Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

Οι «Τρωάδες» του Ευριπίδη σε σκηνοθεσία Θέμη Μουμουλίδη απόψε στο Αρχαίο Ρωμαικό Ωδείο της Πάτρας

Οι «Τρωάδες» του Ευριπίδη σε σκηνοθεσία ...

Στο πλαίσιο του 33ου Επετειακού Φεστιβάλ Πάτρας – Θεσμός Αρχαίου Δράματος του Οργανισμού Καλλιτεχνικών Πολιτιστικών Εκδηλώσεων

Η σπαρακτική αρχαία τραγωδία «Τρωάδες» του Ευριπίδη που πέρυσι ανέβασε με επιτυχία το ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας σε σκηνοθεσία Θοδωρή Αμπαζή με την Άννα Κοκκίνου ως Εκάβη, παρουσιάζεται το φετινό καλοκαίρι σε σκηνοθεσία του Θέμη Μουμουλίδη, τέως καλλιτεχνικού διευθυντή του ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας.

Η παράσταση του κυρίου Μουμουλίδη που διαθέτει και μία εντυπωσιακή διανομή ηθοποιών, θα παιχθεί σήμερα Τετάρτη 3 Σεπτεμβρίου 2014 στις 21.00 στο Αρχαίο Ωδείο, στο πλαίσιο του του 33ου Επετειακού Φεστιβάλ Πάτρας – Θεσμός Αρχαίου Δράματος του Οργανισμού Καλλιτεχνικών Πολιτιστικών Εκδηλώσεων.

Η παράσταση επιχειρεί μια σύγχρονη ανάγνωση, μια μεταφορά στο παγκόσμιο «σήμερα», στις συνέπειες των πολέμων, της οικονομικής κρίσης και των απολυταρχικών καθεστώτων...

Στις Τρωάδες ο Ευριπίδης παρουσιάζει την ιστορία από την πλευρά των «ηττημένων», που όμως δεν ζήτησαν την αναμέτρηση... Ο ανθρώπινος πόνος παίρνει οικουμενικές διαστάσεις. Εδώ ο θρήνος των γυναικών, μανάδων, συζύγων, αδελφών, ανθρώπινος και αποκαλυπτικός επισημαίνει για άλλη μια φορά τα «έργα» της ανθρώπινης ανεπάρκειας. Η Τροία καίγεται. Ο πολιτισμός της καταστρέφεται. Το μέλλον μιας χώρας ενταφιάζεται. Οι γυναίκες παίρνουν το δρόμο της ξενιτιάς, σκλάβες και λάφυρο στα χέρια των νικητών. Η ιστορία επαναλαμβάνεται...

Η παράσταση έχει ανέβει σε μετάφραση Κ.Χ. Μύρη και επεξεργασία κειμένου Θέμη Μουμουλίδη. Τη σκηνοθεσία υπογράφει ο Θέμης Μουμουλίδης, τα σκηνικά ο Γιώργος Πάτσας, τα κοστούμια η Παναγιώτα Κοκορού, τη μουσική ο Δημήτρης Παπαδημητρίου.

Τους ρόλους και τα χορικά κείμενα ερμηνεύουν οι:

Φιλαρέτη Κομνηνού, Στέλιος Μάινας, Μαρία Πρωτόπαππα, Άρης Λεμπεσόπουλος, Ιωάννα Παππά, Ελισάβετ Μουτάφη, Λουκία Μιχαλοπούλου, Μαρούσκα Παναγιωτοπούλου, Λένα Παπαληγούρα, Χρήστος Πλαίνης, Τζωρτζίνα Παλαιοθόδωρου, Ιώ Κυριακίδη (ακορντεόν), Ίρις Μάρα, κ.α.

Τα εισιτήρια στην προπώληση κοστίζουν 13 ευρώ.

Η παράσταση είναι παραγωγή της 5ης Εποχής και του ΔΗΠΕΘΕ Βέροιας.

*Aπό το Φεστιβάλ Πάτρας του ΟΚΠΕ η πληροφόρηση που υπάρχει είναι πως ο καιρός δεν θα είναι βροχερός το βράδυ και η παράσταση θα δοθεί κανονικά.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture