Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

Ξεκίνησαν οι πρόβες για την "Βασίλισσα του χιονιού" που θα ανεβάσει ο Θ. Αμπαζής στο ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας, στην παιδική σκηνή

Ξεκίνησαν οι πρόβες για την "Βασίλι...

Έχει γράψει και τη μουσική - Η πρεμιέρα θα γίνει πιθανότατα στις 2 Οκτωβρίου 2014

Σχεδόν δέκα χρόνια από τότε που είχε ξανανέβει στο ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας το κλασικό παραμύθι «Η βασίλισσα του χιονιού» του Δανού παραμυθά Χανς Κρίστιαν Άντερσεν, τότε σε θεατρική διασκευή και σκηνοθεσία του Θόδωρου Γράμψα, αναμένεται να ξαναπαρουσιαστεί στην Πάτρα σε μία ολοκαίνουρια διασκευή σε σκηνοθεσία του καλλιτεχνικού διευθυντή του ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας Θοδωρή Αμπαζή, ο οποίος μάλιστα έχει ετοιμάσει και μία θαυμάσια μουσική.

Σύμφωνα με πληροφορίες του thebest.gr, ήδη έχουν αρχίσει οι πρόβες του θιάσου ενώ σκοπός του κυρίου Αμπαζή είναι η παράσταση να είναι έτοιμη να κάνει πρεμιέρα γύρω στις 2 Οκτωβρίου 2014, κατά πάσα πιθανότητα στο Δημοτικό Θέατρο Απόλλων.  Βασικοί ήρωες του αγαπημένου παραμυθιού είναι ο Καρλ και η Γκέλντα που είναι καλοί φίλοι, μέχρι που μπαίνει ανάμεσά τους η βασίλισσα του χιονιού. Ρίχνει κόκκους καθρέπτη στα μάτια και στην καρδιά του Καρλ και τον παίρνει μαζί της, κάνοντάς τον να ξεχάσει την αγαπημένη του φίλη.

Η Γκέλντα φεύγει για να τον βρει και στο δρόμο της συναντά μια παράξενη γυναίκα, ληστές και έναν τάρανδο με ανθρώπινη μιλιά. Θα καταφέρουν οι δυο φίλοι να ξαναβρεθούν και να λυθούν τα μάγια;

*Στο μεταξύ έχουν ξεκινήσει οι πρόβες και για το έργο «The Effect» που είναι ένα νέο σύγχρονο θεατρικό έργο γραμμένο από την Αγγλίδα Lucy Prebble, τα δικαιώματα του οποίου πήρε το ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας και θα το ανεβάσει τη νέα χειμερινή περίοδο σε σκηνοθεσία του σπουδαίου θεατρικού δημιουργού Κωνσταντίνου Αρβανιτάκη.

Το  «The Effect», σε ελεύθερη απόδοση «Η επίδραση» έχει ήδη παρουσιαστεί στο Εθνικό Θέατρο του Λονδίνου σε σκηνοθεσία Rupert Goold έχοντας λάβει πολύ καλές κριτικές όπως «ένα πανέξυπνο έργο που συγκινεί βαθιά τον θεατή».

Στην παράσταση που θα ανέβει στη σκηνή του Δημοτικού Θεάτρου Απόλλων, στην Πάτρα θα πρωταγωνιστήσουν δύο γνωστοί και αξιόλογοι ηθοποιοί, ο Αντώνης Καρυστινός και η Άννα Μάσχα. Αναμένεται σύμφωνα με τις πρώτες ενδείξεις να είναι μία πολύ ψαγμένη και σημαντική θεατρική παράσταση.

Επιμέλεια - Τ. ΜΑΡΤΑΤΟΣ

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture