Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

Για παιδιά από 6 έως… 106 ετών

 Για παιδιά από 6 έως… 106 ετών

Της Γιάννας Ροϊλού, από τις εκδόσεις "κόκκινη κλωστή δεμένη"

Ιστορίες… 4 μικρόσχημοι τόμοι, 10 μεγάλα παραμύθια που μιλούν για τη ζωή, την ελπίδα, τον φόβο, τις πληγές, μα πάνω απ’ όλα για την αγάπη σε έναν κόσμο που κυκλοφορούν ακόμα ξωτικά και δράκοι και μπορεί κανείς να βρει μαγικά δαχτυλίδια και μαγικά κουτιά.  Δέκα ιστορίες που αναπνέουν τον αέρα των παλιών παραμυθιών μα η ψυχή τους και η καρδιά τους χτυπάνε στους ρυθμούς του σήμερα.

Πλάσματα της γης: «…Αυτό είναι ο άνθρωπος, ένας μικρός θνητός Δημιουργός, σκέφτηκε ο πρίγκιπας κι άνοιξε η καρδιά του στην αγάπη του ανθρώπου…..»

Πλάσματα του ουρανού, του αιθέρα και της φωτιάς: «...Μια αστραπή διέσχισε την αίθουσα. Μετά σκοτείνιασε, σα να' χανε καλύψει ξαφνικά τον ήλιο σύννεφα χειμωνιάτικα. Κι ύστερα ακούστηκε ένας ήχος εκκωφαντικός και το κουτί έσπασε σε χίλια δυο κομμάτια. Κάθε κομμάτι έβγαζε έναν απόηχο παράξενο και θλιβερό. Ήταν σαν ν’ ακουγότανε μια λέξη ή μια νότα τραγουδιού παράξενα αποκομμένη κι αταίριαστη μ’ όλες τις άλλες, λες και κάποιος έπαιζε ένα τραγούδι σ’ ένα όργανο τόσο παλιό, που είχε ξεμείνει ακούρδιστο για χρόνια, και το τραγούδι ακουγότανε παράφωνο, σπασμένο. Κι έτσι, σπασμένο, έμπαινε ίσα στην καρδιά σου και την πίκραινε, σαν να της θύμιζε πως είχε χάσει κάτι αγαπημένο και πως δεν θα μπορούσε πια ποτέ της να το ξαναβρεί…..»

Ταξίδια: «…Ο Μάγος απ’ την άλλη μεριά σπάνια τους απηύθυνε τον λόγο. Απλά, έκανε ό,τι του ζητούσαν όσο πιο καλά μπορούσε. Ήταν σαν να ’τανε κλεισμένος μέσα σ’ ένα προστατευτικό κουκούλι, που κρατούσε τον εσωτερικό του κόσμο σε μια γαλήνια αταραξία και τον απομόνωνε απ’ ό,τι συνέβαινε έξω. Και μέσα σ’ αυτό το κουκούλι, σε μια μικρή γωνίτσα στο κέντρο της παγωμένης του καρδιάς, ήταν κρυμμένος ο μικρούλης Άρμπαλαχ, φυλαγμένος σαν μέσα σ’ ένα παλιό κόκκινο σφιχτοδεμένο μαντήλι. Μαζί του ήταν φυλαγμένος κι ο πόνος, κι ο θυμός, κι όλα τα συναισθήματα που είχε νιώσει ή που θα ένιωθε στη διάρκεια της ζωής του…»

Το Δώρο: «…Εκείνο το σούρουπο το τραγούδι της Ελιάνας έσταζε έναν καημό για όλα τ’ ανείπωτα που έκρυβε η ψυχή της. Μίλαγε για λίμνες παγωμένες του Βορρά, που το χειμώνα ούτε μι’ ακτίνα φωτεινή του ήλιου δεν αγγίζει την κατάλευκη επιφάνειά τους. Μίλαγε για τόπους σκοτεινούς και κρύους, όπου οι άνθρωποι ζουν θλιμμένοι, χωρίς κανένα φως να ζεσταίνει την καρδιά τους. Κι ήταν τόσο λυπημένο το τραγούδι της, που δάκρυσαν τ’ άγρια και τα ήμερα, και τα πουλιά και τα σερνούμενα του δάσους, κι ο γυιος του βασιλιά. Ήταν λες κι όλη πλάση έκλαιγε μαζί με την καρδιά της Ελιάνας που αγαπούσε τον Άριαν και πονούσε, γιατί δεν μπορούσε να μιλήσει για την αγάπη της….»

Τα βιβλία της Πατρινής συγγραφέος Γιάννας Ροϊλου, θα τα βρείτε στο βιβλιοπωλείο GOTSIS, καθώς και σε άλλα βιβλιοπωλεία.

GOTSIS
Μαιζώνος 20 – 22,  έναντι παλαιού Αρσακείου
τηλ2610 226453
e-mail: kokkiniklosti@gotsis.net.gr

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture