στο Αρχαίο Θέατρο της Μακύνειας, το Σαββατοκύριακο 27-28 Σεπτεμβρίου, «ταξίδεψε» κατόπιν στο Μεσολόγγι, την Κυριακή 19 Οκτωβρίου και έκλεισε τον κύκλο της στην Πάτρα, όπου και αγκαλιάστηκε από το θεατρόφιλο κοινό, με θερμή ανταπόκριση, μεγάλη προσέλευση και θετικούς σχολιασμούς.

Ήταν μία εκδήλωση ενταγμένη στον κύκλο εκδηλώσεων με τον οποίο η εταιρία «Γέφυρα Α.Ε.» γιόρτασε τη συμπλήρωση 10 χρόνων από την παράδοση και τα εγκαίνια του μεγάλου αυτού έργου, της Γέφυρας Ρίου-Αντιρρίου «Χαρίλαος Τρικούπης». Ο μεγάλος Έλληνας οραματιστής ήταν το κεντρικό πρόσωπο της σπονδυλωτής αυτής εκδήλωσης, κατά τη διάρκεια της οποίας ο θεατής παρακολουθούσε διαφορετικές στιγμές όλης της ιστορίας της Γέφυρας, από την δημόσια έκφραση του οράματος στην Παλιά Βουλή μέχρι το σήμερα, αλλά και το μέλλον.

Ο Χαρίλαος Τρικούπης μίλησε στο Ελληνικό Κοινοβούλιο για την ανάγκη γεφύρωσης του στενού Ρίου-Αντιρρίου στις 29 Μαρτίου 1889. Εκατόν δεκαπέντε χρόνια μετά, στις 12 Αυγούστου 2004, παραμονή της έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων της Αθήνας, η Γέφυρα Ρίου-Αντιρρίου εγκαινιάστηκε. Από τις 25 Μαΐου 2007 στη Γέφυρα έχει δοθεί επίσημα το όνομα «Χαρίλαος Τρικούπης».

Την οργάνωση της παραγωγής της εκδήλωσης είχε το «Πλήρωμα 94», που συνεργάστηκε με ένα πλήθος συντελεστών, οι οποίοι συνεισέφεραν εθελοντικά το ταλέντο και τις ιδέες τους. Το «Πλήρωμα 94» έχει μία μακρά παράδοση στη διοργάνωση Εκδηλώσεων Μνήμης για πρόσωπα που έχουν διαδραματίσει καθοριστικό ρόλο στην τοπική και όχι μόνο ιστορία –η συγκεκριμένη ήταν η 7η σχετική εκδήλωση και ο Χαρίλαος Τρικούπης το 10ο τιμώμενο πρόσωπο της σειράς.

Το κείμενο της παράστασης ήταν του Αντώνη Σκιαθά και η σκηνοθεσία της γνωστής ηθοποιού Χρυσούλας Παπαδοπούλου. Τις χορογραφίες και την κινησιολογία επιμελήθηκε η Μαριμίλλη Ασημακοπούλου, ενώ τη μουσική επιμέλεια και σύνθεση πρωτότυπων μελωδιών ανέλαβε η Δάφνη Ζουρνατζή και τα ειδικά εφέ μακιγιάζ η Μαρία Αλανιάδη.

Το «Πλήρωμα 94» τους ευχαριστεί δημοσίως θερμά για τη συνεργασία, όπως και όλους τους συντελεστές της πολυμελούς ομάδας που διεκπεραίωσε με επιτυχία την απαιτητική παραγωγή. Ευχαριστίες εκφράζει επίσης και στους υπεύθυνους των θεάτρων όπου φιλοξενήθηκε η  παράσταση («Αρχαίο Θέατρο Μακύνειας», «Τρικούπειο Πολιτιστκό Κέντρο», «Επίκεντρο+») και στο ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Πάτρας και τη Θεατρική Ομάδα Εργαζομένων Πανεπιστημίου Πατρών για την παραχώρηση κοστουμιών από τα βεστιάριά τους. Τέλος, ευχαριστεί και δημόσια την εταιρία «Γέφυρα Α.Ε» για την εμπιστοσύνη, τη στήριξη και τη συνεργασία.

Η προσέλευση του πατρινού κοινού στο «Επίκεντρο+» το βράδυ της Τετάρτης ήταν μία ευχάριστη έκπληξη για όλους τους συντελεστές. Εκτός από την προγραμματισμένη παράσταση των 20.00, ο κόσμος που προσήλθε -και δε χώρεσε στο θέατρο- υπομονετικά περίμενε για μία δεύτερη παράσταση που δόθηκε εκτάκτως στις 21.30.

Για την ανταπόκριση, την υπομονή και το ενδιαφέρον του κοινού (τόσο στην Πάτρα, όσο και στη Μακύνεια και το Μεσολόγγι), το «Πλήρωμα 94» εκφράζει ευγνωμοσύνη και αντλεί δύναμη για να συνεχίσει με την επόμενη Εκδήλωση Μνήμης.

 

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture