Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

SPORTS

/

Υπογραφή Μνημονίου Συνεργασίας ανάμεσα στο Πανεπιστήμιο Πατρών και τον Απόλλωνα

Υπογραφή Μνημονίου Συνεργασίας ανάμεσα σ...

Το Μνημόνιο προβλέπει ότι οι δύο φορείς θα αναζητήσουν κοινές δράσεις

Μνημόνιο Συνεργασίας μεταξύ του Πανεπιστημίου Πατρών και του Απόλλωνα Πάτρας υπέγραψαν ο Πρύτανης του εκπαιδευτικού και ερευνητικού φορέα, κ. Γιώργος Παναγιωτάκης, και ο πρόεδρος της ΚΑΕ, κ. Κώστας Καραπάνος.

Το Μνημόνιο προβλέπει ότι οι δύο φορείς θα αναζητήσουν κοινές δράσεις, οι οποίες συνοψίζονται στα εξής:

Σε αθλητικό επίπεδο: Προβλέπεται  συνεργασία της πανεπιστημιακής ομάδας με τις ομάδες του Απόλλωνα,  χρήση των αθλητικών εγκαταστάσεων των φορέων,  κοινή διοργάνωση αθλητικών γεγονότων (αγώνες, αθλητικά/εκπαιδευτικά συνέδρια κ.ά.),  διευκόλυνση αθλητών σε τυχόν σπουδαστικές υποχρεώσεις κ.ά.

Σε κοινωνικό επίπεδο: Θα επιδιωχθεί  διοργάνωση κοινών δράσεων με κοινωνικό αντίκτυπο (αιμοδοσία, στήριξη φορέων μεταμόσχευσης μυελού των οστών, ενημερωτικές εκδηλώσεις με έμφαση στη νεολαία για θέματα πρόληψης από τις εξαρτήσεις κ.ά.). Επίσης, προβλέπεται η έμπρακτη στήριξη αθλητών – φοιτητών τόσο από τον Σύλλογο, όσο και από το Πανεπιστήμιο, και  συμμετοχή με ευνοϊκούς όρους του διδακτικού και εν γένει προσωπικού του Πανεπιστημίου στις εκδηλώσεις και δραστηριότητες του Συλλόγου.

Σε πολιτιστικό επίπεδο: Στόχος θα είναι η οργάνωση εκδηλώσεων στο Συνεδριακό κέντρου του Πανεπιστημίου, και η στήριξη πολιτιστικών συλλόγων της περιοχής σε θέματα αθλητισμού.

Σε επιστημονικό επίπεδο: Θα επιδιωχθεί η υποστήριξη δράσεων του Συλλόγου εκ μέρους του Πανεπιστημίου με την σχετική τεχνογνωσία, όπως π.χ. εργομετρικές εξετάσεις, μελέτες βιωσιμότητας, εκπόνηση στατιστικών και οικονομικών μελετών, μέσω διατριβών και εθελοντών επιστημόνων. Επίσης, η διοργάνωση ειδικών ενημερωτικών ημερίδων, όπως ψυχικής υγείας αθλητών, αθλητικής διατροφής κ.ά.

Για την επίτευξη των κοινών δράσεων προβλέπεται από το Μνημόνιο Συνεργασίας να συσταθεί άτυπη κοινή τετραμελής επιτροπή, στην οποία ο κάθε φορέας θα συμμετέχει με δύο εκπροσώπους του.

Όπως έχει ήδη ανακοινωθεί από τον Απόλλωνα, ο εκάστοτε Πρύτανης του Πανεπιστημίου Πατρών (ή εκπρόσωπός του σε περίπτωση κωλύματος) θα συμμετέχει στο Διοικητικό Συμβούλιο της ΚΑΕ.

Τον πρόεδρο της ΚΑΕ Απόλλων συνόδευε στην υπογραφή του Μνημονίου Συνεργασίας με το Πανεπιστήμιο Πατρών η υπεύθυνη δημοσίων σχέσεων του Συλλόγου, κα Ευαγγελία Νιάρου.



Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Sports