Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΑΓΟΡΑ

/

Συμφωνία διάσωσης της Euro Disney στο Παρίσι ύψους 1 δισεκατομμυρίου ευρώ

Συμφωνία διάσωσης της Euro Disney στο Πα...

Θύμα της οικονομικής κρίσης έπεσε και το ψυχαγωγικό πάρκο της Euro Disney

Μία συμφωνία - deal διάσωσης του μεγαλύτερου θεματικού ψυχαγωγικού πάρκου στον κόσμο, που βλέπει τους επισκέπτες του λόγω κρίσης να λιγοστεύουν και τα έσοδα του να καταρρέουν, επιχειρείται σύμφωνα με ανάρτηση του σάιτ thetoc.gr.

Η οικονομική κρίση άγγιξε ακόμη και τους φανταστικούς ήρωες των παιδιών και ο επιχειρηματικός όμιλος κολοσσός της Walt Disney Co προχώρησε σε διάσωση της ζημιογόνου θυγατρικής της Euro Disney, στο Παρίσι με μία συμφωνία χρηματοδότησης 1 δισ. ευρώ, παίρνοντας έτσι τον πλήρη έλεγχο του μεγαλύτερου θεματικού πάρκου της Ευρώπης.

Η συμφωνία περιλαμβάνει έκδοση μετοχών και αναδιοργάνωση χρεών που θα τροφοδοτήσει με 420 εκατ. ευρώ ρευστότητας τον όμιλο Euro Disney και θα σβήσει χρέος ύψους 600 εκατ. ευρώ έναντι της Walt Disney μέσω swap μετοχών.

Η Euro Disney ανήκει σήμερα κατά 40% στην Walt Disney και κατά 10% στον Σαουδάραβα πρίγκηπα AlWaleed bin Talal. Το ψυχαγωγικό πάρκο που βρίσκεται έξω από το Παρίσι, αντιμετωπίζει οικονομικά προβλήματα λόγω της ύφεσης στην Ευρώπη με τους επισκέπτες να έχουν μειωθεί στους 14,1 εκατομμύρια πέρυσι, από 15 εκατ. πριν.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Αγορά