Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

WELL BEING

/

UNICEF: Το πλύσιμο των χεριών στη μάχη κατά του Έμπολα

UNICEF: Το πλύσιμο των χεριών στη μάχη κ...

Παγκόσμια Ημέρα Πλυσίματος των Χεριών η σημερινή

Καθώς ο κόσμος γιορτάζει την έβδομη Παγκόσμια Ημέρα Πλυσίματος των Χεριών (15 Οκτωβρίου), η UNICEF ανακοινώνει ότι ο αγώνας ενάντια στον Έμπολα καθιστά περισσότερο επιτακτική την πρακτική του πλυσίματος των χεριών για την πρόληψη των ασθενειών.

«Το πλύσιμο των χεριών με σαπούνι είναι ένα από τα φθηνότερα, πιο αποτελεσματικά "εμβόλια" κατά των ιογενών ασθενειών, από την εποχική γρίπη, μέχρι το κοινό κρυολόγημα.

Οι ομάδες μας στο έδαφος της Σιέρα Λεόνε, στη Λιβερία και τη Γουινέα, τονίζουν τη σημασία του πλυσίματος των χεριών, ως μέρος μιας σειράς μέτρων που απαιτούνται για να ανακοπεί η εξάπλωση του ιού Έμπολα.

Δεν είναι ένας μαγικός τρόπος, αλλά είναι ένα επιπλέον μέσο άμυνας που είναι φθηνό και εύκολα διαθέσιμο», σημειώνει ο Σαντζάι Βιτζεσεκέρα, επικεφαλής των Παγκόσμιων Προγραμμάτων για το Νερό και την Υγιεινή της UNICEF.

Η UNICEF έχει πρωταγωνιστικό ρόλο στην αύξηση της ευαισθητοποίησης σχετικά με τον Έμπολα στις πληγείσες χώρες όπου εργάζεται για την αντιμετώπιση εσφαλμένων αντιλήψεων σχετικά με την ασθένεια, που βάζουν ακόμα περισσότερους ανθρώπους σε κίνδυνο.

Η UNICEF έχει επίσης διανείμει προστατευτικό υλικό, όπως φόρμες, γάντια, και χλωρίνη -καθώς και 1,5 εκατομμύριο πλάκες σαπουνιού στη Σιέρα Λεόνε και μόνο- και εκατομμύρια περισσότερα στη Λιβερία και τη Γουινέα.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Well Being