Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

Η ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ παρεξήγηση με την...ανυπαρξία φωτογραφίας της Αγρινιώτισσας ηθοποιού Εκάλης Σώκου που "έφυγε" απο τη ζωή

Η ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ παρεξήγηση με την...ανυπαρξί...

Η λανθασμένη φωτο, που στην πραγματικότητα απεικόνιζε την κυρία Θάλεια του Ρετιρέ

To απρόβλεπτο συνέβη: Πέθανε κάποιος διάσημος κι εμείς στο ίντερνετ δεν βρήκαμε φωτογραφία του για να συνοδέψει το άρθρο.

Το ότι η ηθοποιός Εκάλη Σώκου ασχολήθηκε σχεδόν αποκλειστικά και μόνο με το θέατρο (ήταν παιδί του σπουδαίου Θεάτρου Τέχνης του Κάρολου Κουν) είχε ως αποτέλεσμα να μη γίνει φίρμα, να μην υπάρχουν διαφημιστικές φωτογραφίες της online -πιθανότατα ούτε και οφλάιν, ούτε βιντεάκια της στο YouTube.    Αυτό δε μειώνει την καριέρα της, μάλλον το αντίθετο. Όταν όμως πέθανε πλήρης ημερών (ήταν 87!) όσοι έγραψαν την είδηση μπήκαν στο ενδιαφέρον λήμμα γι' αυτήν στη Βικιπαίδεια και πρέπει να σοκαρίστηκαν που δεν υπήρχε φωτογραφία της.    Τώρα; Google search φαντάζομαι, κι απ' τις σελίδες των αποτελεσμάτων, ο πρώτος που μετέδωσε την είδηση επέλεξε μία απ' τις τρεις εικόνες μιας εκ των γυναικών που εικονίζονταν στη σελίδα.    Πλέον αυτές οι εικόνες, με τη λεζάντα "Εκάλη Σώκου", κυκλοφορούν σε πολλά σάιτ και τις εφημερίδες.

Όταν είδα τη φωτογραφία λέω, αμάν, πέθανε η κυρία Θάλεια του Ρετιρέ. Ψάχνοντας όμως την εργογραφία της Σώκου είδα ότι φυσικά ουδέποτε έπαιξε στο Ρετιρέ (τι θα έλεγε ο Κουν!).    Και μετά έψαξα την πηγή της παρεξήγησης:   Αυτός ο πρώτος πρώτος που ήθελε να εικονογραφήσει την είδηση, βρήκε το όνομά της σε ένα θεατροφιλικό μπλογκ, στο οποίο υπήρχαν και πολλές φωτογραφίες απ' την παράσταση Η Μικρή Μας Πόλη που παίχτηκε το 1978 στο Θέατρο της Δευτέρας, στην ΕΡΤ.    Εκεί βλέπαμε διάφορους ηθοποιούς χωρίς να αναγράφονται τα ονόματά τους. Μόνο κάτω-κάτω υπήρχαν τα ονόματα, με σειρά εμφάνισης.    Γιατί επέλεξε ο αρχικός δημοσιογράφος τη φωτογραφία της τρίτης γυναίκας και όχι ας πούμε της πέμπτης -που κάποιοι λένε πως είναι όντως η Σώκου μπερδεύοντας όσους ακολούθησαν -από εμάς μέχρι το Έθνος και το Newsbeast; Μυστήριο.    Στην πραγματικότητα η γυναίκα που σήμερα 'πεθάναμε' είναι η Μαρία Μαρτίκα, που κάποτε είχε παίξει μαζί με την Σώκου στο εν λόγω Θέατρο της Δευτέρας.    Η Μαρτίκα έχει συμμετάσχει σε πολλές ταινίες και τηλεοπτικές σειρές, σε μένα όμως αποτυπώθηκε εξαιτίας του ρόλου της στο Ρετιρέ.   Η κυρία Θάλεια ήταν μια τυπική πονηρή Ελληνίδα μαμά που όλη την ώρα έβαζε εμπόδια στη σχέση του γιου της Ιάσωνα με την Ελένη. Τους φορτωνόταν συνεχώς, τους έβαζε λόγια, κι όταν δεν γινόταν το δικό της έλεγε "Αχ αχ, η καρδιά μου" και υποκρινόταν την άρρωστη μέχρι να δεχτούν να της κάνουν τη χάρη.    Σχεδόν 15 χρόνια πριν το Ρετιρέ είναι τραβηγμένες αυτές οι φωτογραφίες που πλημμύρισαν σήμερα το ίντερνετ στις νεκρολογίες της Εκάλης Σώκου.   Αυτό το σφιγμένο στόμα όμως θα το αναγνώριζα παντού. Αυτό το βλέμμα που είναι έτοιμο να πει στον γιο της "Εμ βέβαια, αν στο ζητήσει η Ελένη θα τρέξεις να της το κάνεις, τώρα που στο ζητάω όμως εγώ η μάνα σου, που δεν έχω στον ήλιο μοίρα, που με πονάει η καρδιά μου που μπλα μπλα", δεν θα με μπέρδευε ποτέ.   Και έτσι έλυσα το μπέρδεμα και βγάλαμε εντελώς τη φωτογραφία. Αφού δεν βρήκαμε καμία, ας μη βάλουμε καμία.   Βέβαια πιθανότατα πολλές σελίδες που δεν θα πάρουν είδηση το ποστ, θα κρατήσουν τη λάθος φωτο στην αιωνιότητα. Κανονικά μπορεί και να μην ήταν και τόσο τρομερά κακό. Όμως η Μαρία Μαρτίκα είναι ζωντανή, και το όλο θέμα γίνεται αρκετά μακάβριο...

* ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΡΗ ΔΗΜΟΚΙΔΗ στη lifo.gr

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture