Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

LOUKOUMI FESTIVAL - SYROS 2014- Λουκουμάρτη η «διαφορετική» ελληνική Μονμάρτη

LOUKOUMI FESTIVAL - SYROS 2014- Λουκουμά...

Λουκούμια Σύρου… όνειρο γλυκά!

To FORUM20.21 και ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΦΙΛΩΝ ΤΕΧΝΙΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΕΡΜΟΥΠΟΛΗΣ παρουσιάζουν το πρόγραμμα του LOUKOUMI FESTIVAL - SYROS 2014 που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 23 Αυγούστου στην Άνω Σύρο και την Κυριακή 24 Αυγούστου στην Ερμούπολη σε συνδιοργάνωση με την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, τον Δήμο Σύρου Ερμούπολης και το Επιμελητήριο Κυκλάδων.

 

Σάββατο 23 Αυγούστου, ΑΝΩ ΣΥΡΟΣ, 7.00 μ.μ. έως 10.00 μ.μ.

Λουκουμάρτη η «διαφορετική» ελληνική Μονμάρτη. Νέοι μουσικοί και ζογκλέρ πλημμυρίζουν  τα σοκάκια του μεσαιωνικού οικισμού με ζωή, ήχους και μελωδίες απ’ όλα τα μήκη και πλάτη της γης.  Καλλιτέχνες  και νέοι δημιουργοί γλυκών ψηφιδωτών με λουκούμι προβιβάζουν την τέχνη στη δευτέρα τάξη, ενώ οι λουκουμοποιοί τρατάρουν το παραδοσιακό γλύκισμα του νησιού μας. Η καλλιτεχνική επιμέλεια της διοργάνωσης είναι της SEBERLAIN PRODUCTION.

Παράλληλα στην Πιάτσα με ώρα έναρξης τις 7.00 μ.μ. θα συμβούν κατά σειρά:

Ο Κρυμμένος Θησαυρός και άλλα δρώμενα. Τα παιδιά αναζητούν στους χώρους ιστορικού και πολιτιστικού ενδιαφέροντος του οικισμού, πληροφορίες για την Άνω Σύρο (παραδόσεις, λαογραφία, αρχιτεκτονική κλπ), αλλά και για το λουκούμι (ιστορία, συστατικά και τρόπος παρασκευής). Το συντονισμό των παιδικών δραστηριοτήτων  αναλαμβάνει η ομάδα χοροθέατρου ΑΚΡΟΠΟΔΗΤΙ.

Προβολές. Ο Καραγκιόζης Λουκουμοποιός, η μοναδική παράσταση της ομάδας ΣΚΙΑΣ ΟΝΑΡ και το ντοκιμαντέρ Για τα γλυκά τα μάτια σου και για την εμορφιά σου, σε σκηνοθεσία ΓΙΑΝΝΗ ΜΑΝΟΥΣΟΥ.

Παρουσίαση των γλυκών ψηφιδωτών της βραδιάς και του πλανήτη από τους δημιουργούς τους.

Συναυλία. Η πρώτη μίνι συναυλία της Λουκουμάρτης από συντελεστές του ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΑΚΟΡΝΤΕΟΝ ΣΥΡΟΥ.

Κυριακή 24 Αυγούστου, Πλατεία Μιαούλη, 7.00 μ.μ. έως 10.00 μ.μ.

Σκηνή, γιγαντοοθόνη, φώτα, μουσική, 5 λουκουμοποιοί, 9 τελάρα για μία σύνθεση με 5 χιλιάδες λουκούμια, παγωτό λουκούμι, ψαθούρι με λουκούμι, Dj set από τον ΙΩΣΗΦ ΠΡΙΝΤΕΖΗ ΝΤΠ και παρουσιαστής ο ηθοποιός – σταντ απ κωμικός ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ.

Το πρόγραμμα της δεύτερης βραδιάς θα περιλαμβάνει ακόμα κατά σειρά:

Λουκουμοπαιχνίδια για μικρούς και μεγάλους με πρωταγωνιστή τι άλλο; Επιμέλεια δρώμενων ομάδα χοροθέατρου ΑΚΡΟΠΟΔΗΤΙ.

Συνταγές ζαχαροπλαστικής με λουκούμι από τη δημοσιογράφο γεύσης ΙΩΑΝΝΑ ΣΤΑΜΟΥΛΟΥ.

Πρεσβευτής του SYROSCYCLADES 2021. Η πρώτη απονομή τιμητικής διάκρισης σε πρόσωπα ή φορείς που προωθούν την προσπάθεια της Σύρου και των Κυκλάδων για την κατάκτηση του τίτλου της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης 2021 πολύ πιο πέρα από τα θαλάσσια σύνορα του νησιωτικού μας συμπλέγματος.

«Λουκουμάκι συριανό» το βιντεοκλίπ. Το τραγούδι του Φεστιβάλ, του λουκουμιού και της Σύρου σε πρώτη παγκόσμια «ειδική» προβολή από τη ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ.

Το πιο γλυκό ψηφιδωτό του κόσμου (2014 edition). Τα 5.000 λουκούμια,  τοποθετημένα στη θέση τους από τα 20 μικρά παιδιά του εργαστηρίου παραδοσιακών χορών Η ΣΟΦΙΑ ΤΗΣ ΠΑΡΑΔΟΣΗΣ, παρουσιάζουν…

 

Λουκούμια Σύρου… όνειρο γλυκά!

 

 

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture