Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

Εντυπωσιάστηκε και συγκινήθηκε από το εκδηλωτικό Πατρινό κοινό η Luz Casal - Με τον σύζυγο της έτρεξαν την Δευτέρα το πρωί όλη την απόσταση της Γέφυρας Ρίου Αντιρρίου

Εντυπωσιάστηκε και συγκινήθηκε από το εκ...

Απόψε η "ντίβα" της Ιβηρικής τραγουδά στο Ηρώδειο κάτω από την Ακρόπολη

Η «ντίβα της Ιβηρικής» και μούσα του εκκεντρικού Ισπανού σκηνοθέτη Πέδρο Αλμοδόβαρ, η Ισπανίδα τραγουδίστρια Luz Casal, η οποία έχει γεννηθεί στις 11 Νοεμβρίου του 1958 σε ένα χωριό της Γαλικίας, το Βοϊμόρτο, στην επαρχία Λα Κορούνια, εμφανίστηκε ως γνωστό με τεράστια επιτυχία την περασμένη Δευτέρα 8 Σεπτεμβρίου 2014 σε μία εξαιρετική sold out συναυλία στο Αρχαίο Ρωμαικό Ωδείο της Πάτρας στο πλαίσιο του 33ου Επετειακού Φεστιβάλ Πάτρας – Θεσμός Αρχαίου Δράματος του ΟΚΠΕ.

Σήμερα Πέμπτη 11 Σεπτεμβρίου 2014 η Λουθ Κασάλ αναμένεται να παρουσιάσει την μουσική της παράσταση «Almas – Ψυχές» που διακρίνεται για την ένταση, εκφραστικότητα, ερωτισμό και συγκίνηση της ερμηνείας της, στο Ηρώδειο στην Αθήνα, στις 21.00. Τα εισιτήρια στο Ηρώδειο κοστίζουν 23, 35, 45, 58 και 70 ευρώ ενώ υπάρχει και μειωμένο εισιτήριο των 15 ευρώ.

Σύμφωνα με πληροφορίες του thebest.gr η κομψή και εντυπωσιακή Ισπανίδα καλλιτέχνιδα Λουθ Κασάλ κατά την παραμονή της στην Πάτρα, ενθουσιάστηκε με την πόλη αλλά και συγκινήθηκε από την θερμή ανταπόκριση του κοινού που ήταν πολύ εκδηλωτικό μαζί της.

Μάλιστα μετά το τέλος της συναυλίας η ίδια η Λουθ Κασάλ δείπνησε στο ξενοδοχείο Porto Rio (όπου και διέμεινε) μαζί με τον σύζυγο και μάνατζερ της, τους υπεύθυνους της παραγωγής της συναυλίας, τους μουσικούς της ορχήστρας και τους τεχνικούς καθώς και τον Ανδρέα Α. Ανδριόπουλο, πολιτιστικό σύμβουλο και επικεφαλής πλέον του Φεστιβάλ Πάτρας – Θεσμός Αρχαίου Δράματος του ΟΚΠΕ.

Μάλιστα όπως ανέφερε ο κ. Ανδριόπουλος στο thebest.gr, ήταν ευτύχημα ότι η μουσική βραδιά με την Ισπανίδα Λουθ Κασάλ κύλησε χωρίς απρόοπτα λόγω καιρού (την ίδια βραδιά σε απόσταση 16 χιλιομέτρων στα Τσουκαλέικα όπου τραγούδησαν οι Αρβανιτάκη και Πρωτοψάλτη έβρεξε ξαφνικά για πάνω από 20 λεπτά και η συναυλία διακόπηκε) και ολοκληρώθηκε κανονικά διότι σε διαφορετική περίπτωση θα επικρατούσε αναστάτωση και πιθανή οικονομική ζημία.

Τέλος σύμφωνα με πληροφορίες του thebest.gr, η Λουθ Κασάλ δεν άφησε αναξιοποίητη την ευκαιρία να κάνει και λίγο τουρισμό στην περιοχή της Πάτρας αλλά και την γυμναστική της και μαζί με τον σύζυγο της την Δευτέρα 8 Σεπτεμβρίου το πρωί έτρεξαν τα περίπου 2.100 μέτρα απόσταση της Γέφυρας Ρίου – Αντιρρίου πέρα δώθε.

Όσο για το 33ο Επετειακό Φεστιβάλ Πάτρας - Θεσμός Αρχαίου Δράματος συνεχίζεται αυτό το Σάββατο 13 Σεπτεμβρίου 2014 στις 21.00 στο Αρχαίο Ωδείο με την παράσταση φλαμένκο "Medusa" της Sara Baras, της καλύτερης φλαμένκο χορεύτριας αυτή τη στιγμή στον κόσμο. Αυτή θα είναι και η τελευταία για φέτος εκδήλωση στο Αρχαίο Ωδείο, όσον αφορά στο πρόγραμμα του 33ου Φεστιβάλ Πάτρας, το οποίο θα συνεχιστεί πλέον με παραστάσεις στο Πάνθεον και το Συνεδριακό και Πολιτιστικό Κέντρο του Πανεπιστημίου Πατρών, στο Ρίο.

"Η φετινή χρονιά κύλησε εξαιρετικά, ήταν η καλύτερη, Ήταν σαν ο κόσμος να τίμησε με την παρουσία του στις εκδηλώσεις, την μνήμη του πατέρα μου και ιδρυτή του Φεστιβάλ Πάτρας του ΟΚΠΕ, Ανδρέα Δ. Ανδριόπουλου", ανέφερε σε δήλωση του στο thebest.gr ο Ανδρέας Α. Ανδριόπουλος.

Οι φωτογραφίες είναι του Παναγιώτη Μουλίνου.

Eπιμέλεια - ΤΑΚΗΣ Γ. ΜΑΡΤΑΤΟΣ

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture