Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

To Eργαστήριο συγγραφής σεναρίου, του Μεσογειακού Ινστιτούτου Κινηματογράφου, τον Οκτώβριο στη Σάμο

To Eργαστήριο συγγραφής σεναρίου, του Με...

Θα πραγματοποιηθεί ο 2ος κύκλος

O 2oς κύκλος του φετινού Εργαστηρίου συγγραφής σεναρίου & ανάπτυξης κινηματογραφικού σχεδίου του Μεσογειακού Ινστιτούτου Κινηματογράφου (ΜΙΚ), MFI Script 2 Film Workshops, θα διεξαχθεί στο Πυθαγόρειο της Σάμου, από τις 12 έως και τις 19 Οκτωβρίου 2014.

Αποτελεί συνέχεια του πρώτου κύκλου που ολοκληρώθηκε με επιτυχία τον περασμένο Ιούλιο στη Νίσυρο, με κορυφαία στιγμή το masterclass – σεμινάριο του διάσημου και βραβευμένου Ρουμάνου δημιουργού Κριστιάν Μουντζίου.

Στο εργαστήριο συμμετέχουν 50 κινηματογραφιστές (σεναριογράφοι, σκηνοθέτες και παραγωγοί) από 18 ευρωπαϊκές χώρες. Όπως κάθε χρόνο, αυτή η δυναμική ομάδα των ευρωπαίων κινηματογραφιστών εκπροσωπεί ένα ευρύ φάσμα καλλιτεχνικών τάσεων και κινηματογραφικών απόψεων, δίνοντας στο πρόγραμμα μια ιδιαίτερη φυσιογνωμία και μια εξέχουσα θέση στο χώρο της ευρωπαϊκής σεναριογραφίας και παραγωγής κινηματογραφικών ταινιών.

Το πρόγραμμα του ΜΙΚ όπως τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση, αποτελεί μια πλατφόρμα για την ανάπτυξη κινηματογραφικών σχεδίων, από τη συγγραφή του σεναρίου στη βέλτιστη δυνατή μορφή μέχρι το σχεδιασμό της παραγωγής και της προώθησης της ολοκληρωμένης ταινίας. Μέσα σ’ ένα δημιουργικό περιβάλλον οι συμμετέχοντες επεξεργάζονται και επανασυγγράφουν τα σενάρια τους προκειμένου να βελτιώσουν τις δραματουργικές τους αρετές, την καλλιτεχνική τους αξία και τη δυνατότητα μιας επιτυχημένης διανομής.

Ταυτόχρονα, το πρόγραμμα αποτελεί και ένα forum στο οποίο συζητούνται θέματα παραγωγής, τρόποι προσέλκυσης χρηματοδοτήσεων, επίτευξης διεθνών συμπαραγωγών καθώς και τεχνικές προώθησης, βοηθώντας τους συμμετέχοντες να σχεδιάσουν μια αποτελεσματική στρατηγική για την υλοποίηση των ταινιών τους.

*Να θυμίσουμε ότι το Μεσογειακό Ινστιτούτο Κινηματογράφου (MIK) έχει μία επιτυχημένη πορεία 17 χρόνων.

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture