Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΑΓΟΡΑ

/

Αυστηρό μήνυμα από το Βερολίνο: Πρώτα η λιτότητα στην Ελλάδα

Αυστηρό μήνυμα από το Βερολίνο: Πρώτα η ...

«Πρώτα η εφαρμογή του προγράμματος και μετά έξοδος της Ελλάδας στις αγορές»

Τη θέση ότι η γερμανική κυβέρνηση στηρίζει την επιστροφή της Ελλάδας στις αγορές μέσω όμως της πλήρους εκτέλεσης του προγράμματος δημοσιονομικής προσαρμογής της χώρας εξέφρασε σε σχετική ερώτηση του MEGA την Παρασκευή η εκπρόσωπος του υπουργού Οικονομικών της Γερμανίας, Μαριάνε Κοτέ.

Πάγια θέση της Ευρωπαϊκής Ένωσης είναι η επιστροφή της Ελλάδας στις χρηματαγορές, δήλωσε η εκπρόσωπος του υπουργείου Οικονομικών της Γερμανίας και σημείωσε ότι για την εμπιστοσύνη των αγορών είναι σημαντική η συνέχιση του μεταρρυθμιστικού έργου και η εφαρμογή των συμφωνηθέντων μέτρων.

Όπως ανέφερε η κ. Κοτέ, η Ελλάδα έχει επιτύχει αξιοσημείωτη πρόοδο, η οποία αποτυπώνεται στους βελτιωμένους οικονομικούς δείκτες, ενώ, απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με την πρόθεση της Ελλάδας για έξοδο από το πρόγραμμα νωρίτερα από το προβλεπόμενο, διευκρίνισε ότι μετά την έκθεση της τρόικας, το Eurogroup θα διαβουλευθεί για τα επόμενα βήματα.

Σε ο,τι αφορά την τελική διευθέτηση του χρέους, η κα Κοτέ είπε ότι αυτό θα γίνει πριν τη λήξη του προγράμματος και μέσα στο Δεκέμβριο ενώ σε σχετική ερώτηση Γερμανού δημοσιογράφου η εκπρόσωπος της καγκελαρίας σημείωσε ότι ο κ. Σαμαράς είχε ενημερώσει την Ανγκελα Μέρκελ για τις προθέσεις του περί πρόωρης εξόδου στις αγορές στην τελευταία συνάντησή τους στο Βερολίνο.

Από εκείνο το χρονικό σημείο όμως- όπως είπε- δεν έχουν υπάρξει μεταξύ τους επαφές παρά μόνο συζητήσεις σε επίπεδο υπουργών Οικονομικών των δυο χωρών.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Αγορά